Nazım Hikmet Mersin’de tiyatroyla anıldı




Tarih: 8 Ekim 2021 Cuma 16:37




St. Petersburg Türkiye ile Bilimsel ve Kültürel İlişkiler Derneği, Akkuyu Nükleer A.Ş’nin desteğiyle, St. Petersburg Devlet Mimigrantı Tiyatrosu’nun ’Nazım Hikmet: Şairin aşkı ve kaderi’ adlı tiyatro oyunu Mersinli tiyatroseverler ve Akkuyu NGS çalışanlarının yer aldığı izleyici kitlesi için sahnelendi.

Haber – Barış Köksal

Ünlü Şair Nazım Hikmet'in hayatı ve eserlerini konu alan tiyatro oyunu, önce Mersin'in Gülnar’da bulunan Akkuyu NGS sahası yakınında bulunan bir otelin konferans salonunda, ardından Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu’nda sergilendi. Nazım Hikmet’i konu alarak sahnelenen oyununda, şairin çalışmalarını ve hayatının az bilinen yönlerini ortaya koyuyor. Türk şair, yazar ve oyun yazarı Nazım Hikmet’in kişiliği, hayatı, eserleri günümüzde de birçok ülkeden milyonlarca insanın dikkatini çekiyor. Eserleri neredeyse dünyanın tüm dillerine tercüme edilen Nazım Hikmet, halen Rus ve Türk kültürleri arasında kültürel bir köprü görevi görmeye devam ediyor. 100’den fazla oyunu Rusya, Almanya, Ukrayna ve İsrail’de sahnelenen Oryantalist ve Türkolog da olan ünlü yönetmen Vladimir Vorobyov ve Prof. Dr. Aleksander Kolesnikov’un birlikte yazdığı oyunun yönetmenliğini, Vladimir Vorobyov üstlendi. Rusça olarak sahnelenen oyun, Türk izleyicilerle simultane çeviri yoluyla buluşturuldu. Mersin’de sergilenen bu oyun daha sonra 10 Ekim tarihinde İstanbul Maltepe Kültür Merkezi'nde de sahnelenecek.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA