Seçer: “Turizme önem veriyoruz”




Tarih: 13 Nisan 2021 Salı 18:05




Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı Olağan Toplantı Dönemi 2. Birleşimini Belediye Başkanı Seçer başkanlığında gerçekleştirdi. Seçer, “Mezitli Pompeipolis bölgesinde bisikletle gezerken karavan gördüm. Üzüldüm çünkü Mersin’de daha güzel karavan bölgeleri olabilir. Turizm medeniyettir. Turizme önem veriyoruz” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı ikinci birleşimini Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Vahap Seçer ve meclis üyelerinin hazır bulunduğu oturumda, gündem dışı konuşmalar, komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi ve Birimlerden gelen konuların görüşülmesi yer aldı. Mezitli’de deniz turizmine yönelik arazinin bakanlık onayı, Yenişehir’de imar planı, Silifke ilçesinde kanalizasyon sorunu gibi konular mecliste görüşülen diğer konular oldu.

TARHAN: “HER İŞLEM İÇİN ALDIĞIMIZ CEVAP, BAKAN ONAYI BEKLENİYOR”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, bakanlık onayı beklediklerini söylediği araziyle ile ilgili söz alarak, “Hazine arazileri, özellikle deniz kenarlarında deniz turizmi ile ilgili çalışma yapılacaksa hangi belediye olursa olsun kendi alanının olması gerekir. Bunu sağlayamıyoruz. 7 Şubat 2020’de 3 dönüm yer için bedelini ödeyeceğimizi söylediğimiz, her işlemin bittiği yer için aldığımız cevap ‘Bakan onayı bekleniyor.’ Ben buradan Lütfi Elvan’a teşekkür ediyorum. Bakan olmadan önce çözüm bulmasa da en azından her aradığımızda ulaşıyorduk. Yapsın, yapmasın önemli değil ilgilenmesi yetiyordu. Kimi zaman bakan olur birisi daha çok işe yarar. Bakana ulaşmak şu anda mümkün olmuyor. Ben bunu şikayet olsun diye söylemiyorum. Doğal bir şey bu. Diyorum ki; keşke bakan olmasaydı daha çok işimize yarayacaktı. Bunlara çözüm bulmak gerekiyor. 3 bin metrekare yeri yapamıyoruz bir senedir. İşgalleri de kaldırın, temizliğini yapın diyemiyoruz çünkü hazinenin. Onu dersek kötü oluruz” dedi.

ÖZTURAN: “SAYIN LÜTFİ ELVAN MERSİN’E ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLADI”

Cumhur İttifakı grup sözcüsü Zafer Özturan, Tarhan’ın sözleri üzerine, “Neşet Başkanımın konuştuğu cümle bizi üzdü. Keşke bakan olmasaydı gibi bir cümle kullandı. Aslında Mersin’den bir milletvekilimizin devlet bakanı olması bizim için bir onurdur. Türkiye için de büyük bir başarıdır. Sayın bakanıma ulaşamıyorum dedi. Aslında bugün Mersin’de hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın kapısını kim çalarsa sonuna kadar açık. Hep kullandığı güzel şeyler var. Bana bu şehre üreteceğimiz projeler getirin sonuna kadar arkanızdayız diyor. Destek veren bir bakanımız. Mersin’e çok büyük bir katkılar sağladı” ifadelerini kullandı.

TARHAN: “30 YILDIR BURADAYIM, BAKANLIK NEDİR BİLİYORUM”

Tarhan, Özturan’ın çıkışı sonrası Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Mersin’le ilgilenemediğini söyleyerek, “30 yıldır buradayım. Bakanlık nedir, ne değildir biliyorum. Şikayet etmiyorum dedim. Çok da doğal bu. Herkesin bakana ulaşması gibi bir konu söz konusu olamaz. Kendisine teşekkür ettim ayrıca. Gerçekten bakan olmadan her zaman her an ilgileniyordu, o ilgi yetiyordu bize. Ona şu anda 24 saat yetmiyordur, yoğundur ben bunu söyledim. Kimseye de mesaj verme gibi bir derdimiz yok” dedi.

KURU:UMARIM AŞILARIMIZ TÜM HALKIMIZA YETER”

CHP Meclis üyesi Ünzüle Kuru, koronavirüs aşısına değinerek, “Şu ramazan ayında en önemlisi sağlık. Umarım manen bulduğumuz gibi fiziken de şifa buluruz. Umarım hepimiz aşılanabiliriz. Umarım aşılarımız hepimize, tüm halkımıza yeter. Hatta fazlasını da ihtiyaç sahibi başka ülkelere de göndeririz ümidindeyim. Umarım ekonomimiz de iyi yerlere ulaşır” diye konuştu.

ÖZTURAN: “MİLYONLARCA İNSANA SOSYAL DEVLETİ SAĞLIYORUZ”     

AK Parti’li Zafer Özturan, Kuru’nun sözleri üzerine aşı konusunda Türkiye’nin gayret içinde olduğunu kaydederek, “Bizim aslında yerelin formatından çıktık genel formatta gidiyoruz. Bunu 3, 4 aydır yaşıyoruz. Yerelin ciddi sorunlarını bıraktık, genelin sorunları üzerinden politika üretmeye çalışıyoruz.Sürekli merkez hükümeti eleştireceğiz. Ünzüle hanım dedi ki aşı olabilecek miyiz? Büyük bir devletiz. Bugün dünyada ilk 10’nun içinde 15 milyonu insanımızın aşılandığı bir süreci yaşıyoruz. Pandemi süreci de bir an önce biter. Aslında bugün birbirimize destek olma zamanı. Bugün Türkiye tarihinde sosyal devlet anlayışı ile bir hükümet olmadı. Bugün milyonlarca insana sosyal devleti sağlıyoruz. Pandemi bizim sorunumuz değil sadece dünyanın sorunu. Dünyanın en gelişmiş ülkelerin bile sağlık sektörü çöktü. Bana göre arkadaşlar bu şehrin en büyük sorunu ne? Onu bulup getirsinler. Alt yapı, kentsel dönüşüm, yol köprü, sosyal yardımları getirelim gündeme. Genel politikayı bırakalım artık. Bugün yerel yönetimlerden sorunlu belediye başkanısınız. Bugün biz burada yerel yönetimlerden sorumlu meclis üyeleriyiz. Bırakın geneli genel yapsın. Biz yereli yapalım. İnsanların bizden talebi var. Bizim belediye başkanı bir yerde işgal varsa her türlü yetkiyi kullanabilir zaten. Burada bence yerel konuşmalar yapılsın. Şehri de genelle germeyelim” ifadelerini kullandı.

TARHAN: “ÇEVRE BAKANLIĞI İŞGALCİLERE GÖZ YUMUYOR”

Meclis toplantısında tekrar söz alan Tarhan, çevreye zarar verenler olduğunu ve buna göz yumulduğunu savunarak, “Gerçekten yerel ile genel birbirinden ayrı mı tutulmalı yoksa birbirine bağımlı mı? Genel ve yerel sorunları birbirinden ayrı düşünmek mümkün değil. Siyaset ayrıdır. Yerel ve genel sorunlar birbirine bağlıdır. Oradan izin bekliyoruz birçok konuda. Arkadaşlar gereğini yapın diyor ama o Davultepe’deki orman alanı 100. Yıl alanı için kiraya verildi. Orman bakanlığı yazısında buraya müdahale edemeyeceğimiz söylendi. Lunapark, düğün salonu yapıyorlar oraya biz müdahale edemiyoruz. Sahilde Çevre Bakanlığı işgalcilere göz yumuyor. Herkes mülkünü korumak zorunda. Devlet kendi mülkünü koruyacak” şeklinde konuştu.

SEÇER: “TURİZM MEDENİYETTİR, TURİZME ÖNEM VERİYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, Mezitli ilçesinin bazı muhtelif yerlerinin kötü durumda olduğunu söyleyerek, “Mezitli’nin sahillerle ilgili değerlendirme önemli. Sahiller halkın malıdır. Hazinenindir. Çevre ve şehircilik bakanlığının uhdesindedir ama bunu vatandaş bilmez.  Vatandaş şunu biliyor, sahilleri pislik götürüyor belediyeler nerede? Doğal alanlar var oraya tesisleşme yapılamıyor. Oralarda vatandaşlar denize girebiliyor ama o alanlarda da duş alamıyor, wc yok. Bunları tabii ki belediye başkanlarından istiyor. Siz izin olmadan çivi dahi çakamıyorsunuz. Özellikle Mezitli içler acısı. Örneğin; geçtiğimiz günlerde Mezitli Pompeipolis bölgesinde bisikletle gezerken karavan gördüm. Üzüldüm çünkü mersin’de daha güzel karavan bölgeleri olabilir. Turizm medeniyettir. Turizme önem veriyoruz. Bir yerde bir işlem yapacaksanız tahsis istersiniz. Son 1,5 senedir çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Tahsis alamıyoruz. Atatürk Park’ta düzenlemeler yaptık. Zar zor iki yıllık ön tahsis aldık. Projeler devam edecek ama tahsis alamıyoruz. Bu şekilde kente hizmet edemiyoruz. Davul bizim kucağımızda tokmak bir başkasının elinde. İstediğimiz kamu kurumu, isteyen kamu, yarar kamu yararı. Bunları da konuşmamız lazım. Sizlerin de iktidara mensup meclis üyeleri olarak bizlere yardımcı olmanız lazım. Burada birbirimize zor durumda sokma gibi bir anlayışımız yok” diye konuştu.AK Parti’li Özturan’ın meclis toplantısında Türkiye’deki genel konuların konuşulmasının doğru olmadığı, yerel konuların konuşulması gerektiğini ifade etmesi üzerine Seçer, “Genel konular konuşulur, bunda alınganlık yapmayalım nasıl ki TBMM’de özellikle sayın Tat’ın partisine mensup vekillerin çıkıp Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili idari kararlarını mesnetsizce ve vicdansızca eleştiriyorlar, kenti geriyorlarsa birilerini bize düşmen ediyorlarsa biz nasıl hoşgörü ile karşılıyorsak siz de böyle karşılamanız lazım. Bir başka milletvekili çıkıp seçimlerle ilgili uygun olmayan kelimelerle göndermeler yapıyorsa, onların buraya karışma hakları oluyorsa müsaade buyurun burada meclis üyeleri de elbette üslubu ayarlarız, yönetimde bir zafiyet olmaz, duygu ve düşüncelerini söylesinler diye düşünüyorum” dedi.

“YENİŞEHİR’İN İMAR SORUNU BUGÜNÜN SORUNU DEĞİL”

Yenişehir ilçesinde mecliste görüşülecek olan imar planları ile ilgili de konuşan Seçer: “Sayın Özyiğit imarla ilgili bizim 1/5000’lik planlarla ilgili bütün ilçelere yaklaşımımız aynı. CHP’li, AK Partili, MHP’li başka partili diye bir ayrımımız olmaz. İşi biraz çabuk yapacağız diye de bu bir imar meselesi ve Yenişehir’in imar sorunu da bugünün de sorunu değil. Birikmiş ve halının altına atılmış, sorunlar yumak olmuş. Kir orada kaya olmuş dolayısıyla bu kayayı parçalamak için de bizim süreye ihtiyacımız var. Neticede son sözü Büyükşehir söyleyecekse, meclisi söyleyecekse hata yapmadan bunu yapmak zorunda. Birkaç haftadırimar komisyonun toplanmasında bir sıkıntı var. Komisyonun toplanmasına neden de olan Cumhuriyet Halk Partili komisyon üyelerimi, Cumhur İttifakının komisyon üyeleri mi bunu sayın başkanların biliyor olması gerekiyor. Bizim grubumuzun üyeleri ile alakalı bir durum değil, Cumhur İttifakı grubu üyeleri bu toplantılara katılım göstermiyorlar, çoğunluk sağlanmıyor ve imar komisyonu toplanamıyor. Yenişehir’in sorunlarını çözelim, Silifke’nin sorunlarını çözdük, Torosların da sorunlarını çözeceğiz, memleketin menfaatine biz Büyükşehir olarak idare olarak, her türlü gayretle imzasını atarız” ifadelerini kullandı.

“YAPILAN İŞLER DAHA İYİ BİR MERSİN OLSUN DİYE”                      

Meclis üyesi Mehmet Emin Kurt’un Silifke Yeşilovacık’ın kanalizasyon sorunu üzerine sorduğu soru üzerine Seçer, “Her taraftan kanalizasyon akıyor, alt yapı en maliyetli alan bunu da MESKİ yapıyor. Yeşilovacık, Gülnar, Tarsus ve Batıova orada da bir grup var kanalizasyondan yoksun ama arıtmaya yakın Yeşilköy, çataltepe, atalar bölgesi bu üçü bir paket olarak çıkacak. Projelerinin bir kısmı tamamlandı. Gülnar’da da öyle, Yeşilovacık’ta dereye akıyor kanalizasyon. Çok kısa sürede bitirmek için gayret ediyoruz ancak bunlar ciddi bedeller. Biz çok rahat kredi bulamıyoruz iller bankası aracılığıyla Anamur’un su problemini çözmeye çalışıyoruz. Bozyazı, Aydıncık, katı atık depolama tesisi gibi bizler arayış içerisindeyiz. Herkes haklı bu konuda ama ben de haksız değilim. 2 yılda bu büyük projelerin altından kalkmak mümkün değil. Bu noktalara gelmek üstün gayretle oluyor. Vidanjör ormana dökülüyor bunu MESKİ’nin elemanlarının yapmasını men ederim. Böyle bir çevre suçu işlemelerini men ederim. Biz Anamur, Aydıncık, Bozyazı, gibi yerlerin çöplerini Silifke’ye taşıyoruz. Bunu bedelini de biz ödüyoruz. Katı atık bedelini ilçe belediyeler alıyor ama taşıma ücretini ben ödüyorum. Güncel konu olduğu için söylüyorum. Çevre kirlenmesin diye bunu yapıyorum.  Taşucu kanalizasyon hattı bitti bağlantılar yapılıyor, abonelere rica ediyoruz bağlama yapmıyorlar. Şehir dışında olan yazlıkçılardan kaynaklı olduğunu tespit ettik. Burada aldığımız oran belli emlak değerinin binde 9’u iki yılda 4 taksit halinde ödemeler yapılıyor. Peşin ödemede yüzde 25 iskonto yapıyoruz. Önemli konular bunlar teşekkür ediyorum. Hafriyat konusu da önemli. Boş arazilerde bunu görüyoruz. Belediye birimleri bile bunu yapıyor. İl ilçe ayrımı yapmıyorum. Bunlarla mücadele ediyoruz. Müteahhitlerin özel kuruluşların yaptığı ayrı. Kabahatlar kanuna göre bir ceza kesme hakkımız var ama caydırıcı değil. Çevre Bakanlığından bu konuda yetki istedik biz yapalım bunu dedik. Çevre kanuna göre daha fazla caydırıcı olur diye Çevre Bakanlığı’nda yazımız duruyor. Bize ret cevabı geldi Çevre Bakanlığı’ndan. Demek ki yapılan işler daha iyi bir Mersin olsun, daha güzel bir kentimiz olsun diye” ifadelerini kullandı.


Etiket: Büyükşehirbelediyesi, Meclis, Seçer

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA