Seçer: “Gelişmeye açık 50 yıllık proje yapalım”




Tarih: 16 Mart 2021 Salı 15:34




Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Olağan Toplantı Dönemi İkinci Birleşimi’ni gerçekleşti. Akdeniz Karacailyas Mahallesi planlarında tır parkı olarak tanımlı alanın ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak işaretlenmesine ilişkin teklif mecliste konuşuldu. Seçer, “Daha gelişmeye açık 50 yıllık proje yapalım. Yani öyle bir yere yapalım ki 50 yıl ne için bunu buraya yapmışlar demesin bizden sonrakiler. Nakliyeciler sitesi, tır garajı da böyle bir şey” dedi.

Haber – Barış Köksal

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı ikinci birleşiminde komisyonlardan havale edilen konulardan biri olan Akdeniz Karacailyas’ta bulanan ve tır parkı tanımlı alanın ‘Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Hizmet Alanı’ olarak tanımlanmasına ilişkin teklifin görüşülmesi ve Mersin Limanı üzerinde yaşanan araç trafiğine ilişkin konu mecliste tartışılan konular oldu.

SEÇER: “DAĞINIK OLAN BİRİMLERİMİZİ TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Seçer, Karacailyas’ta bulunan alanın yeni imar düzenlemesi ile çok amaçlı olarak kullanılacak bir alan olacağını ve dağınık görünen birimleri toplama amaçları olduğunu belirterek, “Burası 69 bin metrekare bir yer, planlarda tır parkı, kamyon garajı ve garajlar olarak tanımlı. Burada belediye hizmet alanlarımız da var. Orada asfalt şantiyemiz var. Biz birimlerimizi toparlama gayreti içerisindeyiz. Kendi sahip olduğumuz alanlarda daha efektif birimler çalışsın diye onları değerlendirerek o alanlara iştigal konularına göre, ihtiyaçlarına göre alanlar belirliyoruz. Burayı da zaten orada şantiyemiz var, yol asfalt birimimizin. Yol Asfalt Daire Başkanlığı’nı oraya alalım, orada arazinin durumu, konumu, lokasyonu, Çevre Daire Başkanlığımızın çalışmasına uygun, oraya alalım. Daha önce heliportun olduğu yere düşünmüştük. Toroslar Belediyesi’yle herhangi bir mutabakat sağlayamadık. Daha önce heliport alanı Toroslar Belediyemizden, Büyükşehir Belediyesine geçmiş ancak heliport yapma amaçlı verilmiş ve ciddi de bir para harcanmış. Hesaplarımıza göre heliportun maliyeti bugünkü cari rakamlarla 40-50 milyona yakın rakamlardan aşağı mal olmamış. Bunun 20 milyonunun helikoptere sayarsak, 20-25 milyon lira o heliport alanını görmeniz lazım. Her şey var. Yani vinçler var. Biz dedik ki, ‘Burası muazzam, bizim Makine İkmal Dairemiz olur.’ İşte bir mutabakat sağlamaya çalışıyoruz, neticede kamunun kaynağı. İsraf oluyor ve orası şu anda boş. Sadece güvenlikçiler kalıyor. Helikopteri kiraya verdik, rutin masraflarından kurtulduk. Her türlü karlıyız, yasa gereği bir başka alanı göstererek ya kendimiz ya da özel sektörle bir protokol yapacağız. Şu anda orayı makine ikmal sahası olarak kullanmak istiyorum. Dağınık olan birimlerimizi taşımak istiyoruz. Yapacağınız düzenlemeler imara aykırı, tır parkı kamyon garajı olarak tanımlanmış. 1/5000 belediye hizmet alanı olarak ve 1/100.000 uygulama imar planında da çok amaçlı hizmet alanı olarak tanımını değiştirmek istiyoruz” dedi.

YERLİKAYA: “NAKLİYECİLER SİTESİN’DE BULUNAN 150 ESNAFLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?”
Konuyla ilgili maddeye şerh koyan MHP Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, tır garajı olarak kullanılan alanla ilgili bir sorun olmadığını, burada bulanan esnafların da düşünülmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizlere bu konu anlatılırken nakliyeciler sitesinin olduğu yere belediye hizmet alanı yapıp Çevre Koruma Dairesi’ni buraya taşıyacağız denildi. Buraya seçim zamanları gitmişizdir. Burada 150 civarında esnaf var, bu esnafı nereye götürüyorsunuz zaten şartları kötüydü. Siz seçildiğiniz için artık bu size kaldı. Arkadaşlarımız bu bölgeymiş gibi ifade ettiler. Detaylara baktığımıza garajlarla ilgili bir sorun yok buna baktık. Burada bulunan esnaflarla ilgili 150 esnafla ilgili düşüncelerinizi ifade ederseniz iyi olur” diye konuştu.

SEÇER: “HİÇBİR ESNAFIN MAĞDURİYETİ SÖZ KONUSU OLMAYACAK”
Seçer, Yerlikaya’nın esnaflarla ilgili düşünceleri üzerine esnafların mağduriyet yaşamayacaklarını belirterek, “Bizim yeni bir kamyon garajı nakliyeciler sitesine ihtiyacımız var. Mevcut şartlar uygun değil, orada bir tır parkı var, nakliyeciler sitesi var kira bize ait. Ama yer sorunumuz var. Şimdi Akdeniz ilçesinde 1/500.000’lik ikinci etap süratle devam ediyor. Mutlaka yeni alanlar oluşturmak gerekiyor. En azından yaptığımız hizmet alanları taşımamız kimseye zarar vermeyecek. Alanımız yeterli, orada yeni bir nakliyeciler sitesi yapalım denirse planları bekliyoruz olabilir. Hiçbir esnafın mağduriyeti söz konusu olmayacak” diye konuştu.

ÖZTURAN: “NAKLİYECİLER SİTESİ İLE İLGİLİ PLAN MERSİN İÇİN ÖNEMLİ”
AK Parti’li Zafer Şahin Özturan, söz konusu imar planının nakliyeciler sitesi ile ilgili doğru bir karar olacağını kaydederek, “İşaretlediğiniz plan şehir için önemli bir yer, yıllardır nakliyecilerin sorunları var. Nakliyecilerin de bu konuda bilgisi var. Bu çalışma yapıldıktan sonra revize edilecek alanda nakliyeciler yeni bir alana sahip olacak mıyız diyor yeni planda? Bir beklentileri var nakliyeciler sitesinin ve bu çok önemli bir yer ve yıllardır bu sorun vardı” ifadelerini kullandı.

SEÇER: “GELİŞMEYE AÇIK 50 YILLIK PROJE YAPALIM
Seçer, yapmak istedikleri planların uzun ömürlü olması gerektiğini ve nakliyeciler sitesi ile ilgili de düşüncelerine yer vererek, “Daha sonra karar vermek lazım eğer zorunda kalırsak tabi ki buraya yapmak zorundayız ama burada fiziki koşullar uygun değil, seçim zamanlarında da bunlar konuşuldu. Mutlaka sözümüzde duracağız, orada bir beis yok ama şartları oluşturamıyorsunuz. Yani işte arazi yapalım, yapalım ama sözümüzü tutalım diye 5 sene sonra pişman olacağımız bir şey yapmayalım. Daha gelişmeye açık 50 yıllık proje yapalım. Yani öyle bir yere yapalım ki 50 yıl niçin bunu buraya yapmışlar demesin bizden sonrakiler. Öyle uygun alanlara yapalım. Nakliyeciler sitesi, tır garajı da böyle bir şey özellikle Mersin’e hem nakliyeciler sitesi ya da büyük anlamda içinde lojistik merkez gibi her şeyin olduğu bir merkez yapılması daha uygun olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Akdeniz Karacailyas Mahallesi’nde planlarda tır parkı olarak tanımlı alanın ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak işaretlemesine ilişkin teklif mecliste oy birliği ile kabul edildi. 

YERLİKAYA: “BÜYÜKŞEHİR OLARAK KARAYOLLARI İLE İŞBİRLİĞİ YAPIN”
MHP Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’nın Karayolları ile Büyükşehir’in iş birliği yapması ve Mersin limanına bağlantı yolunun bitirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Otoban serbest bölge bağlantı yolundan gelinecek, Toros gübrenin doğu kısmından yolu sahile kadar indirdik konteynır aktarma limanı için. Mevcut limanı da yolları kullanmayalım, kamyonların bu yollara girmesi ile B kapısı ile diğer kapıları kapatalım. Limana giren ve çıkan araçların D-400 VE TRT’nin bulunduğu yolda hiçbir bağlantısı olmayacak. Elinizde imkan var. Büyükşehir Belediyesi olarak Karayolları ile iş birliği yapıp bizlerin o yolu bitirmesi gerekiyor” dedi.

SEÇER: “MIP MİLYON DOLAR KAZANIYOR, KENTE KATKI YAPSIN!”
Yerlikaya’nın bu sözleri üzerine Seçer, Mersin Limanı bağlantı yolları üzerinde yer alan kamyonların trafiği işgal ettiğini, MIP’in de sorumluluk alması gerektiğini savunarak, “Beni şaşırtmayın Allah aşkına yani. Orada köprüyü Devlet Demiryolları yapacak. 2 yıldır yapacak. Benden imar değişikliği istendi. Yönetime gelir gelmez yaptım onu. Yani MIP’de elini taşın altına koysun. Milyon dolarları güzel kazanıyor da o da hızlansın, kente o da bir katkı yapsın. Devlet Demiryolları da yapsın. Her şeyi Büyükşehir’den bekliyorsunuz ama Büyükşehir’in böyle bütçeleri yok yani. Büyükşehir üzerine düşeni yapıyor. Bu trafiğin tıkandığını idare görmüyor mu? Trafiği ben mi yönetiyorum? İzin vermesin. Geçsin tırlar, limanın içinde park etsin. Yerli bir firma, bir fabrika, D-400 karayolunu bu şekilde tıkarsa, bir tane orada tır koymazlar, yasaklarlar. Kimsenin sesi çıkmıyor. Efendim nasıl engelleyeceğim. Buranın Valiliği var, buranın Valiliğine bağlı emniyeti var, Emniyetin Trafik Şube Müdürlüğü var. Trafiği tehlikeye düşürüyorsun diye izin vermeyebilir. Ben sadece onların arkasını temizliyorum. Tırların bıraktığı pisliği temizliyorum. Yol bozuluyor, yolu yapıyorum. Bakın ilave katkı istedim. Dedim ki burası kent girişi, bu şekliyle görüntüsü çok kötü bir durum, çok kirli görünüyor. Bunun da müsebbibi buraya gelen tırlardır, buraya park eden tırlardır. Siz işletme olarak belediyeye yardımcı olun, biz rutin temizliğimizi yapalım. Ama siz de katkı verin. İşletmeden aldığımız cevap; ‘Bu bizim görevimiz değil’ oldu. Ama benim görevim de, D-400 karayolunu, kentin girişini, kamuya açık yolu, vatandaşa açık yolu işgal edenlerin arkasını toplamak değil. Ben buradan göreve davet ediyorum yetkilileri. Ona müsaade etmesinler. Orası liman değil, orası şehrin girişi. O tırlar girecek limanın içinde park edecek yanıltmayın toplumu. Bu şikayetinizi Valiliğe yapın İsmail bey” diye konuşarak sözlerini sonlandırdı.

 

 


Etiket: mersinhaber, vahapseçer, nakliyeciler

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA