22 bin litre Mut zeytinyağı Fransa’ya ihraç edildi




Tarih: 1 Eylül 2021 Çarşamba 16:02




Mut ilçesinde üretilen zeytinyağı artık ihraç ediliyor. 22 bin litre tescilli zeytinyağı, Fransa’ya ihraç edilmek üzere tıra yüklenerek gönderildi.

Mut İlçe Kaymakam Vekili Fatih Erdoğan, zeytinyağı ihracatı dolayısıyla düzenlenen törende, ilçenin tarımsal üretimde öne çıkan ilçelerden biri olduğunu ifade etti. Kaymakam Vekili Erdoğan, “Üretiyoruz, büyüyoruz, gelişiyoruz. Üreticiler ve girişimci kardeşlerimizle ilçemizdeki değerleri dışarıya ihracat ediyoruz. İnanıyorum ki bu girişimlerle tur atlayacak ve gelişmeler devam edecek. Bu ürünlerin ilçemizden çıkması bizi mutlu ediyor. İlk defa yüksek polifenollü zeytinyağı ihracatını gerçekleştirdik” dedi. Belediye Başkanı Volkan Şeker ise, "Mut zeytinyağının Fransa’ya ihracat yapılmasından dolayı gururluyuz. Bu çalışmalarla ilçenin dünya ölçeğinde tanınması sağlanacak" diye konuştu. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gürsel Aydın ise, Fransa’ya ilk kez zeytinyağı ihraç ettiklerini belirterek, gelecek yıllarda ihracat rakamlarının artmasını dilediklerini söyledi. (İHA)


Etiket: mut, zeytinyağı, fransa

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA