Toroslar, 19 Mayıs’ta tek yürek oldu




Tarih: 20 Mayıs 2020 Çarşamba 21:42




Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Mayıs 1919’u temsilen saat 19.19’da evlerinin balkonlarında olan hemşehrileriyle birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Başkan Yılmaz; "Milli Mücadelemizin ilk adımının 101’inci yılında aynı ruh ve coşkuyla; Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak" dedi.

Toroslar Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda hazırlattığı gezici tır ile ilçenin tüm sokakları marşlarla inledi. Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında bu yıl meydanlarda kutlanamayan bayram coşkusu evlere taşındı. Gün boyu süren kutlamaların ardından Toroslar Belediyesi 19 Mayıs  gezici tırının son durağı ise Çağdaşkent Mahallesi oldu. 19 Mayıs 1919'u temsilen saat 19.19'da tüm Türkiye'de olduğu gibi Toroslar'da da vatandaşlar hep bir ağızdan ay yıldızlı al bayraklarla İstiklal Marşı'na eşlik etti. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı milli mücadelenin 101. yılında evlerinin balkonlarından, pencerelerinden tek yürek olan hemşehrileriyle birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Başkan Yılmaz, aynı gurur ve heyecanla bayram coşkusunu evlerinin balkonlarında yaşayan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarını kutladı.

"EN ZOR GÜNLERİ MİLLETÇE BERABER AŞTIK"

Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğinin en büyük gücü olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz; "19 Mayıs; tüm ümitler tükenmişken, Anadolu işgal edilmişken, Mondros Mütarekesi uygulanırken, birilerinin ümit kalmadığı ve artık bırakalım mücadeleyi dediği bir günde Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bitmedi, silahımız yok ama imanımız, inancımız ve  aklımız var dediği ve Samsun'a ayak bastığı gündür.  O gün milli mücadele başladı ve milli irade masaya yumruğunu vurdu.  Bir oldu, bütün oldu Kurtuluş Savaşımız başladı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. "Biz de bu iman, inanç, birlik ve beraberlik olduğu sürece bizi hiçbir güç yıkamaz" diyen Başkan Yılmaz; "Çünkü biz her türlü zorluktan, imkansızlıktan mucizeler ve zaferler çıkarmayı bilen bir milletiz. İnşallah bu günler de geçecek yeniden el ele, kol kola, gönül gönüle bayramımızı kutlayacağız" dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: toroslarbelediyesi, başkanyılmaz, mersinhaber, haberler, sondakika

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA