MEÜ ile Göç İdaresi, göçü kent yararına dönüştürmek için protokol imzaladı




Tarih: 31 Ağustos 2021 Salı 16:42




Mersin Üniversitesi Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERGÖÇ) ile Mersin Valiliği Göç İdaresi arasında, göçün kente etkilerinin araştırılarak, kent yararına politikalar üretilmesi amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Mersin Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, İl Göç İdaresi ile Mersin’de göç ile ilgili bütün konularda kurumlar arası bilgi alışverişi sağlamayı hedefleyen bir iş birliği protokolü imzalandı. MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik ve Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday tarafından imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilecek projelerden elde edilecek bilgiler ışığında, MERGÖÇ’ün uzman akademik ekibi yapacağı kapsamlı araştırma ve analizler ile göçün etkilerini kent yararına dönüştürecek politika önerileri sunacak. İmzalanan protokol ile “Mersin’de Bulunan Yabancı Girişimcilerin Kent Ekonomisine Katkısı ve Geleceğe Dönük Girişim ve İstihdam Alanlarının Belirlenmesi” adındaki ilk proje ise hayata geçirildi. Törende, projenin yürütücüsü Dr. Nuran Coşkun da yabancı uyrukluların kent ekonomisine olan etkilerini analiz eden çalışmanın ilk bulgularını paylaştı. Proje ekibinde İl Göç İdaresi Müdürü Hüseyin Kemal İlday, İl Göç Uzmanı Kemal Doğru, MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, MERGÖÇ Koordinatörü Kandemir Atçeken, Dr. Nuran Coşkun ve Arş. Gör. Muhammed Erkam Doğru yer alıyor. (İHA)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA