Akdeniz yeni yeşil alanlar kazandı




Tarih: 18 Mayıs 2021 Salı 13:04




Akdeniz ilçesi sorumluluğunda olan Güneş ve Şevket Sümer mahallelerinde; toplam 2 bin 500 metrekarelik alan, park bahçeler ekipleri tarafından yeşillendirilerek zeytin ve narenciye ağaçları dikildi.

Akdeniz Belediyesi, ilçeye yeni parklar kazandırmanın yanı sıra, kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarını da arttırmaya, böylelikle ilçeyi daha sağlıklı, temiz ve yaşanılır hale getirmeye devam ediyor. Bir süre önce Güneş ve Şevket Sümer mahallelerini ziyaret eden Mustafa Gültak, ilçe genelindeki tüm mahallelerde park ve yeşil alan varlığının arttırılması için talimat vermişti.

ZEYTİN VE NARENCİYE AĞAÇLARI DİKİLDİ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Gültak’ın talimatı üzerine harekete geçerek iki bölgede çalışma başlattı. Şevket Sümer Mahallesi’nde bulunan ve geçmişte atıl bırakılan bin metrekarelik alan, ekiplerce önce çevre düzenlemesi yapılıp temizlendi ve ardından yeşillendirildi. Yine Gültak’ın talimatı üzerine alana zeytin ve narenciye ağaçları da dikildi. Yine Güneş Mahallesi’nde de toplam bin 500 metrekare atıl vaziyette bulunan ve geçmişte moloz dökme alanı olarak kullanılan bölgede de ekipler tarafından çevre düzenlemesi yapılarak bölge yeşil alana çevrildi. Yeşillendirilen alanlara da yine narenciye ve zeytin ağaçları dikildi. Öte yandan, Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz Belediyesi tarafından çocuklar ve gençler için Bilim Merkezi’ne dönüştürülmesi planlanan binanın etrafındaki alan da ekiplerce elden geçirilerek yeşillendirildi ve narenciye fideleri dikildi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Etiket: AkdenizBelediyesi, YeşilAlan

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA