Pamuk: “Akdeniz eğitimde de büyük değişim içinde”




Tarih: 28 Eylül 2021 Salı 16:32




Bilim Akdeniz’de Şenleniyor adı altında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği düzenlendi. Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Akdeniz ilçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, “Akdeniz’de her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok ciddi değişim ve dönüşüm içerisinde. Görevimiz gereği ilçemizde mevcut okullarımızın neredeyse tamamını ziyaret ettik. Aslında Akdeniz olarak gerçekten de çok şanslıyız. Görüyoruz ki genç, idealist, donanımlı bir kadromuz var. Bu bizim için büyük bir şans” dedi.

Haber – Barış Köksal

 

Millet Bahçesi’nde düzenlenen Bilim Akdeniz’de Şenleniyor adı altında TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği etkinliğine Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, Akdeniz Belediyesi Meclis Üyeleri, Kent Protokolü ve basın mensupları katıldı. Etkinlikte konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Geçenlerde sıkıntılı dönemden geçen bir öğrenci bizim portalımızla tanıştı ve sonuç olarak Amasya Tıp Fakültesini kazandı. Dolayısıyla verdiğimiz eğitim portalının önemini de ortaya koyuyoruz. Hedefi olan bir öğrenci azmiyle sadece bizim belediyenin portalıyla istediği yere yerleşebilir. Ama sadece lise öğrencilerimize değil orta okul öğrencilerimize de devamlı test ve kitap noktasında desteklerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“AKDENİZ İLÇESİNDE 65 BİN ÖĞRENCİYE HİZMET VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Genç öğretmen kadrosuyla birlikte Akdeniz’de büyük başarılar elde ettiklerini belirten Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, “Akdeniz ilçesinde 4 bin eğitim ordusuyla, 65 bin gence hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde sadece müfredatta olanları öğretmekle yetinmiyoruz, bunun dışında öğrendiklerimizden, bilgimizden, birikimimizden öğrencilerimizin en üst seviyede faydalanmaları için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda genç öğretmenleri daha çok barındıran Akdeniz ilçemizin şanslı olduğunu belirtiyor, emeklerinden dolayı gönüllülük esasına dayalı fedakarlıklarından dolayı meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ölçülebilir başarı olduğu için birkaç tanesini sizinle paylaşmak isterim. TÜBİTAK projelerinde 4006’da 24 okulumuz desteklenmeye değer bulunuştur. Ayrıca liseler arası proje yarışmasında 9 projemiz bölge finaline kalmış, bir projemiz 1’inci olmuştur. Ortaokullar arası TÜBİTAK proje yarışmalarında ilimizden 24 proje bölge finaline kalmaya değer bulunmuş, 24 projenin 11 tanesi Akdeniz’de görev yapan eğitim mensubu arkadaşlarımızın mahsulüdür” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ’DE 126 KURUM VE OKUL OLARAK PROJELERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”

Eğitim yolundaki çalışmalara desteklerinden dolayı ilçe kaymakamına teşekkür eden Şimşek, “Yine nefeslerimizi tutarak Türkiye olarak izlediğimiz daha dün sonuçlanan Teknofest 2020’de yine ilimizden bir okul ve o da Akdeniz’den kazandı ve Türkiye 3’üncüsü olmuştur. Sadece bu projelerle kalmıyoruz, hem Milli Eğitim olarak, hem bize bağlı olan 126 kurum ve okul olarak projelerimize devam ediyoruz. Önümüzde ay yine 6 okulumuzdan temsilci öğretmenlerimiz ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü mensuplarımızla Almanya bir sonraki ay ise Finlandiya olmak üzere eğitimle ile ilgili inceleme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kapsamda bu yıl 65 proje başvurumuz olmuştur. Bu sayılar emsallerimizle mukayese edildiği zaman gerçekten takdire şayan sonuçlardır. Ancak bu faaliyetleri gerçekleştirirken sadece Milli Eğitim mensuplarının ve milli eğitim imkanlarıyla gerçekleştirmek her zaman mümkün olmamaktadır. Bu nedenle bize vizyoner bakışıyla ve her zaman yanımızda yer alan sayın kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“AKDENİZ DÜZELMEDEN MERSİN DÜZELMEZ”

TÜBİTAK’ın Türkiye’nin önemli, prestijli kurumlarından bir tanesi olduğunu, Akdeniz’de onunla birlikte yürümenin gurur verici olduğunu ve ayrıca Akdeniz’i her alanda değiştireceklerini söyleyen Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak, “Çünkü Akdeniz pozitif ayrımcılığı hak ediyor, bir sloganımız var; ‘Akdeniz Düzelmeden Mersin Düzelmez’ dolayısıyla şehrin kalbi Akdeniz. TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Programı alanında da Akdeniz Belediye’mizin, Akdeniz’de Bilim Şenleniyor adı altında birçok imkanları kullandırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bildiğim kadarıyla bu etkinlik ilçe bazında bir ilk bildiğim kadarıyla. Bu da bizi gururlandırıyor. TÜBİTAK Türkiye’nin önemli, prestijli kurumlarından bir tanesi, Akdeniz’de onunla birlikte yürümek gurur verici. Biz bu projenin içinde eğlence ve diğer bazı programların içeriğine de katkıda bulunduk. Bilimsel atölyeler ve gösteri denemeleri ve bilim insanlarımızın sunumları. Teleskopla gökyüzünde bazı incelemeler ve etkinliklerle çocuklarımıza yepyeni ufuklar açma yolunda amaçlarımız var. Biz belediye olarak geldiğimiz günden bu yana kadar ilkleri yapmayı seviyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÖZEL YETENEKLİ ÇOCUKLARLA ÖZELLİKLE İLGİLENİYORUZ”

Belediye olarak özellikle özel yetenekleri olan öğrencilerle de özel olarak ilgilendiklerini, öğrencilere özel bir eğitim portalı hazırladıklarını belirten Gültak, “Hepsinin evine gittik, ihtiyacı olan gençlerimize masalarından tutun da bilgisayarlarına kadar birçok şeyi gerçekleştirdik. O öğrencilerimiz o kadar zor şartlarda hayatlarını idame ediyorlardı ki bir yandan onları koruma altına aldık, bir yandan da üniversiteyle tanıştırıyoruz. Geçen sene üniversiteye hazırlık programı için de ülkenin ender programlarından bir tanesini yaptık. İnternet ortamında çocuklarımızın rahatlıkla ulaşabileceği 50 binden fazla sorunun olduğu ve çözümlerinin olduğu ve görüntülü çözümlerin olduğu bir portalı Milli Eğitim vasıtasıyla bütün öğrencilerimize yerleştirdik ve bunları meyvelerini de aldık. Geçenlerde sıkıntılı dönemden geçen bir öğrencisi bizim portalımızla tanıştı ve sonuç olarak Amasya Tıp Fakültesini kazandı. Dolayısıyla verdiğimiz eğitim portalının önemini de ortaya koyuyoruz. Hedefi olan bir öğrenci azmiyle sadece bizim belediyenin portalıyla istediği yere yerleşebilir. Ama sadece lise öğrencilerimize değil orta okul öğrencilerimize de devamlı test ve kitap noktasında desteklerimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“AKDENİZ ARTIK MAKUZ TALİHİNİ BİZLERLE VE SİZLERLE KIRIYOR”

Akdeniz’in kentsel dönüşüm ile birlikte değiştiğini, değişmeye devam edeceğini söyleyen Gültak, “Mersin’in ilk Bilim Merkezini açacağız. İnşallah burada da beraber götüreceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’yle. Çocuklarımızın ders alabileceği, normal hayatlarında gördükleri araç gereçlerden tutun birçok bilim tekniklerini öğrenecekleri merkezi inşallah harekete geçireceğiz ve bu merkezi sadece Akdeniz gençleri değil, diğer ilçelerdeki gençlerimiz de kullanacak. Bunun dışında biz gençlerimize yönelik spor kamplarımızı kullanıyoruz ve Spor Bakanlığı’mızdan aldığımız destekle birlikte 4 tane spor tesisini hayata geçirdik. Yıl başından sonra da yine beraber kullanacağımız; Yılmaz Güney Gençlik Kampı Merkezi’ni de hayata geçirmiş olacağız. İçinde çok fazla ders çalışılacak alanların olduğu, sosyal tesislerin olduğu, gençlerimizin rahatlıkla sınavlara hazırlanacakları çay, kahve içecekleri alanlar ve Akdeniz’in ilk yarı olimpik havuzu da burada hayata geçmiş olacak. Dolayısıyla gençlerimiz inşallah burada bunları hayata geçirecekler. Bunlar kolay olmuyor. Bu Millet Bahçesi’yle birlikte, TOKİ ile şehirde dönüşümü başlattık. Bu çocuklarımızın park ihtiyacı var, oyun alanlarına ihtiyaçları var. Kentsel Dönüşüm ile birlikte şehri değiştirmeye başladık. Akdeniz artık makuz talihini bizlerle ve sizlerle kırıyor, hızla kıracak ve önemli ilçelerden bir tanesi olacak diye söylüyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Mersin’in abisi Lütfü Elvan’a yaptıkları yardımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra özellikle kadınlarımızın yanında ve gençlerimizin yanında olacağımızın altını çizerek bu TÜBİTAK ile ortak yaptığımız bilim şenliğinin Akdeniz’e hayırlara vesile getirmesini Allahtan temenni ediyorum” ifadelerini ekledi.

 

PAMUK: “AKDENİZ EĞİTİM ALANINDA ÇOK CİDDİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDE”

Kaymakamlık olarak eğitimde büyük çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmalarına büyük destek verdiği için Akdeniz Belediyesi’ne teşekkür eden Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ise, “Akdeniz’de her alanda olduğu gibi eğitim alanında da çok ciddi değişim ve dönüşüm içerisinde görevimiz gereği ilçemizde mevcut okullarımızın neredeyse tamamını ziyaret ettik. Aslında Akdeniz olarak gerçekten de çok şanslıyız. Görüyoruz ki genç, idealist, donanımlı bir kadromuz var. Bu bizim için büyük bir şans. Bu genç donanımlı kadroya aynı zamanda ilçemizdeki tüm kurumların ortak iş birliği ve güç birliği ile destek oluyoruz. Tabi bu desteklerden bahsederken Akdeniz Belediyesi’nden bahsetmezsek, ona özel bir parantez açmazsak haksızlık olur, çünkü marifet iltifata tabidir. Gerçekten okullarımızın alt yapısının iyileştirilmesinden, öğrencilerimizin eğitim kalitesinin arttırılması noktasında, her alanda Akdeniz Belediyesi’nden çok büyük destek görüyoruz. Ben belediyenin bütün ekibine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası da gerçekten bizim hep yanımızda oldu. Özellikle robotik kodlama sınıfının oluşturulmasında ve her alanda MTSO’nun gerçekten de büyük katkısı var” diye ekledi.

 

“BİRLİKTELİKLE ÖN SIRALARA ÇIKMAYI BAŞARDIK”

İlçe genelinde ilk defa Akdeniz’de tüm kurumların desteğiyle güzel bir etkinlik, güzel bir faaliyet gerçekleştiğini ve bunun sonucunda güzel çalışmaların ortaya çıktığını söyleyen Pamuk, “İşte bu birlikteliğinin, bu güç birliğinin bir yansımasını bugün hep birlikte yaşıyoruz. Burada amaç bilimi, deneyi okulun sınırları dışarısına çıkararak Akdeniz’in caddesinde, sokağında, parkında, bahçesinde eğitim sürecini devam ettirmek, bilimi buraya yansıtmak. Akdeniz’in dört bir yanından öğrencilerimiz gelecek ve burada deneyle tanışacak, arkadaşlarıyla bir araya gelecek ve yeni bir vizyonla, yeni bir heyecanla bu süreç devam edecek. Akdeniz özellikle eğitim alanında bir kabuk değiştiriyor. İşte bunun rakamları da aynı zamanda yansıyor. Bu değişimin sonuçları rakamlara yansıyor. Birçok alanda, projelerde hep ilkler yapmaya başladık, ön sıralara çıkmaya başladık. Ben bu atmosfer, bu destek ve bu birliktelik devam ettiği sürece idealist, genç öğretmen arkadaşlarımızın, okul müdürleri arkadaşlarımızın gayreti devam ettiği müddetçe her gün artan bir ivmeyle Akdeniz’de, eğitimde başarımız daha da artacak diyorum” şeklinde konuşmalarını sonlandırarak beraberindeki kent protokolüyle standları birlikte gezdi.


Etiket: akdeniz, bilim, mersin, şenlik

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA