SEÇER: “BU DAHA BAŞLANGIÇ”




Tarih: 2 Temmuz 2020 Perşembe 15:49




Öğrenci kabulüne bu ay itibariyle başlayan kreşte incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Biz böyle yapıları Mersin’in birçok yerinde yapacağız. Aslında tercih edilen yer olarak bakıldığı zaman, gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek bir yer. Halkımız böyle tesislere, böyle eğitim yuvalarına layık. Daha çok değerli projelerin altına imza atacağız. Bu daha başlangıç” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, hal programına, Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nde gerçekleştirilen toplantı ile başladı. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın da katıldığı toplantıda Başkan Seçer, dernek başkanı Münir Şen ve hal esnafı ile sohbet etti. Mersin Hali’nde hizmete açtıkları çocuk kreşinde incelemelerde bulunan Seçer, kreşin yer seçimi açısından dünyada, Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Son derece güzel bir yerleşke burası. Burada çalışan, sebze halinde çalışan, sevkiyatçılar bölümünde çalışan çok sayıda kadınlarımız var. Bunlar sabahın erken saatinde işlerine geliyorlar ve çocuklarını ya bir yakınlarına bırakıyorlar ya da evde kendi hallerine bırakıyorlar. Bu da değişik sorunlar yaratıyor. Hem kendi ailelerine, hem toplumsal sorun olarak bizlere yansıyor. Çocukları küçük yaştan okul öncesi eğitmek bir anlamda sosyal devlet anlayışı. Sosyal belediyecilik anlayışı. Burada bunu seçim öncesi değerlendirdik. Bu fikri de bana komisyoncular dernek başkanımız verdi ve yönetime gelir gelmez de uygulamaya aldık. Bu kreşimizi, bu şirin binamızı yaptık. Burada artık çocuklarımız eğitim, öğrenim görecek. 55 kapasiteli bir kreş burası. Ancak pandemi kuralları gereği şu aşamada yüzde 50 azalttık kapasiteyi. Yeni eğitim dönemine başlıyoruz. Hemen yarın faaliyetlerimiz başlayacak. 12 yeni öğrencimiz gelecek. Kayıtlar devam ediyor, talepler var. Yine Toroslar’da da, o bölgede de kreşimiz faaliyette. Yaklaşık 40 kişilik bir kreşimiz var orada da. Orada da yüzde 50 kapasite ile devam ediyoruz. Ama şu anda kreşe devam eden öğrenci sayımız kadar yedekte bekleyen de var. Çok sayıda rağbet var.”

“EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Yurttaşların Mersin Büyükşehir’e ait kreşleri gördükçe, tanıdıkça, çocuklarını bu kreşlere kayıt ettirmek istediğini ifade eden Başkan Seçer, “Biz bunların sayısını artıracağız. Anamur’dan Tarsus’a kadar daire başkanlarımızın bu konuda önemli çalışmaları var. Bir bir, ihtiyaç olan yerlerde, özellikle görece olarak düşük gelirli ailelerin yaşadığı bölgelerde biz bunlara ağırlık vermek istiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği, çocuklarımızın ailelerden kaynaklı fırsat eşitliği sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz. Yani gelir olarak yüksek düzeyde ailelerin çocukları tabi bu imkanlardan faydalanabiliyorlar ama dar gelirli ailelerimizin çocukları faydalanmakta sıkıntı yaşıyorlar. İşte biz bu açığı devlet olarak, belediye olarak kapatmak istiyoruz” dedi.

“KREŞ SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Başkan Seçer, böyle yapıları Mersin’in birçok yerinde yapacaklarını belirterek, “Aslında tercih edilen yer olarak bakıldığı zaman, gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek bir yer ve çok anlamlı. Yoksa halkımız böyle tesislere, böyle eğitim yuvalarına layık ve bunun sayısını da artıracağız. Daha çok değerli projelerin altına imza atacağız. Bu daha başlangıç diye düşünüyorum” diye konuştu.

KIZILTAN: “ÇOCUK OLASIM GELDİ”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hale kazandırdığı kreşe hayranlığını dile getirerek, “İncelememiz esnasında kreşi görünce, ‘Böyle bir mekanın olacağını hayal etmezdim’ dedim. Başkanımız’a çok teşekkür ederiz. Seçim öncesi talebi gelmiş, Başkanımız da gerçekleştirmiş. Pırıl pırıl bir yer yapılmış. Çocuk olasım geldi. Mersin’in gücünü ortaya çıkarmak için Başkanımız’a destek vermek ve bir arada olmak gerekir. Hal ile ilgili planlanan, yapımı süren, başlanacak olan birçok proje var. O yönden de biz çok mutlu ve umutluyuz” diye konuştu.

ŞEN: “BÖYLE BİR ORTAMDA BİR NESLİN YETİŞMESİ BİZİM İÇİN GURUR”

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Münir Şen de, Başkan Seçer’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Her yerde söylüyoruz, Başkanımız halden anladığı için, çok şükür çözülemeyecek bir sorunumuz yok.  Tarımın içinden gelen birisi olduğu için, belediye başkanı, milletvekili iken de bizim için, bizim gözümüzde onun üst kimliği hep tüccar, üretici. Bundan dolayı Başkanımız, bizim için bir başkandan daha öte, daha değerli. Halimiz içinde bulunan kreş Türkiye’de bir ilk. Kreş bizim talebimizdi. Başkanımız halden anladığı için sağ olsunlar ikiletmediler. Burada çalışan dezavantajlı kadınlarımız var. Onlar geldikleri zaman gözleri arkada kalıyordu. Ama böyle bir ortamda bir neslin yetişmesi bizim için gurur. Bunu sağlayan Vahap Başkanımız’a da çok teşekkür ediyoruz. Koronavirüs sürecinde de Türkiye’de örnek bir belediyecilik sergilediler. Hal’e girenlerin ateşinin ölçülmesi, dezenfektan dağıtılması örnek oldu” dedi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: seçer, mersin, kreş

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA