Yaban hayvanları için yüksek rakımlı bölgelere yem bırakıldı




Tarih: 21 Ocak 2022 Cuma 14:15




Mersin Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı dolayısıyla yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için besleme çalışması yaptı. Özellikle yılkı atlarının olduğu bölgelere saman, çayır otu ve yulaf bırakan ekipler, köpekler için de mama bıraktı.

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı ekipleri, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışının etkili olması üzerine yaban hayvanları için harekete geçti. Özellikle yılkı atlarının bulunduğu Gülek ve Karboğazı mevkiine kar araçları ile giden ekipler, belirlenen noktalara yılkı atları için saman, çayır otu ve yulaf, köpekler için de mama bıraktı. Ekipler ayrıca, aç kaldığı için insanların yaşam alanlarına kadar gelen yılkılar için de yol kenarlarına ve mahalle aralarına yem bırakmaya devam ediyor.

 

“YILKILAR YOL KENARLARI VE MAHALLE ARALARINA KADAR GELİYORLAR”

Tarsus Doğa Parkı’nda görevli Veteriner Hekim Mert Ayaz, düzenli aralıklarla yılkı atları ve köpekler için yem bıraktıklarını belirterek, “Gülek ve Karboğazı bölgelerinde, bu dönemlerde beslenme problemi yaşayan yılkı atları ve köpekler için besleme çalışması yapıyoruz. Yılkı atları yiyecek bulmak için insanların yaşam alanlarına yaklaştıkları için yem bırakmak daha kolay oluyor. Yol kenarları ve mahalle aralarına kadar geliyorlar. Genelde şehir içlerine çok yaklaşmazlar ama aç kaldıkları, stres yaptıkları için yaklaşıyorlar. Biz de bu durumu bildiğimizden hemen müdahale edip besleme çalışması yapıyoruz. Köpeklere de sürekli bir besleme çalışması oluyor. Onlara da yine mamalarını veriyoruz” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket:

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA