GELECEĞİN SPORCULARI BU KURSLARDAN ÇIKIYOR




Tarih: 30 Haziran 2020 Salı 18:07




Mersin Büyükşehir Belediyesi, geleceğin sporcu gençlerine hayallerine ulaşabilmeleri için destek veriyor. Büyükşehir’in elinden tuttuğu gençler, adım adım hedeflerine ilerliyor. Toplam 18 öğrenciyi spor liselerine hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, sınavlarına sayılı günler kala hızlandırılmış bir eğitim ile gençlere destek oluyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 aylık hızlandırılmış eğitimi sayesinde gençler de hayallerinin peşinde koşmaya devam ediyor.  Antrenman çalışmalarına geçmeden önce okulların beden eğitimi öğretmenleri ile irtibata geçen Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle ekonomik durumu elverişli olmayan gençleri kurslarda sınavlarına hazırlıyor. Haftanın 5 günü yapılan antrenmanlarda 3 gün cross, 2 gün de salon koordinasyonu çalışmaları yapılıyor. Atletizm eğitimleri kapsamında verilen koordinasyon çalışmaları Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılırken, cross çalışmaları ise Toroslar İlçesi 68’liler Barış Ormanı’nda gerçekleştiriliyor.  Öğrencilerin sınavda girecekleri parkurlara yönelik eğitimler veren Büyükşehir Belediyesi, gençlerin hem güçlenmelerini, hem de hızlanmalarını sağlarken, sınavda en iyi seviyeye gelebilmeleri için de gerekli olanakları sağlıyor. Dışarıda verilen kurslarda, saatlik ücretler karşılığında verilen eğitimler, Büyükşehir tarafından ücretsiz olarak sunuluyor. Eğitimler, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Atletizm Antrenörü Nezir Ergin koordinesinde gerçekleştiriliyor.

ANTRENÖR ERGİN: “AMACIMIZ ONLARA İYİ BİR GELECEK SAĞLAMAK”

Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, ekonomik durumu iyi olmayan sporcuların, spor lisesine hazırlık sürecini hızlandırmak ve onlara destek olmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, spor lisesine hazırlanan öğrencilerimizi, gerek salon, gerek antrenör desteğiyle hiçbir maddi beklenti içerisine girmeden, en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Öğrencilerin sınavları 1-10 Temmuz arası başlayacak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi. Öğrencilere çabukluk, koordinasyon, güç ve dayanıklılık konularında eğitimler verildiğini belirten Antrenörü Ergin, “Hem güçlenmelerini, hem de hızlanmalarını sağlayıp, sınavda en iyi seviyeye gelmeleri için elimizden geleni uygulamaya çalışıyoruz. Koordinasyon içerisinde hızlanma ve yavaşlama olduğu için cross antrenmanlarımızda şiddetin yükselip, azaldığı tempo antrenmanlarını gerçekleştiriyoruz. Sınavda girecekleri parkurun uygun şekilde antrenmanlarını yapıyoruz. Amacımız onlara en iyi şekilde iyi bir gelecek sağlamak” diye konuştu. 

SPORCULAR EĞİTİMDEN MEMNUN

Spor lisesine hazırlanan 15 yaşındaki Mihram Güneş, kurstaki hocalardan duyduğu memnuniyetini dile getirirken, “Bu imkanları sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum” dedi.  Elif Nur Yücel de hayallerinden söz ederek, “Eğer başarabilirsem milli bir futbolcu ya da beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Bu kursu dışarıda alsaydım maliyeti saat başı 150-200 TL olacaktı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyorum” diye konuştu. Atletizmle uğraştığını belirten Arda Çetin de, “Hedefim beden eğitimi öğretmeni olmak. Bunun için de çabalamaya gayret gösteriyorum. Hedeflerimin peşinde koşmaya devam edeceğim. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)


Etiket: mersin, büyükşehir, haber, belediye, seçer, başkan, spor, kurs, gelecek, çocuklar, öğrenci, haberler, mersinhaber

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA