Aktay: “Sivas için adalet, herkes için adalettir”




Tarih: 1 Temmuz 2020 Çarşamba 18:59




Sivas (Madımak) Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Sivas için adalet, herkes için adalettir” dedi.

Aktay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2 Temmuz, Anadolu tarihinin en acı, en utanç verici günlerinden biridir. Ve bu toplum hukuken, ahlaken, vicdanen bu utançla hesaplaşmazsa, böyle nice acılar yaşamaya devam eder. Ayrıştırmanın, kutuplaştırmanın varacağı yer Madımak’tır. Bundan ders çıkarmayanlar bu ülkeye çok büyük kötülükler yapıyorlar. 2 Temmuz’un acısını ancak adalet azaltabilir.  Türkiye’nin birliği, kardeşliği ancak adalet duygusunun hâkim olmasıyla sağlanabilir. O nedenle diyoruz ki, ‘Sivas için adalet, herkes için adalettir.’Madımak’ta katledilen, yangın yerinde insan kalarak hakka yürüyen tüm canları sevgiyle, saygıyla anıyorum.” (Haber Merkezi)

 


Etiket: sivas, aktay, adil, madımak, katliam, chp

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA