Kanser tedavisi gören çocuklara umut oluyorlar




Tarih: 12 Eylül 2021 Pazar 14:47




Mersin Gönüllü Palyaçolar, Adana Yüreğir’de kanser tedavisi gören 5 yaşındaki Kaan Efe için farklı etkinliklerin sergilendiği gönüllü bir kermes düzenledi. 5 yıldır Mersin Gönüllü Palyaçolar yönetmenliği yapan Aysel Sevilgen, “Adana Yüreğir’de kanser tedavisi gören 5 yaşındaki Kaan Efe için düzenledik bu etkinliği. Kaan Efe’nin şu anda 300 bin liralık tedavi sürecinin hastane masrafları var, bizde destek olmak amaçlı yaptık böyle bir etkinliği” dedi.

 

Mersin Gönüllü Palyaçolar özellikle kanser tedavisi gören çocuklar için gönüllü olarak farklı etkinliklerde bulunup bütün gelirleri hasta çocuklara bağışlıyorlar. 120 kişilik Mersin Gönüllü Palyaçolar ekibi Cumartesi günü gönüllü olarak sokak sanatçılarının da katıldığı, 8 stantla birlikte, 60 kişilik ekiple, gönüllülerin etkinlik alanına ulaştırmış olduğu el emeği, takılar, tablolar, romanlar, saksılar ve yiyecekler sergilendi. Eski Polis Evi Karşısı’nda Adana Yüreğir’de kanser tedavisi gören Kaan Efe için bir araya gelen Mersin Gönüllü Palyaçolar düzenlenen etkinlikte birbirinden farklı oyunlar sergilerken, gün sonunda etkinlikten elde edilen gelirler Kaan Efe’nin 300 bin liralık tedavi masraflarına destek amaçlı olarak valilik onaylı hesaba aktarıldı.

 

 

SEVİLGEN: “ADANA YÜREĞİR’DE KANSER TEDAVİSİ GÖREN KAAN EFE İÇİN BURADAYIZ”

Etkinliklerde asıl amaçlarının kanser tedavisi gören çocuklara destek vermek olduğunu belirten Sevilgen, “Bugünkü etkinlik sadece Mersin Gönüllü Palyaçolar’ın düzenlemiş olduğu bir kermes. Adana Yüreğir’de kanser tedavisi gören 5 yaşındaki Kaan Efe için düzenledik bu etkinliği. Kaan Efe’nin şu anda 300 bin liralık tedavi sürecinin hastane masrafları var. Bir ilaç kullanıyor Kaan Efe, aslında bu ilacın bedelini devlet karşılıyor fakat tedavi sürecinin masraflarından dolayı ailenin elinde artık hiçbir şey kalmadığı için biz onlara destek amaçlı burada bu kermesi düzenledik ve buradan gelen gelirin tamamını Kaan Efe’nin hesabına valilik onaylı olan hesabına aktaracağız. Mersin halkının daha da ilgi gösterip destek vermesini isterdik. Şu ana kadar 100’ü aşkın kişi ziyaret etmiş durumda kermesimizi. Belediyelerimizde ziyaretlerimize geliyorlar. Bütün izinlerimizi belediyelerden aldık ki şemsiye ihtiyaçlarımızı yine belediyeler karşıladı. Biz Mersin’de toplamda 120 kişilik bir aileyiz ve bugün burada görevli olarak 50-60 kişilik bir ekibimiz bizlerle beraber. Bizim önceliğimiz kanser tedavisi gören çocuklar. Mersin Üniversitesi’ndeki ve evinde tedavi gören çocuklara gidiyoruz. Bunun yanında kanser tedavisi devam eden çocuklarımızın aylık erzak yardımı ve kişisel bakım ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Bizlere erzak yardımı yaparak ya da bu çocukların temel bakım ihtiyaçlarını alarak sayfamızdan destek olarak yardımcı olabilirler. Maddi destek kabul etmiyoruz ama bu etkinliklere destek vererek, tamamlayarak bizlere destek verebilirler” ifadelerini kullandı.

 

KUŞÇU: “HASTA ÇOCUKLARIN HER DAİM YANINDA OLMAYA ÇALIŞTIK”

Gönüllü palyaço ekibinde 3 yıldır gönüllü olarak etkinliklerde yüz boyaması yapan Merve Kuşçu, “Gönüllü olarak bu görevi üstelendik ve hasta çocukların her daim yanında olmaya çalıştık. Onkolojide tedavi gören çocukları, zaman zaman bakım evlerine de gidiyoruz. Genel olarak çocukları mutlu etmek adına kurulan bir gurubuz, gönüllü olarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecinde sıkıntılar yaşadık ama onun dışında genel olarak biz festivallerde falan çok güzel gelirler elde edip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.  Ben burada yüz boyama yapıyorum, çocukların yüzlerini boyayarak mutlu etmeye çalışıyoruz, onlarla beraber etkinlikler yapıyoruz, normal boyamalar, şekiller boyuyoruz, çocuklar için şekilli balonlar yapıyoruz. 5 yıldır faaliyet gösteren bu grupta ben gönüllü olarak 3 yıldır yer alıyorum” dedi.

 

Yine gönüllü olarak etkinlikte yer alan müzisyen Mahsun Olgun, çocuklara yönelik bu tarz etkinliklere katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Olgun, “Ben müziği meslek olarak yapıyorum. 7 senedir bu sektördeyim. Profesyonel alamda sahnelerde almaya çalışıyorum. Sokak müziği yapıyorum, geçimimi de bundan sağlıyorum. Ben bu etkinliğe gönüllü olarak katıldım. Özellikle çocuklara yönelik olan etkinliklere gönüllü olarak katılmaya sorumlu hissediyorum kendimi bu anlamda. Bir sanatçının yapması gerekenlerden bir tanesi de maddi kısmı hiç gözetmeden böyle etkinliklerde bulunmak ve destek olmak gerekir” diye konuştu.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA