BUNGALOV EVLERİ HARABE HALDE




Tarih: 17 Ekim 2021 Pazar 14:21




Toroslar Belediye Başkanlığını Hamit Tuna’nın yaptığı dönemde, ilçeye bağlı Güzelyayla Mahallesi’nde 49 bin 500 metrekarelik alanda yapılmış olan 24 adet Bungalov Yayla Evleri, günümüzde kaderine terk edilerek çürümeye bırakılmıştı. Bununla ilgili yapmış olduğumuz bir önceki haberden sonra da Bungalov Yayla Evleri’nde olumlu bir değişiklik yapılmadı. Bölgede bulunan vatandaşlar, “Bungalov evleri bölgenin turizm rotası olan bir yer ama ne yazık ki evler uzun süredir atıl durumda. Burasının değerlendirilmesi gerekirken şu an resmen harabe bir yer halinde” şeklinde konuştu.

Haber – Mehmet Çetin

BUNGALOV EVLERİ HALA YIKIK BİR DURUMDA

Bungalov Evleri hakkında daha önce yapmış olduğumuz haberden sonra Toroslar Belediyesi’nden olumlu anlamda hiçbir değişiklik yapılmadı. Güzelyayla’da bulunan evler hakkında bölgeye giden vatandaşlar birçok konuda şikayetçi. Haberimizde daha önce de belirttiğimiz gibi, Bungalov Yayla Evleri, Hamit Tuna’nın Toroslar Belediye Başkanı olduğu dönemde yapılmıştı. Şu anda ise Atsız Afşın Yılmaz’ın Toroslar Belediye Başkanı olduğu halde Bungalov Yayla Evleri’yle ilgili hiçbir şey yapılmadı. Atsız Afşın Yılmaz’ın, geçtiğimiz senelerde, bungalov evlerinin bulunduğu mevkide ziyaret gerçekleştirmiş, yapacakları çeşitli etkinliklerle, Güzelyayla’yı cazibe merkezi haline getireceklerini, bölgede yayla turizmini, ekoturizmi geliştireceklerini belirtmesine rağmen bungalov evlerinin resmen çürümeye bırakıldığı görülüyor. Çam ormanları arasında inşa edilen 24 adet bungalov tarzı evin, Toroslar’ın yaz ve kış turizmini canlı tutması hedeflenen ve Hamit Tuna tarafından 49 bin 500 metrekare arazi üzerine kurulan projenin içinde restaurant, spor tesisi, modern semt pazarı ve dükkanlar da bulunuyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar ise, zamanında yüksek maliyetle yapılmış olan evlerle ilgili Toroslar Belediyesinin bir çalışma gerçekleştirmediğini iddia etmişlerdi. Kaderine terk edilen bungalov evlerinden bazılarının ise zarar gördüğü açık bir şekilde görülüyor. 

 

“BUNGALOV EVLER HARABEYE DÖNMÜŞ HALDE”

Güzelyayla’da yaşayan bir vatandaş gazetemize konuşarak, “Bungalov evleri bölgenin turizm rotası bir yer. Ama ne yazık ki evler yine atıl durumda. Hiçbir değişiklik yok. Burasının değerlendirilmesi gerekirken şu an resmen harabe bir yer halinde” dedi.  Dönemin Toroslar Belediye Başkanlığını yapan Hamit Tuna, bungalov evlerini hakkında, “İlçede yayla ve eko turizmini ön plana çıkartmak için planladığımız 2014-2019 hizmet dönemi projelerimizden biri olan Bungalov Yayla Evleri projemiz doğayla iç içe bir yaşam imkanı sunacak. Güzelyayla Mahallesi’nde 24 adet inşa edilen Bungalov Yayla evlerinde konaklayacak vatandaşlar yılın her mevsiminde doğanın güzelliklerini yaşayacak. Arz ve talebe göre bunun sayısını 60-70 adete çıkartmayı düşünüyoruz. Burada bir restoranımız da var. Onun için de bir proje yapacağız. Bu çalışma ilgi görürse kar bölgesi olan diğer yaylalarımızda da yaparak, kar turizminden de yararlanılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Tuna’nın konuşmasının ardından 4 sene geçmesine rağmen, o dönemde sayısının artırılmasına planlanan ve şu an 24 adet bulunan Bungalov Evleri uzun bir süredir kaderine terk edilmiş durumda. Bölgede yaşayan vatandaşlar ve bölgeye turistik gezi için giden vatandaşlar Toroslar Belediyesi’nin bu evleri yayla turizmine kazandırılmasını istiyor.


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA