19’uncu MERFEST programı açıklandı




Tarih: 24 Ağustos 2021 Salı 15:35




Bu yıl 11 Eylül- 02 Ekim 2021 tarihleri arasında 19’uncusu düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MERFEST) programı gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı. Açılış konuşmasını yapan MERFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, “Bu sene bu pandemi olayı maalesef çok zorladı hepimizi, ama asla vazgeçmedik, programımıza ve bu konuda çalışmaktan. Programımızı biraz aza indirdik ama her biri ayrı ayrı çok güzel” dedi.

 

Haber – Uğur Özgür

 

 

19’uncusu düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali programı 24 Ağustos Salı günü Mersin Kültür Merkezi’nde yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya, MERFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı’nın yanı sıra MERFEST üyeleri, Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, ve basın mensupları katıldı. Açılış konuşmasını yapan MERFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, “Bu festival bu kentin olmazsa olmazıdır. Parmağa dokunan herkes için bir onur ve gurur kaynağıdır. Ben ve arkadaşlarımda bu festivalin gönüllü rehberleriyiz. Biz bu yıl bir değişiklik yaptık, bir etkinliğimizin dışında geriye kalan bütün etkinliklerimizi halka açık yaptık” ifadelerini kullandı.

 

“SANAT İYİLEŞTİRİR, MÜZİK İYİLEŞTİRİR”

Bu yıl pandemi olmasına rağmen çalışmalarından vazgeçmediklerini ve bu festivalin artık kentin olmazsa olmazı olduğunu söyleyen Yağcı, “Mersin Operası’nın 10’uncu yıl kutlamalarında bir araya gelmiştik ve bu niye bir festival olmasın dedik. Çok uzun sürmedi bu konuda karar vermek ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali böyle başladı. Kolay değil, bu festival 19 yıldır sürdürülüyor. 2007 yılında EFA’ya kabul edildik. Avrupa Birliği hala bizi almadı ama biz festivallerimizde oradayız. Bu sene bu pandemi olayı maalesef çok zorladı hepimizi, ama asla vazgeçmedik, programımıza ve bu konuda çalışmaktan. Programımızı biraz aza indirdik ama her biri ayrı ayrı çok güzel. Biz buraya kadar geldik sevgili dostlar, bundan sonrası sizin. Bu festivalin yalnız bu kentte değil, bütün civar kentlerde yaymak, salonu taşar hale getirecek kadar duyurmak ve o güzel yazılarınızla hem destek olan sponsorlarımıza teşekkür ederek hem de bizi henüz fark edemeyen müstakbel sponsorlarımızla tanışmamızı sağlamak, her sene olduğu gibi biz bu yılda buraya geldik, bundan sonrası sizin.  Sanat iyileştirir, müzik iyileştirir” diye konuştu.

 

“FESTİVALLERDEN VAZGEÇMEDİK”

Hem ülke olarak hem de kent olarak kötü günler geçirdiğimizin ve festivallerden vazgeçmediklerinin altını çizen Yağcı, “Biz çok kötü günler yaşadık ülke olarak da kent olarak da. Büyük yangınlar, sel felaketleri, depremler birçok insan evinden, kardeşinden, eşinden oldu. Canları yandı, içleri acıdı ve hala da acıyor. Biliyor musunuz, müzik iyileştirir ve bu konuda katkıda bulunmak isteyeler için bu seneki festivallerden vazgeçmedik. Gelsinler, buluşsunlar, acıları belki biraz hafifler diye. Şimdiden hepinize çok teşekkür ediyorum. Bazı özel toplantılarda yaptığım özel minik konuşmamı sizlerle paylaşmak isterim. Bu dünyaya gelmişsek eğer, fark edilmek isteyenleri fark edeceğiz. Onlara dokunarak onlara hissettireceğiz. İki lokma ekmekten biriyle doyuyorsak, diğerini aç olana ama karşılıksız vereceğiz. Son nefesimize kadar üreteceğiz. Bu vatan bizim arkadaşlar, bu vatan hepimizin” diye ekledi.

 

DEV SANATÇILAR MERSİN'DE BULUŞUYOR

Festivalin programını sunan Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, festivallerin Mersin’in ulusal alanda sesi olmaya devam edeceğini belirterek, “Etkinlikleriyle Mersin'in ulusal ve uluslararası alanda sesi olmaya devam eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MERFEST), Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, Bulgaristan ve ülkemizden gelen saygın solist ve müzik topluluklarını 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında Mersinli sanatseverlerle buluşturarak perdelerini 19'uncu kez açıyor. Sekiz etkinlikle 22 gün sürecek festival bu yıl, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabı, Tarsus Baca Meydanı, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Çamlıbel Aşıklar Parkı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Macit Özcan Spor Tesisleri'nde pandemi tedbirleri çerçevesinde yer alacak” ifadelerini kullandı.

 

 

FARKLI ÜLKELER, ORTAK MUTLULUKLAR

Bulgaristan, Hollanda, Italya, Sırbistan, Azerbaycan ve ülkemizden, farklı müzik türlerinden sanatçıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi iş birliğiyle misafir edecek olan Festival, Sef Rustam Rahmedov yönetiminde klasik müziğin yükselen yıldızı Ceyla Ganiyeva (Keman) ile perdelerini açıyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın eşlik edeceği konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi saat: 20.00'de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda ücretsiz olarak yer alacak.

 

PROGRAMDA YER ALACAK MÜZİK TOPLULUKLARI PAYLAŞILDI

Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlardır; başarılarıyla son dönem adından sıkça söz ettiren Barbaros ve konuk solist Efruze, Ezginin Günlüğü, Hollanda Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Damask Vocal Quartet, Şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuv. Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ve Hüsnü Şenlendirici, operanın dünyaca ünlü sesi Bülent Bezdüz ile birlikte aynı sahnede yer alacak olan Sesim Bezdüz (Keman), Doğaç Bezdüz (Piyano), Davide Vendramin (Bandoneon), Şef Davide Damiani yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ve Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregovic

10. Beste Yarışması ve 21. Nevit Kodalli Polifonik Korolar Şenliği, pandemi nedeniyle gelecek yıla ertelenirken toplamda sekiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Merfest, Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödül de dağıtacak.

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA