Gök: “Hayvanları daha çok koruyan insanların olmasını istiyorum”




Tarih: 28 Aralık 2021 Salı 14:53




Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan stantlar, bu kez yılbaşı konseptiyle ‘Yılbaşı Üretici Kadın Stantları’ adı altında üretici kadınlara imkan sundu. 126 üretici kadının kurmuş olduğu stantlarda sokak hayvanlarına yardım için yer alan el sanatları öğretmeni Aynur Gök, “Yeni yıl için hayvanları daha çok koruyan insanların olmasını istiyorum. Tekmelenmesinler. Sevmeseler bile bir kap su versinler. O bile bizim için kar” dedi.

Özel Haber – Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yılbaşı konsepti ile hazırlamış olduğu ‘Yılbaşı Üretici Kadın Stantları’ vatandaşların ilgisini çekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ‘Stantlarda Emek, Yeni Yılda Huzur Var’ sloganıyla 25 Aralık’ta kurmuş olduğu, 60 stant ile 126 üretici kadının yer aldığı stantlar 30 Aralık’a kadar yılbaşı hediyeleri satmaya devam edecek. Ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gören yılbaşı konseptli ürünler satmak için stant açarak el yapımı seramik yapan İsmet Kuyucu, 5 yıldır bu işle uğraştığını belirterek, “Kendi atölyemde değil belediyenin açmış olduğu Halk Eğitim Merkezi’nde öğrendim. Sonrasında kendimi geliştirdim. Fırınımı aldım eve masraflı oldu ama değdi. Çünkü Halk Eğitimde sürekli eğitime geçtiğiniz için fırını boş bulmak zor oluyor” ifadelerini kullandı.

“HEPSİ EL EMEĞİ GÖZ NURU”

Seramik yapımı hakkında bilgi veren seramik ustası Kuyucu, “Önce seramik çamuru ile şekil verilir. Çamuru bardak kalıplara döküyorum. Obje ne ise ona göre yapıyoruz. Daha sonra üzerine detay olarak ne koyacaksak onu yapıyorum. Bu detayları elimde tek tek şekil verip yapıyorum. Sonrasında ise bunları fırında bin 40 derecede pişiriyoruz. Bu özel bir fırın. Fırından çıkardıktan sonra boyamasını yapıyorum ve bu şekilde sırlanıyor. Ondan sonra tekrar fırınlıyorum. Bu fırınlama işinde bir, bir buçuk gün fırını açamıyorum. Çünkü çok sıcak oluyor. Soğuduktan sonra açabiliyorum. Soğumadan açarsam tabak üzerinde çatlamalar oluyor. Fırınlama işlemi 2 aşamada 3, 3 buçuk günü alıyor. En son işlem boyama işlemi oluyor. Burada renklendirmeye geçiyoruz. Sunuma hazır oluyor. El emeği göz nurudur. Hepsi tek tek işçilik. Hiçbir şey hazır değil. Şu anda standımızda daha çok yılbaşı konsepti yaptım. Kırmızılı kahve fincanları gibi. Bunlar kişiye özel oluyor bir veya iki adet bulunuyor. Çünkü aşaması biraz masraflı, malzemeleri masraflı oluyor. Bu yüzden mesela kahve fincanlarını 6’şar set halinde yapmıyorum. Seramik tabaklarım var. Bu ürünler bulaşık makinesine girebilir, hiçbir şey olmaz. Bin 40 derece pişiyor çünkü. Kişiye özel tasarım da yapabiliyorum. Standımızda daha çok ürünümüz vardı aslında ama satıldı. Talep oldu. Yılbaşı konseptinde Mersin Büyükşehir Belediyemizin bize sağladığı imkanlara çok teşekkür ediyoruz. Mezitli Belediyemize de bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“AMACIM, SOKAK HAYVANLARINA KATKIDA BULUNMAK”

Sokak hayvanlarına bağış toplamak için stant kuran diğer bir üretici Aynur Gök ise, el sanatları öğretmeni olduğunu söyleyerek sokak hayvanları için yaptığı çalışmaları anlattı. Gök, topladığı bağışların sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve mama yardımlarında kullandığını sözlerine ekleyerek, “Biz 70 kişilik gönüllü bir grubuz. Dernek değiliz. Sadece bir grubumuz var. 70-80 tane kediye köpeğe evinde evini açmış insanlar var. Onlara destek vermek amacıyla kendi beslediğimiz hayvanlara katkıda bulunmak amacıyla el sanatları öğretmeni olunca bunları sergiliyorum. Çok uygun fiyatlara veriyorum. Amacım hem insanların evinde yaptığım objelerden bulunması hem de sokak hayvanlarına katkıda bulunmalarını sağlamak. Stantta evlerine her türlü amaçla kullanabilecekleri kapı süslerinden, cam boyamalarına, ahşap, seramik, polyester boyamaları, ilginç pozitif enerji içeren yazılar hazırlıyorum. Onlardan bugün hiç kalmadı hepsi satıldı. Şişeleri değerlendiriyorum” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR, AKDENİZ, MEZİTLİ BELEDİYELERİNDEN HEPSİ BİZLERE DESTEK OLUYOR”

Bazen geri dönüşüm malzemeleri kullandığını, çevresindeki insanların da buna duyarlı olduğu için geri dönüşebilecek eşyaları kendilerine getirdiklerini belirten Gök, “Onları değerlendirip satışa sunuyorum. Çok da güzel satışlarımız oluyor. Hayvanseverler Mersin’de çok fazla. Bunun için gurur duyuyorum. Hiçbir şey almayıp sadece bağış yapanlar bile var. Buna ne kadar karşı olsam da yardımları için herkese teşekkür ediyorum. Büyükşehir, Akdeniz, Mezitli belediyelerinden hepsi bizlere destek oluyor. Akdeniz Belediyesi’nde görevli bize bu konularda yardımcı olan Sebil Kumaş diye bir arkadaşımız var. Akdeniz Belediyesi bünyesinde çalışıyor. Sokak hayvanlarını gerçekten doyuruyor. Onlara barınabilecekleri kulübeler yapıyorlar. HAYTAP yardımcılığı ile yapıyorlar. Belediyenin bu katkıları için onlara teşekkür ediyoruz. Bizlere yer, zaman, masa, çadır veriyorlar. Biz de bunları değerlendiriyoruz. Yeni yıl için hayvanları daha çok koruyan insanların olmasını istiyorum. Tekmelenmesinler. Sevmeseler bile bir kap su versinler. O bile bizim için kar. Hep tetikteyiz geziyoruz. Kızımın arabasında mama var onunla gezip bakıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir güvercin vardı, yaralıydı. Kanadına bir ilaç sürerek uçmasını sağladık. Hayvanları sevsinler sevmiyorlarsa sadece zarar vermesinler bunu istiyorum” ifadelerine yer verdi.


Etiket: mbb, stant, mersin, yılbaşı

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA