Olcay Kılavuz, TBMM’ye pedagojik formasyon konusunu taşıdı




Tarih: 26 Mart 2021 Cuma 14:55




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada formasyon konusunu dile getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Fen-Edebiyat Fakültelerinden mezun olup öğretmenlik hayali kuran formasyonsuz adayların hak talep edebilecekleri şekilde kılavuzun güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un konuşması: “2020 MEB Öğretmen atama takvimi formasyon konusunda mağduriyet yaratmaktadır. 2018 yılından itibaren formasyon uygulamasının kaldırıldığı, yerine tezsiz yüksek lisans düzenleneceği, formasyonsuz adayların ise mağdur edilmeyip, sınavı kazananlara belgenin MEB tarafından verileceği ifade edilmiştir. Fakat 2020 MEB atama takviminde bu durum açıklığa kavuşturulmamış, Fen ve Edebiyat Fakültelerinden mezun olup öğretmenlik hayali kuran gençlerimize yönelik bir düzenleme yapılmamıştır. Bu sebepten ötürü formasyonsuz adaylarında hak talep edebilecekleri şekilde kılavuzun güncellenmesi yerinde olacaktır. 10 binlerce Türk genci bizlerden müjdeli bir haber beklemektedir.” (Haber Merkezi)

 


Etiket: TBMM, OlcayKılavuz, Formasyon

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA