Ertaş: “Yapılan yardım kulüplerimize can suyu niteliğinde”




Tarih: 4 Ekim 2021 Pazartesi 17:24




Akdeniz Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yönelik ikinci nakdi yardım töreni düzenlendi. Törende konuşan Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mithat Ertaş, “Baktığımız zaman futbol ve futbol dışı branşlarda 24 kulübümüze toplamda 160 bin TL’lik bir nakdi yardım yapılıyor. Yapılan nakdi yardım bu zorlu pandemi sürecinde kulüplerimize can suyu niteliğindendir” dedi.

Haber – Barış Köksal

Akdeniz Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yönelik ikinci nakdi yardım töreni düzenlendi. Törene Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gülkak, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mithat Ertaş, meclis üyeleri, spor kulüpleri başkanları ve gazeteciler katıldı. Törende konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Şampiyonluk garantisi veren her sporcunun her zaman yanındayız, şampiyonluk garantisi vermeyen herkese yardımda bulunamayız.  Hocalarıyla beraber yıl içindeki masraflarını katlanıyoruz ve bu şekilde de destek ve sahip çıkıyoruz. Geçen sene, pandeminin yoğun geçirildiği dönemlerden bir tanesi, futbolda 19, salon sporlarında 15 olmak üzere 34 spor kulübüne 125 bin lira nakdi yardım yaptık. Birçok branşta 44 tane spor kulübüne yaklaşık 160 bin lira yardım bugünden itibaren yapmış oluyoruz. Bölgemizde bir dönem uyuşturucu ve terörün kol gezdiği sokaklar vardı, bunlarla mücadele etmek istiyorsanız en büyük ilacı spor. Bizde bölgemizde spora, sporcuya ve amatör kulüplere gücümüz yettiği kadarıyla destek oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“24 KULÜBÜMÜZE TOPLAMDA 160 BİN TL’LİK BİR NAKDİ YARDIM YAPILIYOR”

Yapılan nakdi yardım desteğinin kulüplere pandemi döneminde can suyu niteliği taşıdığını belirten Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mithat Ertaş, “Bu yıl ikincisi düzenlenen Nakdi Yardım Töreni, elbette ülke olarak yaşadığımız, dünya olarak da yaşadığımız pandemi nedeniyle kulüplerimize bir can suyu niteliği taşımaktadır. Sizin adınıza başkana aktardığımız talepleri hiç geri çevirmedi. Bugün baktığımız zaman futbol ve futbol dışı branşlarda 24 kulübümüze toplamda 160 bin TL’lik bir nakdi yardım yapılıyor. Başkan olarak gerek içinde bulunduğumuz futbol sahası olsun, gerek Kazanlı sahası olsun, Çay Mahallesi’ndeki futbol sahası olsun hizmete girdi. Bizler arz makamıyız, sizlerin sorun ve sıkıntılarınızı sayın başkanımıza aktarıyoruz ve başkanım da belediye olarak ellerinden ne geliyorsa sizler adına katkı yapmaya çalışıyor. Kendi de sporun içinden biri, amatör sporun sıkıntılarını çok iyi bilen biri. Sık sık kendisiyle bir araya gelip, sorun ve sıkıntıları dile getiriyoruz. Normalde baktığımız zaman Akdeniz Belediyesi’nin kulüp sayısı az değil. Belediye Başkanımız gerek tekerlekli sandalye olsun, kingbox olsun ve diğer branşlar noktasında bunlara zaten yardım yapıyor. Normalde 52 tane kulübümüz vardı ama ben sizler adına, şahsım adına, federasyonum adına yapmış oldukları bu nakdi yardımdan dolayı teşekkür ediyor Akdeniz Belediye Başkanına” şeklinde konuştu.

“BİZDEN SONRA BAKTIK Kİ DİĞER BELEDİYELERDE NAKDİ YARDIMA GEÇMİŞ OLDU”

Törende konuşan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, geçen sene yapılan ayni yardımlardan kulüplerin memnun kalmadığını belirterek çalışmalarından söz ederek, “Bizde kanunsal olarak bir sıkıntı yoksa 2021 yılında nakdi yardım yapalım dedik. Geçen sene ilk kez nakdi yardım yaptık. Bizden sonra baktık ki diğer belediyelerde nakdi yardıma geçmiş oldu. Bu sene kulüp sayımızda arttı ve dolayısıyla verdiğimiz yardımlarda yukarı çıktı. Şu anda bulunduğumuz spor salonu bitme aşamasına geldi. Daha önce böyle bir sentetik saha değildi burası. Ama şimdi gördüğünüz gibi tüm tribünler hem sıfırdan yapıldı hem de kapasiteleri arttırıldı. Yapılan çalışmalarla beraber soyunma odalarının da kapasiteleri artırıldı. Tribünler yeni gölgeliklerle birlikte sıfırdan yapıldı. Karacailyas sahasının halini de düşünün ilk seçildiğimizde bir tane maçımız vardı orada ve ilk gol sevincinde yıkılmasının korkusunu yaşıyorduk. Dolayısıyla orayı da yeniden elden aldık, bütün tribünler yenilendi, bütün odaları yenilendi ve artık oralarda da güzel maçlar yapılabilecek. Aynı şekilde tribün kapasitesi de artırıldı ve dolayısıyla orayı da komple elden geçirmiş olduk” diye ekledi.

“AKDENİZ’E 35 MİLYON HİBE KAZANDIRDIK”

Spora ve sporcuya verdikleri değerden ve çalışmalarından bahseden Gültak, “Kazanlı’ya, turnuva maçlarına uygun sıfır bir tesis yaptık. O saha da bütün standartlara uygun bir saha haline geldi. Çay Mahallesi’nde kendi haline bırakılmış ve birileri tarafından da gasp edilmiş bir sahamız vardı, o sahayı da elden geçirdik. Orası da halka açık, gençlerin, kulüplerin rahatlıkla antrenman yapabileceği bir saha şekline getirildi. Bu 4 tesisin dışında biz küçük mini basket sahalarını yaptık farklı mahallere. 25’in üzerinde mini saha yaptık. Bunların kimisi okul bahçelerinde, kimisi de mahallelerde, muhtar ve vatandaşlarla görüşme sonucu yapılmışlardır. Onun dışında da 13 tane hala sahayı bitirdik ve hala daha planladığımız halı sahalarımız da var. Toplamda 35 milyonun üzerinde Spor Toto ile bir anlaşma yaptık bu tesislerle. Akdeniz’e 35 milyon hibe kazandırdık yani. Projeleri hazırlamıştık ve dediğimiz gibi bunların hepsi bu dönemde bitmiş oldu. Biz gelecek sene için de planlarımızı yaptık. Bunlardan bir tanesi de Tırmıl’daki spor kompleksi. Oradaki görüşmelerde şimdilik olumlu gidiyor. Gelecek seneki bütçeyle oradan da bir şeyler alıp, 2023’ün sonunda doğru inşallah bitirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

“YILMAZ GÜNEY PARKI YENİDEN KAZANDIRILDI”

Yılmaz Güney Parkı’nın kaderine terk edildiğini, bütün alt yapısı çalındığını ama belediye olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Gültak, “Şu anda orada da çalışmalarımız devam ediyor. 3-4 katlık bir gençlik merkezi ve insanlarımızın, gençlerimizin gelip derslerini çalışabileceği kütüphanesi, kahve ve çaylarını içebilecekleri alanlar, nefes alabilecekleri alanlar ve Akdeniz’in ilk olimpik havuzunu kurduk. Dağcılık Federasyonu’yla yaptığımız görüşmeler sonucunda tırmanma duvarları gibi faaliyetlerin yapılabileceği bir alan. İnşallah şubat ayı gibi inşallah Mersin’e kazandırmış olacağız” dedi.

“BİRÇOK BRANŞTA 44 TANE SPOR KULÜBÜNE YAKLAŞIK 160 BİN LİRA YARDIMDA BULUNUYORUZ”

Belediye olarak sadece futbola değil, bütün branşlara yatırımlar yaptıklarını ve hatta şampiyonluk garantisi veren sporcuların yol masraflarını karşıladıklarını söyleyen Gültak, “Huri Korkut diye bir kızımız vardı, tekvandoda bu yıl Avrupa ikincisi oldu. Bu kızımız çok eski bir yerde antrenman yapıyordu ve o şartlarda Avrupa ikincisi oldu. Hocaları ban geldi ve ben de hemen Fen İşleri Müdürlüğü’ne talimat verdim ve antrenman salonlarını yeniledik. O şartlarda çıkıp da Avrupa ikincisi olmak bizler ve sizler için bir gururdur. Bu kızımız maalesef kimse sahip çıkmamış ve İlbank sahip çıkmış, onlarla anlaşması var ve anlaşmaları da yıl başında bitiyor. Yıl başından itibaren de kızımız bizim sporcumuz olacak, daha 20 yaşında ve çok başarılı. Bizim bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Bunun gibi bana ferdi olarak ulaşan kişilere de elimden geldiğince kadarıyla destek çıkmaya çalışıyorum. Bunların yurt içi ve yurt dışında müsabakaları oluyor ve bunların puan biriktirmesi gerekiyor ki olimpiyatlara katılabilsinler” ifadelerini kullandı.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA