TSO Başkanı Koçak, Ahilik Haftasını kutladı




Tarih: 10 Eylül 2021 Cuma 15:48




Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 34. Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Tarsus TSO Başkanı Ruhi Koçak, birlik ve dayanışmanın sembolü olan ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik, cömertlik gibi değerleri esas alan Ahilik, tarihte olduğu kadar günümüzde de sosyal ve ekonomik hayatımızda etkin rol oynayan bir kavramdır. Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkarları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, ilişkilerde dürüst ve güvenilir olma, işine saygı duyma, iş ahlakından ödün vermeme ve şefkatli olma gibi birçok ilkenin etrafında şekillenmiştir. Ahi Evran’ın Türk esnaf ve sanatkarlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması hem ekonomik gelişme açısından hem de demokrasinin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşımaktadır. Bin yıl öncesinden bugüne uzanan Ahilik, bugün de yarın da Türkiye'nin manevi muhafızı olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, bu değerli mirasa sahip çıkılmasını ve taşıdığı evrensel değerlerin yaygınlaştırılmasını diler, tüm esnaf, sanatkar ve meslek kuruluşlarının ‘Ahilik Haftasını’ en kalbi duygularımızla kutlar, hayırlı ve bol kazançlar dileriz.” (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA