“Okula Uyum Grup Terapisi” kayıtları başladı




Tarih: 26 Ekim 2021 Salı 15:01




Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte okula uyum sorunu yaşayan çocuklara yönelik Okula Uyum Grup Terapisi’ni başlatıyor. Pandemi sürecinde online eğitime alışan 7-10 yaş aralığındaki çocukların yüz yüze eğitime uyum sağlamada yaşadığı zorlukları aşmaları amacıyla gerçekleştirilecek grup terapileri için kayıtlar alınıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sonrası her kademede yeniden yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte okula uyum sorunu yaşayan çocuklara yönelik olarak Okula Uyum Grup Terapisi’ni başlatıyor.

GRUP TERAPİSİ ÜCRETSİZ OLACAK

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde yürütülecek program ile çocukların okula daha rahat adaptasyon sağlaması amaçlanıyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde görev yapan Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı, yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen hala okula uyum sağlamada zorluk yaşandığını ve her kademedeki çocukta bu sorunun gözlendiği belirterek, öğrencilere bu süreçte destek olmak amacıyla ücretsiz ‘Okula Uyum Grup Terapisi’ başlatacaklarını vurguladı.

 

“ÇOCUKLARA DESTEK AMAÇLI BU PROJEYİ HAZIRLADIK”

Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı, okula uyum konusunda bilgiler vererek, şunları söyledi: “Uyum problemini, öncelikle çocuğun başlangıçta samimi öğretmen-öğrenci, okul-öğrenci ilişkisinin oluşmaması, beraberinde akademik başarı olarak sınıfının ortalama düzeyinde olması ve sınıf içerisinde entelektüel, sosyal, davranışsal yönden de sınıfa uyum sağlamaması olarak nitelendirebiliriz. Pandemi sonrası yüz yüze eğitimin tekrar başlaması ile birlikte çocuklarımız okula başladı ve bu bahsettiğim uyum problemi yine ortaya çıktı. Tabi pandeminin etkileri ile birlikte yüksek seviyede uyum problemi ile karşılaşıyoruz. Eskiden birinci sınıflarda yaşadığımız uyum problemiyle artık 2’nci ve 3’üncü sınıf çocuklarda hatta 4’üncü sınıf çocuklarda da karşılaştığımız oluyor. Biz bu nedenle tam da bu noktada çocuklara destek amaçlı bu projeyi hazırladık. Bu program içerisinde de çocukların doğrudan ve dolaylı olarak bu uyum problemini aşmasını ve okula adaptasyonunu sağlamayı amaçlıyoruz.”

 

TERAPİ 6 OTURUMDAN OLUŞACAK

Yüz yüze eğitimde uyum sürecini sağlayamayan 7-10 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak Çamlıbel’deki Mersin Büyükşehir Belediyesi Polikliniği’nde düzenlenecek olan terapi programı, 2 ebeveyn, 4 çocuk oturumu olmak üzere toplam 6 oturumdan oluşuyor. 6 kişilik gruplar şeklinde alınacak olan öğrencilerin grup terapi saati okul durumuna göre belirlenecek. Ücretsiz olarak verilecek grup terapisine ‘0 324 232 00 72’ numaralı telefondan kayıt yaptırılabilecek.  (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, okul, uyum, terapi, eğitim

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA