Mersin Şehir Tiyatrosu yeni sezonu açtı




Tarih: 8 Kasım 2021 Pazartesi 16:25




Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2021-2022 yılı sanat sezonunu “Gökkuşağının Altında” isimli çocuk oyununun prömiyeri ile açtı. Yeni sezon öncesinde Kongre ve Sergi Sarayı’nda şehir tiyatrosu adına basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “Güzel eserleri merakla bekleyin ve takip edin. Gerçekten çok güzel, dolu dolu bir sezonla karşınızdayız” dedi.

Haber – Vecdi Yenigül

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonda perdelerini “Gökkuşağının Altında” çocuk oyununun prömiyeri ile açtı. Temsil günü öncesinde oyunun provasını izleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, tüm çocukları oyunu izlemeye davet etmesiyle beraber Büyükşehir’in çalışmalarıyla Karaduvar, Güvenevler, Bahçelievler ve 50. Yıl mahalle muhtarlarıyla görüşüldü. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların, Gökkuşağının Altında oyununu izlemeye getirilmesiyle büyük ilgi gördü. Oyun öncesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, 2021-2022 yılı sezonu hazırlıkları, sanatseverlerden beklentileri ve sergilenecek olan oyunlar hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger ile Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, geçen dönemin değerlendirmesini yaparak, 2021-2022 sezonunun programıyla ilgili bilgi verdi.

 

8 OYUNLA İLÇELER DE ŞENLENECEK

Büyük bir çalışma, öz veri ve güçlü kadroyla hazırlanan yeni sezon programında 8 oyun yer alacak. Gökkuşağının Altında oyununun ardından Halktan Biri, Ölümü Ardında Gezdirenler, Vahşet Tanrısı, Matruşka, Kozalar, Buzlar Çözülmeden, Ben Mimar Sinan adlı oyunlar da birçok noktada sanatseverler ile buluşacak. Oyunlar merkezin yanı sıra Tarsus, Mut, Erdemli ve Gülnar ilçelerinde de sahnelenecek. Şehir Tiyatrosu oyunları, güçlü bir teknik kadronun uyumlu çalışmasıyla ortaya çıkıyor. Yönetmen Ozan Erdönmez, Dekor ve Kostüm Tasarımcısı Alev Tol, Sirk Sanatları Danışmanı Kerem Eser, Realizatör Hülya Akın ve Ali Emre Yılmaz, Koreograf Ceren Özdemir, Müzik Koordinatörü Ömer Sevgi Çil, Dramaturg Taner Çelik, Yönetmen Yardımcısı Gülhatun Kutlay kadroda yer alıyor. Oyuncular; Mehmet Naci İdişçi, Ömer Sevgi Çil, Anıl Tunç Karaersal, Ceren Özmen, Ömer Faruk Ustaoğlu, Ekrem Şenel ise birbirinden değerli oyunları izleyiciyle buluşturup, keyifli anlar yaşamalarına olanak sağlamış oluyor.

 

“SANATSEVERLERİMİZ, OYUN VE OYUNCALARIMIZA SAHİP ÇIKSIN”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, basın toplantısında yaptığı açıklamayla geçen yılın sanat sezonunun değerlendirmesi yaparak, “Pandemi süreci sebebiyle seyirciyle uzun süre bir araya gelemedik. Amacımız sanatın her alanında kent genelinde çocuklara, gençlere, yetişkinlere güzel eserler, güzel konserler sunabilmek. Mersinli vatandaşlarımızın, sanatseverlerin tiyatro oyuncularımıza sahip çıkmalarını, dolu dolu salonlarda bir arada olmayı diliyorum. Çünkü sanatçının en büyük hediyesi ve mükafatıdır alkış ve seyirci. Yaptıkları tüm çalışmaları en iyi şekilde gösterebilmek isterler ve sonunda da tek istedikleri şey doya doya bir alkıştır başarılarının karşılığı olarak. Onları yalnız bırakmayacağını biliyorum. Güzel eserleri merakla bekleyin ve takip edin. Gerçekten çok güzel, dolu dolu bir sezonla karşınızdayız. Sanatı kent geneline yaymak istiyoruz, daha fazla öğrenciye ve çocuğa ulaşmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“PANDEMİYE RAĞMEN ‘SANAT İYİLEŞTİRİR’ DİYEREK SANAT YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak ise, “Pandemi sürecine rağmen ‘sanat iyileştirir’ diyerek sanat yapmaya devam ediyoruz” diyerek, “Başkan Vahap Seçer’in Mersinlilere armağanı olarak birçok sahnede oyunlarımız izleyicilerle buluşacak. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi ile Mezitli Kültür Merkezi’nde haftalık olarak oyunlar sahnelenecek. Özellikle gençler ve çocukların kültür ve sanatla iç içe olması çok önemli. Çocuklar büyüyecek, bu gençler iş ve meslek sahibi olacak. Kültür ve sanatla yoğurulmuş kişiler iş başına geldikleri zaman dünyaya da hayata da ülkemize de bakış açıları farklı olacak. Sanata yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Bu yıl sonuna kadar özellikle çocuk oyunlarımızı ücretsiz oynamaya devam edeceğiz. Çocuk oyunlarımızı ücretsiz oynarken muhtarlarla görüşüyor ve özellikle hiç tiyatroya gitmemiş çocukları yine belediyemizin ulaşım imkanları ile buraya getirerek onları sanatla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.  

 


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA