Ağbaba: “Türkiye tarihinin en yüksek işsizlik rakamlarını yaşıyoruz”




Tarih: 14 Eylül 2021 Salı 17:45




CHP Mersin İl Binası’nda yapılan basın açıklamasında işsizliğin ciddi boyutlara ulaştığını belirten CHPGenel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye tarihinin en büyük işsizlik rakamlarıyla karışı karşıyayız. 10 milyona yakın işsizvar ve maalesef Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi, en acı sorunu işsizlik, her iki gençten biri işsiz. Buna rağmen ekonominin büyüdüğünü, işsizliğin azaldığı söyleniyor” dedi.

Haber – Barış Köksal

Cumhuriyet Halk Partisi, CHP İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP TBMM Grup Başkan Vekili Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Mersin CHP Milletvekilleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan Ağbaba, “2002 yılında bir yıllık asgari ücretle 69 tane çeyrek altın alınırken 2021 yılında toplam 42 altın alabiliyorsun. Türkiye’de maalesef asgari ücret olağan ücret olmuş durumda dünyadaki oranlara baktığımızda Türkiye’de asgari ücret oranı ispanyada yüzde 1 Slovenya’da yüzde 19, Romanya’da yüzde 16 seviyesinde en yakın rakibimiz Slovenya’ya bile en az 2 katı öndeyiz. Bu rağmen hem milli gelir konusunda hem zenginleşme konusunda Cumhurbaşkanı adeta başka ülkede yaşıyormuş gibi konuşuyor, velileri aktarıyor” ifadelerini kullandı.

 

ÖZKOÇ: “TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR, SAVRULUYOR”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hiç bu kadar zor günler yaşamadığını, çok sıkıntılı günler yaşandığını belirten Özkoç, “Yoksulluk başını almış gidiyor. İnsanlarımızda bir çaresizlik söz konusu. Türkiye yönetilemiyor, savruluyor. Türkiye’de nerede bir sorun, nerede bir yangın, nerede bir su baskını, sel felaket varsa oraya mevcut iktidardan önce Cumhuriyet Halk Partisi yetişiyor. Örgütlerimizle oradayız, milletvekillerimizle oradayız, gurur duyduğumuz belediye başkanlarımızla oradayız. Bir an önce, o anda sıkıntı içerisinde olan insanlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ama Türkiye gelecekte doğru yönetilmeli, bunun içinde Türkiye için proje geliştirmek, sıkıntıları öğrenmek, insanlarla bir araya gelerek gelecekte nasıl bir Türkiye yaratacağız bunu konuşmamız gerekmekte. Bunu için Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, Bakanımız ve Parti Meclis Üyemiz Erdoğan Toprak, milletvekillerimiz, genel başkanımız başımızda olmak kaydıyla her alanda sahadayız” ifadelerini kullandı.

 

“NAKLİYECİLER BAŞKA ÜLKENİN NAKLİYESİNİ TAŞIMAK DURUMUNDA KALMAMALI”

Çiftçilerin sorunlarını, esnafın sorunlarını, öğrencilerin sorunlarını, ev kadınlarının sorunlarını dinlediklerini, sorunları dinledikten sonra kurulan çalışma ekipleriyle beraber ve projeler geliştirdiklerini söyleyen Özkoç, “Türkiye’de 20 yıllık bir iktidar söz konusu ve 20 yıllık iktidarlık döneminde bir tek fabrika açmamış, devlet eliyle tek bir fabrika açmamış. Türkiye Cumhuriyeti 1925’ten 1935’e kadar 30 tane fabrika kurmuş, açmış hayata geçirmiş. Biz yol yaparız ama kamyon ve nakliyeciler başka ülkenin nakliyesini taşımak durumda kalmamalı ve kendileri de sıkıntıda olmamalı. Onlar alın terlerinin karşılığını almalı, taşıdıkları yükün ülkeye getirisi olduğunu bilerek gururlanmalılar. Köprüler, yollar, hava alanları onun için yapılır. Fabrikalar açılır, bu ülkenin çocukları, okutulur, büyütülürler başka ülkenin Nobel ödüllerini almazlar, işte o zaman Türkiye bizim arzu ettiğimiz büyük Türkiye, güçlü Türkiye, mutluluk içerisinde bir Türkiye olur. Bizim çalışmalarımızdan bir tanesi de nakliyeci kardeşlerimiz, kamyoncu, tırcılar içindir. Büyük sıkıntı yaşıyorlar. Bütün dünyanın yükünü taşıyan, yollarda hayatlarını geçiren insanlarımızın bugüne kadar iktidar tarafından onlara kulak veren hiç kimse olmamış. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından onlar gündeme geliyorlar” şeklinde konuştu.

 

“7 EKİM’DE ŞOFÖR KARDEŞLERİMİZİN SESİNİ BÜTÜN DÜNYAYA DUYURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Nakliyecilerin bütün istediklerinin belge mahkumu olmamak ve CHP olarak Mersin’de nakliyeciler için 7 Ekim’de büyük çalıştay planladıklarını belirten Özkoç, “Milyonlarca lira verip, vergiler alıp, ondan sonra geçinemediklerinden dolayı sıkıntı yaşayıp, devredecekleri araçlarından vergilerinin ellerinde kalıp oradan da evde mahkum kalıp, yaşamak istemiyorlar. Onlar Avrupa’da geçerli olan çift şoförle gereksinimleri yerine getirmekte zorluk yaşıyorlar. Diyorlar ki biz o zaman kazanamıyoruz, rekabet koşulları var, büyük firmalar var, onlarla biz yarışamıyoruz ve sıkıntı yaşıyorlar, uykusuz kalıyorlar ve büyük felaketlere de yol açabiliyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi bununla ilgili kanun tasarısı yapın diyor. Yük, mesafe bununla hesaplanıp bir taban fiyat koymalı, rekabet yapılsa dahi o taban fiyat altına inilmemeli ve nakli işinde çalışan kardeşlerimiz alın terinin karşılığını alabilmeleri lazım, onların çalışma koşullarını kolaylaştırmak için el birliğiyle yola çıktık. Mersin’de başarılı Belediye Başkanlarımız, Milletvekillerimiz zaten tırcılarla iç içe girmiş o zaman 7 Ekim’de bununla ilgili olarak bir büyük çalıştay yapacağız. Siyasetçiler değil, şoförler konuşsun, dertlerini anlatsınlar. Bunun için yola çıktık ve tüm dünyanın ve ülkenin dikkatini çekecek. Çalıştay’da bütün ülke onların sesini duyacak.  Saat 10 başlayacak olan çalıştay saat 5’te bitecek. Onları dinleyeceğiz, onların derdine nasıl çare olacağımızı konuşacağız, ondan sonra projelerimizi hazırlayacağız, duyuracağız ve hayata geçireceğiz. Ülkeden sadece huzur ve özgürlük istiyoruz. 7 Ekim’de şoför kardeşlerimizin sesini bütün dünyaya duyurmak için Cumhuriyet Halk Partisi Mersin’de olacak” diye ekledi.

 

 

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA