Büyükşehir diyetisyeninden Dünya Sağlık Günü’nde öneriler




Tarih: 7 Nisan 2021 Çarşamba 16:56




Mersin Büyükşehir Belediyesi diyetisyeni, ‘7 Nisan Dünya Sağlık Günü’ kapsamında sağlıklı bir yaşam için vatandaşlara önerilerde bulundu. Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve spor kadar beslenmenin de önemli olduğuna değinen Diyetisyen Müge Kinaş, kişinin yapacağı küçük değişikliklerle beslenme rutinini düzenleyebileceğini ifade etti.

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Polikliniği’nde diyetisyen olarak görev yapan Müge Kinaş, “Amacımız insanlara sağlıklı beslenme eğitimi vermek ve bunun yanında kilo kontrolünü sağlamak. Obezite, özellikle son yıllarda Türkiye’de ciddi oranda artış göstermiştir. Artmış yağ kütlesi, hareketsizlik, eklem ağrıları, uyku apnesi gibi semptomların yanı sıra da birçok hastalıkla ilişkilidir. Bunlar Tip 2 Diyabet, Kardiyovasküler hastalıklar, Polikistik Over Sendromu ve en önemlisi de kanserdir. Kanserin vücut kitle indeksimizle beraber korele bir şekilde ilerlediği görülmüştür” dedi.

“KİŞİNİN BESLENMESİNİ DÜZENLEYEBİLMESİ İÇİN KÜÇÜK DEĞİŞİKLİKLER YAPMASI YETERLİ”

Dünya Sağlık Günü için önerilerde bulunan Kinaş, “Sağlıklı bir yaşam için fiziksel aktivite ve sporun yanında beslenme çok önemli bir yere sahip. Kişinin beslenmesini düzenleyebilmesi için hayatında küçük değişiklikler yapması yeterlidir. Bunun için günlük 2-2,5 litre su tüketmeye, lifli gıdalar tüketmeye ve sebze-meyve tüketimini artırmaya dikkat etmelidir” diye konuştu.Kinaş, kişinin günlük alacağı enerji ve kalori miktarını düzenli bir şekilde ayarlaması ve bunun yanında da su tüketimine dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, “Özellikle haftada 2 gün kuru baklagil ve lif oranı yüksek gıdalarla beslenmemiz gerekir. Bunlardan en önemlileri dengeli porsiyonlar oluşturmak, lifli gıdaları öğünlerimize eklemek, günlük su tüketimimizi arttırmak ve sebze-meyveleri öğünlerimize eklemektir. 7 Nisan Dünya Sağlık Günü’nde herkese sağlıklar diliyorum” dedi.(Haber Merkezi)


Etiket: Mersinbüyükşehirbelediyesi, Dünyasağlıkgünü

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA