Mersin İŞKUR’dan MEÜ İletişim Fakültesi öğrencilerine seminer




Tarih: 23 Mart 2021 Salı 15:17




Mersin İŞKUR İş Kulübü 15 Mart 2021 tarihinde başlayıp 14 Nisan 2021 tarihine kadar başvuruları devam edecek olan Akademik Çalışma Programı online bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Programla Lisans, yüksek lisans, doktora programı öğrencilerinin hazırlayacakları akademik çalışmalara maddi destek verilmesi hedefleniyor.

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamanın amaçlandığı programda lisans öğrencilerine 2 bin 500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin TL ve doktora öğrencilerine 7 bin 500 TL tutarında destek sağlanıyor. Bu kapsamda Mersin Çalışma ve İş Kurumu koordinasyonunda Mersin İŞKUR İş Kulübü ve Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğinde; Mersin İŞKUR İş Kulübü Liderleri tarafından Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine online olarak, Akademik Çalışma Programı başvuru şartları, Akademik çalışma alanları, Programa başvurunun nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.  Mersin İŞKUR İş Kulübü Lideri Nilgün Deli tarafından öğrencilere online olarak yapılan bilgilendirmede, öğrencilerin Yüksek öğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde öğrenci olması gerektiği, Genel Akademik Not ortalamalarının Lisans öğrencileri için 3,30 veya 83,66 puan ve üzerinde, Yüksek Lisans öğrencileri için 3,50 veya 88,33 puan ve üzerinde, Doktora öğrencileri için 3,50 veya 88,33 puan ve üzerinde olması gerektiği belirtilen seminerde Ayrıca başvuru tarihinden önceki 5 yıl içerisinde alınmış olması şartıyla YÖK tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavları ile eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından birinden Lisans öğrencileri için en az 70 puan, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en az 80 puan almış olmanın da şartlar arasında olduğu ifade edildi. Program başvuru döneminde, Lisans öğrencileri için üniversite hazırlık sınıfı yarıyıl dönemleri hariç, 4. yarıyılı tamamlamış olmak, Yüksek Lisans öğrencileri için Tez aşamasında olmak ya da ders aşamasında olmakla birlikte tez önerisini hazırlamış olmak, Doktora öğrencileri için Doktora yeterlilik sınavında başarılı olmak ve tez çalışmasını gerçekleştiriyor olmak koşulları olduğu anlatılan programda, Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel olmamak ve Özel öğrenci statüsünde olmamak şartlarının da arandığına dikkat çekildi. Öğrencilerin Programla ilgili ayrıntılı bilgi ve başvuru ekranına https://akademi.iskur.gov.tr/ adresinden ulaşabileceği ve Aşağıdaki alanlarda akademik çalışmalara destek verileceği belirtilen seminer öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, işkur, meü

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA