MESİAD 30. yıl dönümünü kokteyl ile kutladı




Tarih: 30 Eylül 2021 Perşembe 14:53




Mersin ekonomisinin lokomotif kuruluşlarından ve bölgenin proje üssü MESİAD 30’uncu yıl dönümü dolayısıyla Kokteyl ve Üye Plaket Töreni düzenleyerek, Mersin protokolü, iş dünyası ve STK’ları buluşturdu.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 30. Yıl Kokteyli ve Üye Plaket töreni Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlendi. Törene; Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ahmet Çamsarı, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Korkmaz, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Makine Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Yücesoy, Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Sinan Can, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gülçin Barbaros Ak, ASKON Başkanı Hasan Arslan, ÇUGİDER Başkanı Sibel Gelbul, iş dünyası temsilcileri ve MESİAD üyeleri katıldı.Açılış konuşmasını yapan MESİAD Başkanı Hasan Engin, yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.  MESİAD’ın bölgenin ve kentimizin proje üssü olduğunu söyleyen Engin, “MESİAD 1991 yılında 9 iş insanı tarafından cumhuriyetin temel ilkeleri doğrultusunda kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Kentimizin, bölgemizin ve ülkemizin her yatırımına dokunan fikir geliştiren ve katkı koyan MESİAD kültürel sosyal ve ekonomik alanlarda kentimizde önemli projelere imza atmıştır. Kent dinamiğini canlı tutmak ve kentimizde daha fazla yatırım gerçekleşmesi için çalışan MESİAD’ın kuruluşundan bugüne emeği olan başta MESİAD kurucuları, geçmiş dönem yönetim kurulu başkanları ile yönetim kurullarına, her zaman güç ve güven veren MESİAD üyelerini kutluyor, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“MESİAD KENTİMİZE İVME KAZANDIRDI”

MESİAD’ın sürekli projeler geliştiren ve geliştirdiği projelerin takipçisi olduğunu söyleyen MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin iş hayatına çok büyük katkı koyan MESİAD, 30 yılı geride bırakan çok büyük bir aile. Sergilediği örnek birliktelik bütün Mersin'e örnek olabilecek bir tavırdır” dedi. Kurulduğu ilk günden beri MESİAD’ın, Mersin'e güzel eserler kazandırdığını söyleyen Kızıltan, “30 yılı geride bırakan MESİAD kentimize ivme kazandırdı. Mersin gıpta edilecek bir şehir. Mersin firmaları, iş insanları, sivil toplum kuruluşları Mersin'e değer katıyor. Mersin Ortadoğu'nun ve Türkiye'nin en gözde şehirlerinden biri. Bu birliktelik ve üretim gücü ile çok daha iyi yerlere gelecektir. Dünden bugüne kentimizin her projesini takip eden, hemen her projede emeği olan MESİAD’ın 30. yılını kutluyor, nice 30 yıllar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KAMU SEKTÖRÜNDE KENTİMİZDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR HAYATA GEÇİRDİK”

Mersin yatırımları ve MESİAD’ın üstlendiği rol hakkında konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, MESİAD’ın kent yatırımlarına katkı sunmak için ciddi gayretler içerisinde olduğunu kaydetti. “Güzel Akdeniz akşamında değerli MESİAD üyeleri ile bir arada olmaktan, zamanı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. MESİAD’a nice güzel yıllar diliyorum” diyen Vali Su, “Ülkemizde olduğu gibi kentimizde de hem kamu yatırımları hem de iş dünyası yatırımları hızla devam ediyor” dedi.Çamlıbel balıkçı barınağı ile ilgili hazırlanan proje hakkında bilgi veren Vali Su, “Oraya çok güzel özellikli bir marina kazandıracağız. Bundan 4 sene önce ilimizde 3 tane organize sanayi bölgesi vardı. Şimdi organize sanayi bölgesi sayımızı 9'a çıkardık. İlimizde ve şehir dışından gelip yatırım yapmak isteyenler için altyapısı tamamlanmış alanlar oluşturduk. İlimizde ilk defa organize Sanayi Bölgesi içerisinde model fabrika uygulamasını başlattık. Türkiye'de üçüncüsü bizim ilimizde… Turizm gelirlerini artırmak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Turizmle ilgili, tarihi yapı ile ilgili ilimizde dokunmadığımız yer kalmadı. Tarihi eserlerimizi yeniledik ve erişimini daha kolay bir hale getirmeye çalıştık. Eğitim, sağlık, sanayi, turizm, tarımda birçok hizmet gerçekleştirdik. Kamu sektöründe kentimizde önemli yatırımlar hayata geçirdik” dedi.

“BAŞARILARLA DOLU NİCE 30 YILLAR DİLİYORUM”

Kentimizde yapılan yatırımlar ve devam eden projeler hakkında bilgi veren Vali Su şu ifadeleri kullandı: “Sahil yolu çalışmalarında önemli bir aşama kaydedildi. Kentimizde birçok baraj ve gölet çalışması devam etmektedir. Köylerimize önemli yatırımlar yapıyoruz. Geçtiğimiz aylarda yaşanan yangın olaylarından etkilenen vatandaşlarımıza ciddi yardımlar gerçekleştirdik. Devletimiz bütün imkanları ile ilimizde her alanda çalışmalar yürütmektedir. Yatırımlar için sivil toplum kuruluşları ile sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Kentimizin kalkınması için katkı sunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kentimiz yatırımlarına MESİAD katkı sunmak için ciddi gayretler ortaya koyuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin şahsında emeği geçen tüm MESİAD üyelerine ve paydaşlarına teşekkür ediyorum. Başarılarla dolu nice 30 yıllar diliyorum”

Batu Dans Halk Oyunları Topluluğu tarafından sergilenen folklar gösterisi katılımcılar tarafından beğeni ile izlenirken, konuşmaların ardından MESİAD’ın 30. yılı anısına kurucu üyelere, geçmiş dönem başkanlarına, fahri üyelere ve MESİAD üyelerine plaket takdim edildi.(Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA