Teknopark’ta Teknoloji Motivasyon Buluşması yapıldı




Tarih: 9 Temmuz 2021 Cuma 15:50




Mersin Teknopark, Mersin Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası MTSO 9 No’lu Bilgisayar, Elektrik, elektronik, Telekomünikasyon ve Büro Cihazları Meslek Komitesi ortaklığında Teknoloji Motivasyon buluşması gerçekleştirildi.

 

Haber – Barış Köksal

Mersin Üniversitesi, sanayi ve toplum iş birliği ile milli teknoloji hamlesine destek kapsamında yerli ve milli teknolojilerin desteklenmesini sağlamak amacıyla Mersin Teknopark’ta düzenlenen etkinliğe; Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Yağcı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ile Meclis Başkanı Hamit İzol, Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, il müdürleri, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı. Etkinlikte konuşan MTSO Meclis ve 9 No’lu Komite Üyesi Hakan Kayacı, pandemi sürecinden sonra kaynaşma ve motivasyon buluşması halinde Teknopark’ı tanıtmak amacı ile bir araya geldiklerini belirterek, “Buradaki asıl amacımız, 9. Komitenin yüzde 65 civarı üyelerimizin burada kümelenmesidir. AR-GE ülkelerin gelişmesinde en büyük faktördür. Bizler AR-GE yatırımlarını ne kadar çok yaparsak o kadar çok gelişme sağlarız. AR-GE’ye yapılan yatırımlar hiçbir zaman boşa gitmeyecek, katma değeri yüksek ürünler üretilecek ve ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır” dedi.

KAYACI: “MERSİN’İ MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK İÇİN TEKNOPARK’A ÖNEM VERMEMİZ GEREKİYOR”

Mersin’de AR-GE çalışmaları için valinin, rektörün ve oda başkanlarının destekleri ile Mersin’i kalkındıracaklarını ve güçlendireceklerini belirterek,“Bunun için yatırım yapmamız, iş dünyasındaki insanlarımızın, Mersin Üniversitesi’ndeki hocalarımızla birlikte çalışmaları ve bu çalışmalarda yüksek motivasyonlu AR-GE ürünlerinin üretilmesi gerekmektedir. Biz şehrimizi katma değeri yüksek ürünlerle donatıp, marka değeri yüksek bir şehre getirmek için bizim Teknopark’a önem vermemiz gerekiyor. Teknopark’ta çok büyük firmalarımız, Türkiye’ye marka olmuş ürünlerimiz var. Atatürk’ün dediği gibi ‘Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız!’ Biz sahip çıkacağız, güç birliği ile Mersin’i marka değeri yapacağız. Hedefimiz Mersin’i savunma sanayi merkezi haline getirmek. Burada Türkiye’ye değil dünyaya mal olacak ürünleri çıkarmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

KIZILTAN: “FİRMALARIMIZIN DİJİTALLEŞMESİNDE ÇOK BÜYÜK EMEĞİNİZ VAR”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Teknopark’ta birçok firmayla buluştuğunu sözlerine ekleyerek, “İlk kurulduğu günden bugüne kadar çok büyük aşama kaydetti. Teknolojimizin artırılmasında, firmalarımızın dijitalleşmesinde çok büyük emeğiniz var. Daha sıkı çalışmamız gerekiyor. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız var, çalışkan olmak’. Onun için hep birlikte çalışıp, ülkemizi yücelteceğiz” ifadelerini kullandı.

YAĞCI: “PANDEMİDE TEKNOLOJİYE NE KADAR İHTİYACIMIZ OLDUĞUNU BİREBİR YAŞADIK”

Mersin için, bir şeyler yapmak için toplanılmasından mutlu olduğunu dile getiren Mersin Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Mersin Üniversitesi’ni temsilen Teknopark’ta bulunan Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı,“Çok zahmetli bir süreç geçirdik. 1,5 yıldır insanlar birbirine hasret kalmışlardı ama bugün ilk defa böyle bir sosyal ortamda, özellikle de teknolojinin faydalarının ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak bir araya geldik. Pandemide teknolojiye ne kadar ihtiyacımız olduğunu birebir yaşadık. İnternet, iletişim araçları, özellikle sağlık sektöründeki birtakım yenilikler gibi şeylerin en önemli kurgulandığı yaşama geçirildiği yerlerin başında Teknoparklar geliyor. Yaklaşık 20 yıldır tarihi olan Türkiye’deki Teknoparklardan en başarılılarından birisi de Mersin’de yer alıyor. O yüzden Teknopark’a katkı vermiş tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VALİ SU: “TEKNOPARK, TÜRKİYE SIRALAMASINDA ÖNEMLİ YERDE”

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin’in her açıdan geliştiğini ve kalkındığını belirterek,“Bir taraftan kamu sektöründe çok önemli, çok ciddi yatırımlar gerçekleştiriliyor bir taraftan da özel sektör eli ile ilimizde çok ciddi yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bir diğer husus da kamu-özel sektörü iş birliğinde yapılan çok önemli gelişmeler, yatırımlar var. Bugün, burada Mersin Üniversitemiz, Sanayi ve Ticaret Odamız, Mersin Teknoparkımız ve 9 No’lu Meslek Komitesinin iş birliği ile sizlerle birlikte bir teknoloji motivasyon toplantısını birlikte gerçekleştirdik. Teknoparkımız, Türkiye’de sıralamada önemli yerde olan bir Teknoparkımız. Şu anda Teknoparkımızda kuruluşundan bugüne 193 firmamız AR-GE çalışması gerçekleştirdi. Şu anda da 93 firmamız bilişim teknolojileri başta olmak üzere, enerji, kimya, savunma, medikal sanayi, gıda, sağlık gibi birçok konuda, alanlarda AR-GE çalışmalarını yürütmekteler. Bu çerçeveler baktığımız zaman, Teknoparklar içerisinde 5. sırada olgun Teknoparkla kategorisinde de Türkiye’de de 4. Sırada yer alan bir Teknoparkız. İnanıyorum ki üniversite, Teknopark, Sanayi ve Ticaret Odamız ve siz değerli iş insanlarının iş birliği ile yeni gelişen teknolojilere ufuk açılması açısından, bu tür birliktelikler çok önemli rol oynamakta. Yakın zamanda Savunma Sanayi Başkanlığı ile de görüştük, oradan arkadaşlarımız da gelecek ve buradan iş dünyasındaki insanlarımızla Savunma Sanayi konusunda da il olarak neler gerçekleştirebiliriz diye bir toplantı yapacağız. Biz il bakımından bu konularda gayretli, çalışkan bir iliz. Son derece umut verici bir durum. Şu anda Teknopark bünyesinde teknoloji açısından çok ciddi üretimler gerçekleştiren, çok ciddi Ar-Ge çalışmaları yapan ve çok yakın zamanda bunları ticari alana taşıyacak olan firmalarımız var. Ticarileşmiş birçok ürünümüz de var. Yeni yatırımlarla, yeni ticarileşmelerle daha da fazla kendini göstereceğine inanıyorum” sözlerini kullandı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA