Keçiboynuzundan lokum üretti




Tarih: 11 Mayıs 2020 Pazartesi 17:05




Çukurova Bölgesi’nde yetişen keçiboynuzuna farklı bir boyut getiren Ecober Kurucusu Yağmur Arslan, keçiboynuzu lokumunu üreterek, Mersin’de farklı bir ürüne imza attı.

Haber-Gencay OLCAN

Keçiboynuzundan lokum üretme hikayesi hakkında gazetecilere konuşan Ecober Kurucusu Yağmur Arslan, ilk olarak Ecober’in hizmet alanlarından söz etti. Ecober’in organik tarım üzerine, insanların daha sağlıklı ürünlerle buluşmasını sağlayan bir kuruluş olduğunu belirten Arslan, “Özellikle keçiboynuzu lokumu ile fark yarattık. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, keçiboynuzu unu ve keçiboynuzu pekmezinden elde edilen keçiboynuzu lokumu üretiyoruz. Bu fikir aslında diğer lokumların yeterince sağlıklı olmadığı düşüncesi ile ortaya çıktı. Diğer lokumlar şekerli olarak üretilirken, biz bir ilki gerçekleştirerek şekersiz lokum üretiyoruz. Keçiboynuzu yöremizde yetişen bir ürün ve bunun değerlendirilmesi gerekiyordu. Ayrıca maliyeti de çok düşük bir ürün ve fire oranı neredeyse yok denecek kadar az. Keçiboynuzunun aynı zamanda birçok faydası var. Bizim amacımız insanlara daha sağlıklı bir ürün sunmaktı, bunu da başardığımızı düşünüyorum” dedi.

“KEÇİBOYNUZU LOKUMU BİR MARKA OLACAK”

Lokumun dışında keçiboynuzundan başka bir ürün daha elde etmekle ilgili de çalışmalarının sürdüğümü dile getiren Arslan, “Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Keçiboynuzundan birçok ürün elde edilebilir. Bandırması, muhallebisi ve daha birçok tatlı çeşidi yapılabilir. Biz şuanda yeni bir firma olduğumuz için henüz oluşum ve tanıtım aşamasındayız. Kısa süre içerisinde bölgemizde yetişen bu ürünün yapısını bozmadan, içerisinde katkı maddesi kullanmadan, önce Türkiye’de bütün illere, daha sonra çeşitli ülkelere yaymak istiyoruz. Keçiboynuzu lokumu bir marka olacak” ifadelerini kullandı.

“MERSİN’DEKİ CEVHERLERİ KEŞFEDEBİLMEK ÖNEMLİ”

Mersin’de birçok ürün yetiştiğini sözlerine ekleyen Arslan, “Toprakları zengin bir memleket burası. Kendine has yetişen birçok ürünü var. Ama bunları değerlendirme noktasında, üreticinin desteklenmesi gerekiyor. Özellikle organik tarımla uğraşan birçok çiftçimiz ve köylülerimiz var. Mersin bu açıdan çok zengin bir şehir. Ben bulunduğum STK’lardaki konumum ve işim gereği çiftçilerimize sürekli ziyaretler yapıyorum. Onların ürettiği ürünleri yerinde inceliyorum. Tarıma dair projeler üretiyorum. Mersin’in bütün dinamiklerini de organik tarıma sahip çıkmaya davet ediyorum. Mersin’e kimliksiz şehir diyoruz ama Mersin aslında çok kimlikli bir kent. Mersin’deki cevherleri keşfedebilmek önemli” şeklinde konuştu.

YAĞMUR ARSLAN KİMDİR?

1991 Tarsus doğumluyum. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunuyum. Organik tarım üzerine yüksek lisans yapıyorum. Ecober Firmasının Kurucusuyum. Birçok STK’da aktif görev alıyorum. Aynı zamanda da siyasetin içerisindeyim. CHP Tarsus Bilişim Sorumlusu olarak siyasi görevimi sürdürüyorum. Organik tarım alanlarında çalışmalar sürdürüyorum. Ecober olarak, yöremizin bir ürünü olan keçiboynuzundan lokum üretiyoruz.

 


Etiket: Ecober, yağmurarslan, keçiboynuzu, lokumu

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA