Gültak: “Hep sokakta olmaya, sizlerle olmaya devam edeceğiz”




Tarih: 8 Eylül 2021 Çarşamba 14:51




Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, her Salı ve cuma günleri gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri kapsamında Siteler Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Gültak, “Biz sokağın insanıyız, sizlere mal olmaya çalışıyoruz. Seçim zamanı geldiğinde de şunu diyemeyeceksiniz, kimseye dedirtmeyeceğiz. Hep sokakta olmaya, sizlerle olmaya devam edeceğiz. Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi sizlere hissettirmeye çalışacağız” dedi.

Haber – Gülsen Kaya

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, sahaya inerek vatandaşların derdini yerinde dinlemeye devam ediyor. Salı ve cumagünleri mahalle ziyaretleri gerçekleştirenGültak, Siteler Mahallesi’ndeki vatandaşlarla buluştu. Önce muhtarları ziyaret ettiklerini daha sonra muhtarla birlikte esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirten Gültak, “Sorunları yerinde takip edip, dinlemeye çalışıyoruz. Çok fazla anlatmaktan çok dinlemeye geliyoruz. Vatandaşımızla sohbet etmek istiyoruz, atladığımız bir şey var mı diye bakıyoruz. Yaklaşık 2,5 yıl geçti. Şehrin en büyük sorunu ise bence, Akdeniz’in ve Mersin’in imar sorunu. Diğer bir sorun ise ulaşım ve çarpık yapılaşmanın çok fazla olması” şeklinde konuştu.

“ÇAY MAHALLESİ’NDE DEĞİŞİM İÇİN MEŞALEYİ YAKMIŞ OLACAĞIZ”

Akdeniz Belediyesi olarak üstlerine düşen görevlerden bir tanesinin yapılaşma ve imar konuları olduğunu ve çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Gültak, “Çay Mahallesi’nde şu an yapılar bitmek üzere. Orada vatandaşımızla anlaştığımız takdirde ki anlaşacağımıza inanıyorum. Çay Mahallesi’nde değişim için meşaleyi yakmış olacağız. Mersin’deki tüm mahallelerimizde en büyük sıkıntılardan bir tanesi de çarpık olması. Bunların çözümü için başta iyi bir imar gerekiyor sonrasında bu yapı stokunu yeni bir yapı stoku ile ortaya çıkarmak gerekiyor. Çay Mahallesi’nde bunu başlattık, Barış Mahallesi’nde de başlatacağız. 2 hafta sonra yüzde 82 ile bir anlaşma sağladığımız bu mahallede yıkıma başlayacağız. 415 konut, camisi, kapalı semt pazarı gibi birçok şeyi Barış’ta yapıyoruz. 100 yıllık mahalle ve bugüne kadar bir çivi bile çakılmamış” ifadelerini kullandı.

“AKDENİZ’İN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİR TANESİ ALT YAPI SORUNLARI”

Barış Mahallesi’nde olan sorunun Siteler Mahallesi’nde deolduğunu söyleyen Gültak, “Bu sorunları halletmemizin yolu, hep beraber vatandaşın da kabullendiği, ikna olduğu ve rızasının sağlandığını kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm projeleri ile şehrimizi çok daha yaşanılır, çok daha lüks, çok daha güzel bir hale getirebiliriz. 25 yıldır ne Siteler Mahallesi’nde ne Kazanlı’da ne Karaduvar’da hiçbir değişim yok. Bu değişim olması için bazı radikal tedbirlerin alınması gerekiyor. Pisliği halının altına atmışsın gibi, temizlik yapılmış gibi duruyor ama sorunlar aynı duruyor. Baktığınızda Akdeniz’in en büyük sorunlarından bir tanesi alt yapı sorunları. Siteler Mahallesi’ne baktığımız zaman büyük bir ihtimalle alt yapısı 60’lı, 70’li yıllardan kalmadır. Çözülmüyor, çözüm üretilmiyor. Bunların da değişmesi için de bu mahalleleri yavaş yavaş değiştirmemiz gerekiyor. Son afetler bize gösterdi ki eğer sağlam binalarda oturmuyorsak Allah korusun bir deprem olsa, afet olsa yerle bir olacağız. Yaptığımız kanallar sayesinde çok şükür ki Siteler gibi birkaç mahalle her kış teyakkuzda yatıyordu. İnsanlar fazla yağmur yağdığında acaba nereyi su basacak diye düşünüyorlardı. Bu kanallar sayesinde en azından bunu kurtardık. Yeterli mi? Hayır. Daha iyisi olması için çalışacağız” diye konuştu.

“BU MAHALLELERİ, KADINLAR VE ÇOCUKLARI NASIL RAHATLATACAĞIZ?”

Belediye Başkanları olarak, radikal çözümler getirilmesi gerektiğinin altını çizen Gültak, “Asfalt yapmak, kaldırımları bu şekilde düzenlemek güzel ama altı ne olacak? Altı düzelmedikten, yapılar düzelmedikten, yeni yeşil alanlar çıkmadıktan sonra Mersin’in düzelmesi mümkün gözükmüyor. Sanayi şehrin içinde kalmış. Bu sanayiyi, bu esnafı nereye taşıyacağız? Bu mahalleleri, kadınlar ve çocukları nasıl rahatlatacağız? Sanayi ile iç içe yaşıyorlar. Bunları yeniden planlamamız lazım. Biz Çay’da bitirdik ve Barış’ta da 1 sene içerisinde bunu bitirmeyi düşünüyoruz. Akdeniz’de 35 milyon liranın üzerinde spor tesisi yaptık” şeklinde konuştu.

 

“KİMSE AYRIŞTIRILMIYOR VE ARTIK KAVGA, GÜRÜLTÜ YOK”

Çamlıbel’de büyük projelerin olduğunu, tahmin olarak ise 2 ay sonra Çamlıbel Marinası’nınyeniden hayata geçirileceğini sözlerine ekleyen Gültak, “Akdeniz’de en önemli şeylerden bir tanesi de kardeşlik, barış ve sevgi. Bunu da sağlamış olduk. Kimse ayrıştırılmıyor ve artık kavga, gürültü yok. Akdeniz’de eskiden terör ve uyuşturucu had safhadaydı. Mutluluk yoktu. Sokağa çıkılmıyordu, rahat değillerdir. Bugün çok şükür bunlar bitti. Cumhur İttifakı olarak bunu sağladık ve devam ettireceğiz” dedi.

“ANTEP’TEN HİBE ALDIĞIMIZ PLANT KURULDU”

Siteler Mahallesi’nde ssfalt ve kaldırım çalışmaları yapıldığını ancakyeterli olmadığını ve bu konuda da önümüzdeki seneden itibaren tüm mahallelerde asfalt ve kaldırım çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Gültak, “Bunları yapmak için alt yapı yapmak gerekiyordu, bunları da sağladık. Antep’ten hibe aldığımız plant kuruldu. Akdeniz’de ilk defa olacak. Önümüzdeki seneden itibaren Akdeniz’de asfalt üretilecek. Önümüzdeki bir iki ay içerisinde de soğuk asfalt tesisimiz de hazır. Yıllarca Akdeniz’in bu işletmeleri olmamış, bunları kuruyoruz.  Asfalt çok pahalı ve eğer siz üretmiyorsanız insanlara yeteri kadar bu hizmeti veremiyorsunuz. Bunu da önemsiyorum.  1 greyder, 1 silindir ve birçok şeyi de kazandırdık. Bunlar olmadan hizmet üretemiyoruz. Akdeniz iyiye gidiyor, daha da güzel şeyler olacak. Biz bunları sizler sayesinde yapıyoruz. Eğer bizleri seçmeseydiniz bugün bunlardan bahsetmiyor olacaktık” sözlerine yer verdi.

“SİZLERE EFENDİ DEĞİL, HİZMETKAR OLMAYA GELDİĞİMİZİ SİZLERE HİSSETTİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Terörle ve uyuşturucu ile mücadele etmenin en önemli yollarından birinin spor olduğunu vurgulayan Seçer,“Tesisleri önemsiyoruz. Mersin’de en büyük olimpiyatlardan birisi yapıldı. Ama bu olimpiyatlar yapılırken Yenişehir, Mezitli, Toroslar, Tarsus, Erdemli, Silifke büyük tesisler kazanmasına rağmen biz kendi bölgemizde bir metrelik yer yapılmamış. Dönemin belediye başkanı benim arazim yok demiş, izin vermemiş ve yapılmamış. Eğer Akdeniz Olimpiyatlar’ında bizim zihniyetimizde bir belediye başkanı burada olmuş olsaydı inan ki çok büyük tesislerimiz olmuştu. Biz sokağın insanıyız, sizlere mal olmaya çalışıyoruz. Seçim zamanı geldiğinde de şunu diyemeyeceksiniz, kimseye dedirtmeyeceğiz. Hep sokakta olmaya, sizlerle olmaya devam edeceğiz. Sizlere efendi değil, hizmetkar olmaya geldiğimizi sizlere hissettirmeye çalışacağız” diyerek sözlerini sonlandırdı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA