İstanbul’daki Sahra Hastanesi Projeleri’nde Teknopanel tercih edildi




Tarih: 12 Mayıs 2020 Salı 19:53




Sandviç Panel ve EPS üretimini Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da gerçekleştiren sektörün lider firması Teknopanel, Covid-19 ile mücadele kapsamında İstanbul’da yer alan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastaneleri’nin yapımında kullanılan sandviç panel ürünlerinde çözüm ortağı oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs hastalığı ile mücadele kapsamında idari, operasyonel ve insani yardım hizmet birimlerini içeren Sahra Hastaneleri’nin önemi Türkiye’de de gündeme gelerek, belirlenen bölgelerde, hastaların güvenli şekilde tedavi olabilmeleri için kurulmasına karar verildi.

İstanbul’da nisan ayında inşaat çalışmalarına başlanan sahra hastanelerinin yapım çalışmaları 8 bin işçiyle aralıksız olarak devam ediyor. 45 gün gibi kısa bir sürede 1000’er adet yatak kapasitesine sahip Sancaktepe Sahra Hastanesi’nin 70 bin metrekare, Atatürk Havalimanı Sahra Hastanesi’nin ise 52 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermesi planlanmakta. Teknopanel proje kapsamında yer alan tek katlı hastane ve lojman binalarına, taş yünü yalıtımlı çatı ve cephe sandviç panel ürünlerini göndererek, bu büyük projede yerini aldı.

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yapımı süren hastanelerin oldukça önemli olduğunu ve Teknopanel olarak bu projede yer aldıkları için mutlu olduklarını ifade eden Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ülkemizde de ciddi sorunları beraberinde getirdi. Devletin ve ulusal yardım kurumlarının, yoğun bakım servis kapasitesinin yüksek, tıbbi cihaz ve donanımının tam olduğu sahra hastanelerini organize etmesi, deprem, salgın hastalık vb. acil durumlarda özellikle İstanbul gibi geniş nüfusa sahip illerdeki acil müdahalelerin yapılmasında, can kayıplarının azalmasında etkin olacağı inancındayım. Ülkemiz için çok değerli olan bu projeyi Teknopanel olarak destekliyoruz” dedi.

Genel Müdür Orhan Kahveci, “İstanbul’da yapımı tamamlanmak üzere olan Sancaktepe ve Atatürk Havalimanı Sahra Hastanesi projelerinde yer alan hastane ve lojman binalarında kullanılmak üzere, Sakarya fabrikamızda üretilen yaklaşık 90 bin metrekare taş yünü çatı ve cephe sandviç panellerini gönderdik. İnşaatın zamanında tamamlanmasına katkı sağlamak için tüm satın alma, üretim ve nakliye süreçlerini hızlandırdık. Bugüne kadar dünyanın dört bir yanında birçok özel projenin tedarikçisi olsak da, ülkemizin bugünü ve geleceği için çok büyük anlamı ve değeri olan Sahra Hastanesi projesinin çözüm ortakları arasında yer almaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.


Etiket: teknopanel, mersin, istanbul, sahrahastanesi, orhankahveci

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA