Yıldırım: “Mersin, Afrika pazarındaki payını artırıyor”




Tarih: 8 Temmuz 2021 Perşembe 15:37




Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, MTSO tarafından yayınlanan Aylık Göstergeler Raporu’nu değerlendirerek, “Mersin, ihracat rakamları incelendiğinde hedef pazarlardaki ihracat artışımız sevindirici” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenli olarak yayınlanan Aylık Göstergeler Raporu’nun Ocak-Nisan 2021 dönemini değerlendiren Hasan Yıldırım, “Mersin ili ihracat hacmi 2021’nin Ocak-Nisan döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29’luk artışla 1,3 milyar dolara yükselmiştir. Ülke gruplarına göre ise Avrupa ile Afrika ülkeleri ihracat rakamlarının yükselişinde önemli rol oynamıştır. Yılbor Plastik Boru olarak bizim de öncelikli hedef pazarımız olan Afrika ülkelerine 2020 yılının Ocak-Nisan ayları arasında gerçekleştirilen ihracat rakamı 110 milyon dolar olarak gözlemlenirken, 2021 yılının aynı döneminde ise yüzde 133’lük büyümeyle 258 milyon dolar ihracat rakamına çıktığımız gözlemleniyor. Bu anlamda rakamsal verilere de bakıldığında Mersin’in, Afrika pazarında her geçen gün daha da büyüyen bir ivme yakaladığı aşikar” dedi. Yıldırım, “Yılbor Plastik Boru olarak bizler dış ticaret ekibimiz ile yaptığımız çalışmalar neticesinde Afrika pazarının önemini sık sık dile getirdik. Ve son 2 yıl içerisinde Afrika’daki pazar payımızı sürekli olarak artırdık. Önümüzdeki süreçte de bu bölgede yapacağımız farklı çalışmalar ile Afrika pazarında sektörümüzün önemli markalarından birisi olma yolunda çaba sarf edeceğiz. Kent olarak Afrika pazarını keşfetmemiz ve dünya çapında yaşanan pandemi ile birlikte ekonomik faaliyetlerin yavaşlamasını lehimize çevirmemiz çok önemli. Tüm dünyada üretimin yavaşladığı 2020-2021 yıllarında Mersin sanayisinde hiçbir yavaşlama söz konusu olmadı. Bu da pazardaki hâkimiyetimizi arttırdı” şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)


Etiket: hasanyıldırımi, yılbor, afrika, pazar, ekonomi, pay

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA