MEMİŞ: “ÜRETİME, İSTİHDAMA VE İHRACATA DEVAM”




Tarih: 30 Haziran 2020 Salı 08:00




Mersin merkez, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Serbest Bölge, İstanbul, İzmir ve Edirne’de faaliyetlerini sürdüren Tat Bakliyat, Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan Pandemi sürecinde üretmeye, istihdam sağlamaya ve ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı vermeye devam etti.

Haber-Sevcan AKgül

Tüm dünyada küresel bir kriz haline dönüşen ve ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 salgını ekonomiyi yakından etkilerken iş dünyası ise salgının olumsuz etkilerine karşı direnmeye devam ediyor. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tat Bakliyat Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Memiş, Covid-19 salgınına karşı geri adım atmadıklarını ve üretim hatlarını susturmadıklarını kaydetti. Sanayiciler olarak ülke ekonomisinin lokomotifi durumda olduklarını dile getiren Memiş, “Sanayiciler olarak bizler üretim hatlarımızı durdurduğumuz takdirde ülke ekonomimizin büyük yara alacağını biliyorduk. Bundan dolayı da devletimizin bizlere sağladığı imkânlar ve destekler doğrultusunda üretime ara vermedik. Üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya hatta ve hatta böylesine zorlu bir süreçte yatırımlarımıza devam ettik. Çünkü sanayiciler olarak bizlerin ülkemize güvenimiz tam. Tat Bakliyat olarak bu süreçte Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yatırımımızı hızlandırdık. Ülkemizin istihdam oranlarına +1 bile katkı sağlayabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

“ÇALIŞANLARIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Memiş, “Biz çalışanlarımızın sağlığını sonuna kadar düşünmek zorundayız. Bundan dolayı da böylesine önemli bir süreçte hijyen tedbirlerimizi üst seviyeye çıkardık. Çalışanlarımızın salgına yakalanmaması adına üst düzey hijyen tedbirlerimizi alarak, sosyal mesafeye büyük önem vererek, üretim tesislerimizi sık sık dezenfektanlar ile temizleyerek hem üretime ara vermedik, hem de çalışanlarımızın salgına yakalanmamasını sağladık. Bu anlamda tüm kademelerdeki çalışanlarımıza da gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN CARİ AÇIĞININ KAPANMASININ TEK YOLU İHRACAT”

Bakliyat ve lojistik sektörlerindeki yatırımlarının hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin cari açığının kapanmasının tek yolu ihracat. Bu anlamda da ihracat kalemlerimizi daha yukarıya çekebilmek için dünyanın dört bir yanındaki pazarlarda saha araştırmalarımız sürüyor. 82 Ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatımıza pazarımızı koruyup, ihracat kalemlerimize yeni ülkeler ilave ederek devam etmek istiyoruz. Tat Bakliyat olarak yatırımlarımıza devam edecek, ihracat rakamlarımızı arttıracağız. Yatırımlarımız sürdükçe de yeni istihdam kapıları oluşturmanın gayretinde olacağız. TİM 500 ve İSO 500 firmaları arasındaki yükselişimizi sürdürerek, bu haklı gururu özveriyle çalışan tüm personelimiz ile birlikte yaşamaya devam edeceğiz.”


Etiket: memiş, tat, bakliyat, üretim, ihracat, sanayi, mtosb, mersin, istanbul, izmir, edirne,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA