Korkut: “Hedefim dünya şampiyonu olmak”




Tarih: 1 Eylül 2021 Çarşamba 16:28




24-27 Ağustos tarihleri arasında Estonya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olan Mersinli Milli Tekvandocu Huri Korkut gazetemizin sorularını yanıtladı. 2019’da Avrupa şampiyonu ve 2021’de de Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olan Korkut, “Gelecekte de dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bir dünya şampiyonluğum eksik bir de Olimpiyat madalyası, ben inanıyorum ki ilerleyen dönemlerde bu iki eksiğimi de gidermiş olurum” dedi.

Özel Haber – Vecdi Yenigül

2019’da Avrupa şampiyonu olan ve 2021’de de Avrupa Şampiyonası’nda ikinci olan Mersinli milli tekvandocu Huri Korkut gazetemizin sorularını yanıtladı. 13 yıldır tekvando yapan 20 yaşındaki Korkut, 2013 yılından itibaren de milli sporculuk yapmakta. Gençlere spor yapma tavsiyesinde bulunan Korkut, “Başta kadın sporcular olmak üzere bütün gençlere spora yönelmelerini tavsiye ediyorum. Misal okul açısından da daha elverişli oluyor. Ben Kırşehir’de üniversite 3. sınıfa geçtim, üniversiteye gitmek adına da milli sporcuysanız size çok büyük avantajları olmuş oluyor. Puan çekemediği zaman milli sporcuysanız da sizlere oradan da ek puan gelmiş oluyor ve üniversite okuduğun zaman Gençlik ve Spor sana belli bir miktarda maaş veriyor ve kendi maaşınla üniversite okumuş oluyorsunuz bu da çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.

 

“TEKVANDOYA ANNEM SAYESİNDE BAŞLADIM”

Tekvando sporuna başlamasına annesi ve ablalarının sporcu olmalarının vesile olduğunu söyleyen Korkut, “Tekvandoya annem sayesinde başladım, annem önceden tekvandocuydu, ablalarım bu annem sayesinde daha önceden bu spora yönelmiş. Ablalarım da milli sporcu şu anda iki ablam da antrenörlük yapıyor. Uzun yıllar üçümüz bir arada çalıştık, Ahmet hocayla birlikte. Çok büyük başarılar elde ettik, ablam Yağmur Korkut Avrupa Şampiyonu oldu, defalarca kez Türkiye Şampiyonu oldu. Elif Korkut ablamın da Türkiye dereceleri var. 2013’te Yıldızlar Türkiye 3’üncüsü oldum, akabinde minikler Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldum. 2014-2015 ve 2021’e kadar Türkiye Şampiyonu oldum, Türkiye derecelerim var. İki defa Avrupa Şampiyonu oldum, bir defa Avrupa ikincisi oldum, dünya ikinciliğim var. Bunun dışında da uluslararası derecelerim var” şeklinde konuştu.

 

“HOCAMIZIN SAYESİNDE HEP AZİMLE ÇALIŞTIM”

5 yaşından beri antrenörü Ahmet Gündüz ile çalıştığını, her olumsuz bir sonuçtan sonra sporu bırakmak istediğini, bu kararından hocasının tesellisiyle vazgeçtiğini ve daha azimle çalıştığını belirten Korkut, “Çok zorlu şartlardan geçtik, salon sıkıntısı çektiğimiz oldu ama hocamızın sayesinde hep azimle çalıştım. Ben çoğu kes vazgeçtim ama hocam vazgeçmeme izin vermedi. Çıktığımız her derece maçlarında yenildiğimde, hocama yapamıyorum diyordum ama hocam hep beni teselli etti ve devam etmemi, devam etmem gerektiğini söyledi bana ve sonuç olarak da 2019’da Avrupa şampiyonu oldum. 2020’de de Avrupa Şampiyonu olacağıma çok inanıyordum ama pandemiden dolayı şampiyona olmadı. 2021’de de Estonya’da Avrupa Şampiyonası oldu, orada da kıl payı şampiyonluktan olup ikinci oldum” diye ekledi.

 

“GELECEKTE DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUM”

Pandemi sürecinde antrenmanların aksadığını, yaşanan pandemi sürecinden çok ciddi şekilde etkilendiklerini ama başarıların gelmesine pandeminin engel olamadığını, dünya şampiyonu olmak gibi bir hedefinin olduğunu belirten ve başta kadınlar olmak üzere bütün gençlere spor tavsiyesinde bulunan Korkut, “Pandemi bize büyük zorluklar çıkarttı, antrenman yapmamızı engelledi, çalışma salonlarımız bir süre kapanmak zorunda kaldı. Belli bir süre açık havada antrenman yapmak zorunda kaldık ama tamamen sokağa çıkma kısıtlaması da geldikten sonra evde antrenman yapmak zorunda kaldık. Bu da salonda yaptığımız antrenmanlar kadar verimli olmadı. Şu anda spor salonları açık, artık salonlarda devam ediyoruz antrenmanlarımıza. Günde çift idman yaparak hazırlanıyorduk, antrenmanları sabah koşu, akşam antrenman şeklinde yapıyorduk. Yeri geldiğinde bazen 3 idman yaptığımız da oluyordu. Gelecekte de dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bir dünya şampiyonluğum eksik birde Olimpiyat madalyası, ben inanıyorum ki ilerleyen dönemlerde bu iki eksiğimi de gidermiş olurum” ifadelerini kullandı.

 

GÜNDÜZ: “ÇOK GURUR VERİCİ BAŞARILAR ELDE ETTİK”

Beş yaşından beri Huri Korkut’a antrenörlük yapan Milli Takım Antrenörü Ahmet Gündüz, Huri’nin sporculuk serüvenini anlattı. Uzun yıllardır tekvando sporuna gönül verdiğini, milli takıma birçok milli sporcu kazandırdığını belirten Gündüz, “Bu sporcular içerisinde çok yetenekli olanlar oldu, uzun yıllar bizleri milli takımda temsil eden sporcularım oldu, bunlardan bir tanesi de Huri Korkut. Huri 5 yaşında başladı tekvando sporuna. Ablalarının ve annesinin teşvikiyle geldi buraya. Annesi de geçmişte sporcuydu ve abları da milli sporcu zaten. Huri 5 yaşına geldiğinde daha çok oyun oynardı buraya geldiğinde, daha sonra ilerleyen süreçte antrenmanlara başladığımızda, bu zorlu süreçte bazen tek idman, bazen çift idman bazen de üç idman yaptığımız oluyordu. Bazen salona gelip de uyuduğunu bile bilirim Huri’nin. Gerçekten çok başarılı, çok gurur verici başarılar elde ettik. Örneğin, daha yıldız sporcuyken, yıldızlarda Avrupa Şampiyonluğu yaşadı, dünya ikinciliği yaşadı. Gençlere geçtiğimizde, Avrupa Kulüpler Şampiyonası’nda 3 yıl üst üste şampiyon oldu. Ümitlere geçtiğimizde de 2 yıl yine dolu dolu geçti, bir yıl pandemiden dolayı maçlar olmadı ama 2019 Avrupa Şampiyonu oldu.  Son olarak 24-27 Ağustos’ta Estonya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda da ikinci olduk ama ikinci olduğumuza sevinemedik, çünkü maçı kıl payı kaybettik. Bunun dışında salonda Huri’nin dışında da çok başarılı sporcularımız var, hep beraber gönül birliği içerisinde, özellikle bayan sporcularımız burada önem arz ediyor. Yani günümüz şartlarına baktığımızda kadına şiddetin, çocuk istismarının olduğu bu dönemde gençlerimize, çocuklarımıza spor yapmaları adına son derece önemli kendilerini koruyabilme adına. Çocuklarımızın kendilerini savunabilmesi için de salonlarımıza, çalışmalarımıza bekliyoruz” dedi.

 

“AVRUPA HEDEFLERİMİZ İÇİN SPONSOR LAZIM”

Hedeflerinin büyük olduğunu, alınan bu sonuçların yeterince tatmin etmediğini, asıl hedeflerinin olimpiyat puanları toplamak olduğunu ve bunun için de sponsorluk gerektiğini söyleyen Gündüz, “Bizim hedefimiz, amacımız puan toplayıp, olimpiyat kotası alabilmek, olimpiyatlara puan verebilecek maçlara gidebilmek. Bu maçlara en güzel şekilde hazırlanmak. Bunun için de maddi imkan gerekiyor. Şu an da sponsorumuz yok, herhangi bir sponsor bulduğumuzda olimpiyatlarda puan toplayabileceğiz. Çünkü bu müsabakaların hepsi yurt dışında oluyor ve yurt dışına maça gidip, gelmek oldukça maliyetli oluyor ama buradan geçiyor olimpiyatlara hazırlanmanın yolu ve mücadelemiz her alanda sürüyor. Huri Korkut şu anda İlbank adına yarışıyor, bunun da sebebi maddi imkansızlık. Kulüpten maaş alıyor, kulüpten maaşı olduğu için biz buradan antre ediyoruz ama kendisi orası adına yarışıyor. En büyük sorunlarımızdan bir tanesi de bu, o yüzden sponsorluk çok önemli. Misal sponsor bulunduğunda Mersin’de niye ilimizin sporcusunu Ankara adına yarıştıralım, ailesi de burada yaşıyorken” şeklinde konuştu.

 

“HURİ KORKUT’UN ANTRENMAN HIRSI ÇOK GÜZEL”

Son olarak da milli sporcu Huri Korkut’un çok azimli, çok yetenekli, düzgün karakterli, son derece duygusal ve paylaşımcı bir sporcu olduğunu dile getiren Gündüz, “Onunla çalışmak büyük bir zevk, antrenman hırsı çok güzel, onun gibi sporcular çabuk yetişmiyor, çabuk gelmiyor. Zaman zaman bırakıp, pes etme noktasına geliyor, milli takım sürecinde yaşadığımız sıkıntılardan dolayı. Bazen başarısız sonuçlarla döndüğümüzde, ben yapamıyorum, bırakmak istiyorum diyor ama biz onu her seferinde motive ediyoruz, kesinlikle yapacağını, inanarak yaptığında başarabileceğini dile getiriyoruz ona. Bir sporcuyu çok uzun yıllar boyunca hazırlıyorsunuz, minikken alıyorsunuz, onu iki yıl yetiştiriyorsunuz, bu süreç sonunda müsabakalara katılıyor, bunu tecrübesi, şampiyonluklardan sonra gelen milli takım seçmeleri, birtakım seçmelerden sonra da yurt dışı müsabakalarına katılıyorsunuz, orada başarı olmanız gerekiyor. Bu süreç gerçekten de kolay değil, çalışmak gerekiyor, azmetmek gerekiyor, inanmak gerekiyor. Bu emin adımlarla başarıya gideceğimize inanıyorum ve başarıyoruz da, başarmaya da devam edeceğiz” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.

 


Etiket: hurikorkut, avrupa, mersin, tekvando

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA