Akdeniz’in güzellikleri kadrajlara sığmadı




Tarih: 11 Haziran 2021 Cuma 15:31




Akdeniz Belediyesi’nin düzenlediği ‘Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreni öncesi konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa M. Gültak, “Akdeniz bir yandan sporun merkezi, bir yandan kültürün, sanatın merkezi, bir yandan tarım bir yandan da sanayi. Böyle güzel bir ilçemiz var mı? Şehrin kalbi, Akdeniz yaşamıyorsa Mersin yaşamıyor” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Akdeniz Belediyesi, Akdeniz ilçesinin gizli kalmış güzelliklerini ortaya çıkarmak ve ilçenin daha fazla tanıtılması amacıyla düzenlediği ‘Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasının ödül törenini gerçekleştirdi. 328 eserin başvuru yaptığı fotoğraf yarışmasında ilk 4’e giren eserler ödüllendirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sanat Galerisinde gerçekleştirilen ödül törenine, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Belediye Meclis Üyeleri, basın görevlileri ve çok sayıda konuk katıldı. ’Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasının jüri üyeliğini; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Uçar, tarihçi yazar Ömer Çelikaslan, Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yüce, gazeteciler Mehmet Miras ve Sedat Yılmaz yaptı. Jüri üyeleri 328 eser arasından seçim yaptı. Dört eser ödüle layık görüldü.

GÜLTAK: “AKDENİZ’İ ÖZETLEYEN TEK KELİME, ŞEHRİN KALBİ”

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, ödül töreninden önce bir konuşma yaptı. Akdeniz’in sahip olduğu farklıklara dikkat çeken Gültak, Akdeniz’in Mersin için önemli bir yer olduğunu söyleyerek, “Akdeniz bir yandan sporun merkezi, bir yandan kültürün, sanatın merkezi, bir yandan tarım bir yandan da sanayi. Böyle güzel bir ilçemiz var mı? Şehrin kalbi, Akdeniz yaşamıyorsa Mersin yaşamıyor. Limanıyla, Serbest Bölgesi ile, tarihi bulunduğumuz mekanların hepsi Akdeniz’de, çok şükür Kültür Müdürlüğümüz ve Bakanlığımızla birlikte açmak nasip oldu. Bir yandan tarih, bir yandan tarım, bir yandan deniz, bir yandan kültür. Hristiyan, arap, kürt kardeşlerimiz burada, Yörük kardeşlerimiz burada. Akdeniz çok zengin bir yer. Aslında Akdeniz’i özetleyen tek kelime şehrin kalbi. Kalbin iyi çalışması için de birçok faaliyetlerde bulunuyoruz. Zaman zaman spor faaliyetlerine önem veriyoruz ki birkaç hafta içinde Hazine ve Maliye Bakanımız ve Spor ve Gençlik Bakanımızın katılımları ile birlikte, Spor Toto üzerinden yaptığımız bütün bitmiş tesislerin açılışlarını yapacağız. Bakanlarımızdan da inşallah yeni tesislerin sözlerini alacağız diye tahmin ediyorum. Bir yandan bu mekanı Kültür ve Turizm Bakanlığımızla kazandırdık.Çok yakın tarihte vali beyle yürüttüğümüz İz Bırakanlar Müzesi’ni açacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Hazine ve Maliye Bakanımızla yaptığımız konuşma sonucunda, Akdeniz’in ilk kitabının yazarlarından biri olan Mustafa Elim hocamız burada, kendisi Kent Konseyi Başkanı. O kitabı kendilerine takdim ettim.Şimdi Osmanlı kütüklerinden Hamidiye Karakolunun rölöve ve diğer projeleri çıkacak ve Anıtlar Kurulundan çıkacak ve üçüncü etabı olan kışlayı Millet Bahçesi olarak hayata geçirmiş olacağız” dedi.

“MERSİN’İN TARİHİ BİR DOKUSU VAR”

Gültak, Akdeniz’in farklı imkanlara kavuşması için çalışmaya devam edeceklerini de kaydederek, “Bunları neden anlatıyorum çünkü bir yandan spor, bir yandan kültürel faaliyetler, Mersin’in tarihi dokusu var. Birini Mersin’e getirdiğinizde Marina’ya mı götüreceksiniz. Buralara getireceksiniz tabiki. Gençlere çok önem veriyoruz. Akdeniz’in deniz görmeyen, havuz görmeyen gençleri devletin imkanları ile karşı karşıya getireceğiz. Pandemi izin verirde dillere destan olmuş Balık Festivali’ni bu yıl yapmayı planlıyoruz. Hastane Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde arkadaşlarımız çevreyle ilgili bir sunum yaptı ve bu çok dikkat çekti. Çevre kirliliğinden kaynaklı hayvanların yaşadığı sorunlara dikkat çekmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

“YARIŞMASINDAKİ AMACIMIZ AKDENİZ’İN SAKLI KALMIŞ YAŞAMLARINI ORTAYA ÇIKARMAK”

‘Akdeniz’de Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasının önemini de anlatan Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, yarışmayla ilgili bilgiler verdi. Gültak, “Bu kültürel faaliyetlerinden bir tanesi de bu fotoğraf oldu. Akdeniz madem şehrin kalbi ve tarihi dokuya sahip bir ilçe bir yarışma yapalım dedik. Herkes katılsın ve jüri üyemiz olsun dedik. Akdeniz’de Yaşamkonulu bu fotoğraf yarışmasını bakarlar, incelerler dedik. Mütevazi ödülleri ile ilk üçü belirlemiş oluruz dedik. Ödülden çok amacımız Akdeniz’deki saklı kalmış yaşamları, dokuyu, kültürleri ve tarihi mekanların ön plana çıkmasını amaçladık. İlçemizi hem Mersin’de hem Türkiye’de daha çok tanıtım yapılmasını amaçladık. Toplam 328 fotoğraf yarışmaya katılmış, bunlardan jüri tarafından değerlendirilip, 21 tanesi sergilenme imkanı buldu. Finale kalan ilk dördü de görmüş olacağız. Birinci olan 3 bin TL, ikinci kardeşimize 2 bin TL ve üçüncü kardeşimize de bin TL ödül veriyoruz. Dördüncü olana jürimizin bir ödülü var. Burada bu faaliyeti gösterip, Akdeniz’i tanıtılmasında emeğe geçen başta bürokratlarımız ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu mekan ilk kez kullanılıyor ve bir kültürel faaliyeti gerçekleştiriyoruz. İl Kültür Turizm Müdürlüğümüzün çalışmaları ile hayata kazandırıldı. Kültür ve Turizm Bakanımız ve Hazine ve Maliye Bakanımızın emekleri çok. Yarışmaya ben katılmadım, iyi fotoğraf çekerim o yüzden ben ödül almıyorum merak etmeyim. Hobilerimden biri de fotoğraf çekmek. Umarım arkadaşlarımız da güzel enstantaneler yakalamışlardır” diye konuştu.

ÖZKAN: “MERSİN’DEKİ ATMOSFERİN FARKINDAYIZ VE DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Akdeniz’de Yaşam konulu fotoğraf yarışması sergisi ve ödül törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan, Mersin’in kültür ve sanat konusunda önemli katkılar sağladığı ve bu konuda kendilerinin de destek olmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Mersin bizler için önemli, Akdeniz’in incesi ve çok önemli bir şehrimiz. Görev yaptığım Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü açısından da özellikle plastik sanatlar, görsel sanatlar alanında bu pandemiden önce dikkate aldığımızda en fazla toplumun ilgi çektiği, çok fazla başvuru aldığımız bir yer Mersin. Bu bizim çok değerli. Bu kültür ve sanatın bu kadar etkin olduğu bir şehirde mekan en önemli sorun. Bu mekan konusunda elimizden geldiği kadar bu şehrimize farklı kültür ve sanatın sergilenebileceği ve toplumla buluşabileceğimiz mekanların olması inancındayım. Mersin’deki bu atmosferin farkındayız ve elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bu yarışma bu yüzden çok önemli, Akdeniz’i ve yaşamı. Fotoğraf çok önemli, bugün yakaladığınız kareler o anki güzellikleri kayıt altına almak gerekir. Bu yarışmaların yapılması toplumu canlı tutmak çok önemli. Cüzi miktarlarda da olsa gençleri buna teşvik etmek önemli. Çok mutlu oldum burada sizlerle birlikte olduğum için” şeklinde konuştu.

AKDENİZ’DE YAŞAM FOTOĞRAF YARIŞMASININ BİRİNCİSİ AYHAN GÜNEL OLDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan’ın konuşması sonrası fotoğraf yarışmasında ilk dörde girenlere ödülleri verildi. Yarışmada dördüncü olan Hatice Nur Kaplan, mansiyon ödülünü kazandı. Kaplan, ödülünü İl Kültür Turizm Müdürü Emre Duru’nun elinden aldı.Yarışmada üçüncü olarak bin TL alan isim Veli Dölek oldu. Dölek, ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdürü Alper Özkan’dan aldı. Yarışmada ikinci olarak 2 bin TL ödül alan Nihat Altuntaş oldu. Altuntaş’a ödülünü Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk verdi. Yarışmada birinci olarak 3 bin TL ödül kazanan Ayhan Günel oldu. Günel, şehir dışında olduğu için ödülünü kardeşi Mehmet Ali Günel aldı. Günel, Akdeniz Kazanlı’da yapılan tandırda ekmek pişiren kadın temasıyla kazanan isim oldu. Günel’e ödülünü Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak verdi. Birinci olarak rakiplerini geçen Ayhan Günel, ödül törenine görüntülü olarak telefonla bağlandı. Ödül töreni sonrası katılımcılar jürinin beğendiği 21 adet fotoğrafın sergilendiği alanı gezme fırsatı buldu.


Etiket: Akdeniz Belediyesi, Akdeniz’de Yaşam, Fotoğraf

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA