Tarhan, salondan neden ayrıldığını açıkladı




Tarih: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 20:50




Hafta sonu gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesinin olağanüstü toplantısında 250 milyon liralık borçlanma oylaması öncesi salonu terk eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, açıklama yaptı.

 

 

Tarhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Mersin Büyükşehir Belediyemizin 250 milyon ve MESKİ Genel Müdürlüğü’nün 100 milyon borçlanma istemleri Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 16 Mayıs saat 14.00’deki toplantısında yaklaşık 5 saat süre ile görüşüldü. Büyükşehir ve Meski’nin borçlanma konularının görüşülmesi sırasında ayrı ayrı görüşlerimi, meclisten beklentilerimi dile getirdim.

Büyükşehir borçlanma onaylamasına geçildiği anda ve sonuç belli iken meclis toplantı salonundan çıkma kararımın bu çerçevede ve aşağıda belirttiğim Meclis’in siyasallaştırılmaya evrilmek istenmesi çerçevesinde değerlendirilmesi gerekir. (Ayrıca, MESKİ Genel Kurulunda da toplantının başından sonuna kadar Meclis Salonunda idim). Neden-sonuç ilişkisinde diyalektik olarak değerlendirme derinliği yakalanamaz ise geriye bazı kişi veya kişilerin yanlış anlaması veya bazı bilinen amaç ile yaptığı yorum kalabiliyor.

Meclis toplantısı sırasında değişik partilerden çok sayıda vatandaş bana mesaj göndererek toplantının seyrini şiddetle eleştiriyorlardı. “Ne yapıyorsunuz?” diye soruyorlardı. 27 yıldır (6 yılı Meclis Üyesi olarak) Mersin Belediye Meclis Toplantılarını izleyen bir kişi olarak 5 saat borçlanma konusunun analitik olarak değerlendirilmesinden ziyade siyasi ön yargıların meclis öncesi kararlaştırıldığı izlenimini veren tartışmaları kamuoyu da izledi. Bu konuda takdiri halka bırakmak gerekir diye düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, 16 Mayıs’a kadar olan süreçteki gelir ve gider akış tablolarını tek tek ve anlaşılır şekilde, yapılacak hizmetlerin her birini de şeffaf biçimde uzun uzun izah etti. Halkımız meclisin borçlanma kararı ile ilgilenmekten ziyade belediyelerimizin halk yararına yaptığı ve yapacağı hizmetleri merak etmekte, izlemekte idi. Ben bugüne kadar Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Vahap Seçer’in belediye bütçesini dürüstçe, akılcı bir şekilde yönettiğine inananlardanım. Bu nedenle Başkanın istediği miktarlarda olmasa da “Meclisçe uygun görülecek oranda” (ki Mecliste önerim rakamsal olarak da 175 milyon ve 80 milyon olarak ifade edilmiştir) borçlanma yetkileri verilmeli idi. Rahatsız olduğum bir diğer konu ise; Belediye Meclislerinde siyasal parti bağlamında konuşmalar yasak olmasına karşın bu bağlamda meclis düzenini etkileyen bazı konuşmalardı. Mersin ve 13 ilçesinin beklediği hizmetlerin gerçekleşebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e güvenilerek, kendisine moral gücünü vermemiz gerekirdi diye düşünüyorum. Umarım bundan sonraki meclis toplantıları az sayıda da olsa bazı arkadaşların önyargılarından uzak, konuların daha objektif olarak değerlendirildiği Mersin halkı ile özleşen, Mersin halkının beklentilerine cevap verecek şekilde Türkiye’ye örnek olarak gerçekleşir."


Etiket: tarhan, mezitli, haber, mersin, meclis, büyükşehir

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA