Tarsus Doğa Parkı’nın yeni sakinleri: Nisan ve Seko




Tarih: 18 Nisan 2021 Pazar 15:46




Farklı türlerden onlarca çeşit hayvana ev sahipliği yapan Tarsus Doğa Parkı’na, her geçen gün yeni canlılar katılıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı’nda bulunan ve diğer adı Habeş maymunu olan babun ile ana vatanı Afrika ve Asya olan sırtlan doğum yaptı.

Doğal yaşam alanlarında çeşitli nedenlerle yaralanan farklı türlerden birçok hayvanın tedavi edildiği Tarsus Doğa Parkı kliniğindeki veteriner hekimler, bu kez de anneleri tarafından kabullenilmeyen babun ve sırtlan yavrularına bakıyor. Geçtiğimiz günlerde dünyaya gelen dişi babun yavrusu, annesi tarafından kabullenilmeyince Tarsus Doğa Parkı veteriner kliniğinde bulunan kuvözün içerisine konuldu. Veteriner hekimler tarafından biberonla beslenen babun yavrusuna “Nisan” ismi verildi. Sağlık durumu iyi olan babun yavrusu, biraz büyüdükten sonra annesinden farklı bir kafese bırakılacak. Yine annesi tarafından istenmeyen ve “Seko” olarak adlandırılan sırtlan yavrusu da klinikte bulunan özel bir kafeste koruma altına alındı.

“YAVRUYA BİZ KUVÖZÜMÜZDE BAKIYORUZ”

Tarsus Doğa Parkı sorumlu veteriner hekimi Celal Çevirgenoğlu, “Birkaç gün önce bünyemizde bulunan babunlardan bir tanesi doğum yaptı. Fakat üzücü bir şekilde annesi yavruyu kabullenmedi. Yavruya biz kuvözümüzde bakıyoruz. Birkaç gündür gayet iyi. Beslenmesine devam ediyoruz. Önümüzdeki süreçte kendisine biz bakacağız. İnşallah sağlıklı bir şekilde Tarsus Doğa Parkı’nda yaşamına devam edecek” diye konuştu.

“BÜYÜMESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA SEKO İÇİN UYGUN YAŞAM ALANI OLUŞTURACAĞIZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan görüşme sonucunda Eylül ayında Tarsus’a getirilen sırtlanlardan birinin doğum yaptığını ve anne sırtlanın strese bağlı olarak yavrusunu kabullenmediğini kaydeden Çevirgenoğlu, “Eylül ayında getirdiğimiz sırtlan yaklaşık 3 ay önce doğum yaptı. Strese bağlı olarak yavruyu reddetti. Yavru yaklaşık 1 aylıkken annesinden ayrılmak zorunda kaldı. İki aydır biz bakıyoruz. Bizim korumamız altında. İnşallah büyümesi tamamlandıktan sonra ona uygun yaşam alanı oluşturacağız ve kendi kafesinde yaşamına devam edecek. İsmini ‘Seko’ koyduk. Seko şimdilik biz beslediğimiz için bize yakın. Fakat yavaş yavaş uzaklaştıracağız. Çünkü çok alışık olması istenen bir durum değil insanlara. Bundan sonraki yaşamı doğal yaşam parkında devam edecek” diye konuştu. (Haber Merkezi)

 


Etiket: Tarsusdoğaparkı, Nisan, Seko

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA