Berdan Cıvata üretime ara vermeden devam ediyor!




Tarih: 30 Haziran 2020 Salı 07:56




Koronavirüs salgını sürecinde personel sağlığının korunmasıyla ilgili gerekli tüm önlemlerini alarak yatırımlarına ve üretimine ara vermeden devam ettiklerini dile getiren Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeynep Şemsi Aysalar, “Yatırımlarımızın böylesi büyük bir hızla devam ettiği bir dönemde pandemiye rağmen üretimde herhangi bir önemli aksama yaşamadık” dedi.

Haber-Gencay OLCAN

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 parseldeki 40 bin metrekare alan üzerinde yer alan Civata Somun Saplama Üretim Tesisleri, Isıl İşlem Tesisleri, Yüzey Kaplama Tesisleri ile Akredite Belgeli Mekanik Test Laboratuvarı’nda 40’ı çeşitli branşlarda mühendis olmak üzere toplam 325 kişiyi istihdam eden Berdan Cıvata, Pandemi sürecinde aldıkları özel izinlerle üretimini sürdürmeye devam etti. Limak İnşaat’ın Kuveyt’te inşa etttiği 4,5 milyar dolarlık uluslararası havaalanı inşaatı ile Bakü’deki rafineri inşaatında kullanılacak civatalar, ayrıca Norveç’e ihraç ettikleri cıvata-somun ürünlerinin sevkiyatının gecikmeli de olsa devam ettiğini aktaran Berdan Cıvata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Zeynep Şemsi Aysalar, “Yatırımlarımızın böylesi büyük bir hızla devam ettiği bir dönemde pandemiye rağmen üretimde herhangi bir önemli aksama yaşamadık. 11-12 Nisan’da uygulanan ilk 2 günlük Sokağa Çıkma Yasağı’nda bile iki saat içerisinde gerekli tüm yasal izinleri ve personel sağlığı konusundaki tüm önlemlerimizi alarak çalışmalarımızı tüm gücümüzle devam ettirdik” dedi.

“ÇEVRE TEMİZLİĞİNE KATKI KOYACAĞIZ”

Son yıllarda aşırı yoğunlaşan müşteri taleplerine cevap vermek adına başlattıkları kapasite artırımı yatırımlarının da sürdüğünü kaydeden Aysalar, MTOSB’de 7,5 dönümlük arsada yer alan ve 5 dönüm kapalı alanı bulunan iki katlı bir fabrika binasının alımını gerçekleştirerek yeni bir arsada yeniden inşaat, elektrik, su, kanalizasyon ve ruhsat gibi işlemlerden en az bir yıllık bir zaman tasarrufu sağladıklarını kaydetti. Sıcak Daldırma Galvaniz Tesislerinin kapasitesini yüzde 200 artıracak çalışmaları haziran ayında tamamlamayı planladıklarını hatırlatan Aysalar, “Yaz dönemlerinde artan elektrik ihtiyacımızın da yüzde 40’ını yenilenebilir enerji sistemlerinden karşılamak için harekete geçtik. Boş durumda bekleyen çatılarımıza kurmakta olduğumuz bin 500 kilowatt (kW) gücündeki Güneş Enerji Santrali projemiz ile bir yandan enerji maliyetlerimizi düşürürken, diğer yandan çevre temizliğine katkı koyacağız” ifadelerini kullandı.

“TÜM ÖNLEMLERİMİZİ ALIYORUZ”

Pandemi sürecinde üretimin sorunsuz olarak devam edebilmesi için tesislerinde personel sağlığını artıracak tüm önlemleri aldıklarını sözlerine ekleyen Aysalar, ilk aşamada beyaz ve mavi yakadan 60 yaş üzerinde olan çalışanları ve bazı kadın personellerini evden çalışmaya yönlendirdiklerini belirterek şunları söyledi: “Adana, Tarsus, Mersin’den tesislerimize çalışanlarımızı getiren servislerde fiziki mesafeyi düşünerek otobüs sayısını çoğalttık. Sabah - akşam giriş ve çıkışlarda 300’e yakın personelimizin ve yatırımlarda çalışan 20 kadar misafir çalışanımızın ateşini günlük olarak test ediyoruz. Servislerimize maske dağıttık. Servise maskesiz kimse binemiyor. Misafir kabul etmiyoruz, kabul etmek zorunda kaldığımız misafirlerimiz ile sosyal mesafe kurallarına uyarak görüşüyoruz.”

“PATENT BAŞVURU SÜREÇLERİMİZİ AKSAMADAN DEVAM ETTİRDİK”
Bu dönemde arge faaliyetlerinin de devam ettiğini kaydeden Aysalar, “Patent başvuru süreçlerimizi aksamadan devam ettirdik. Entegre bir tesise sahip olmamız nedeniyle yaptığımız bu işlemler ve aldığımız patentler Berdan Cıvata’yı mega projelerde aranan bir üretici konumuna getirdi” dedi.

“GURURLA TEMSİL ETMEYE HAZIRIZ’

Rüzgar Enerji Santralleri’nde her biri 300 tonu aşkın gövdeyi zemine bağlayan 3 metre boyda 10.9 kalite ankeraj cıvatalarını da ürettiklerini vurgulayan Aysalar, ayrıca 4-5 parçadan meydana gelen takriben 100 metre boydaki kuleyi birleştiren 15-20 kg ağırlıkta 10.9 kalite kule birleştirme cıvatalarını ve uzunlukları 74 metreyi bulan kanatları rotora bağlayan 10.9 kalite kanat saplama ve somunlar gibi kritik öneme sahip bağlantı elemanlarının Türkiye’de onaylanmış tek üreticisi olduklarını aktardı. Aysalar son olarak, “Kendini her gün bir adım ileriye taşıyan Berdan Cıvata Sanayi AŞ. bugün Avrupa’nın ve Dünya’nın en uzun köprülerinin ayaklarını taşıyan 10 metre boyda cıvatalarını üretirken yarın dünyanın neresinde, ne büyüklükte olursa olsun tüm mega projelerde yüzde 100 yerli ve milli bağlantı elemanlarıyla çözüm ortağı olmaya, bu konuda ülkemizi dünyanın her yerinde gururla temsil etmeye hazırdır” ifadelerine yer verdi.


Etiket: berdancıvata, mersin, adana, üretim, ihraat, korona, sağlık, mtosb, zeynepşemsiaysalar

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA