“Pandemi sürecinde üretimimize ara vermedik”




Tarih: 12 Temmuz 2020 Pazar 17:01




Covid-19 salgınıyla birlikte tüm dünyada yaşanan Pandemi süreci ile ilgili konuşan Yılbor Plastik Boru Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, “Bu krizin kısa sürede geçmeyeceği, ama üretmeden de yönetilemeyeceği bir gerçek. Bu süreçte daralmaya gitmedik, hükümetimizin almış olduğu tedbirler doğrultusunda, üretim faaliyetlerimize devam ettik. Eleman çıkarmadık. Çıkarmayı da düşünmedik” dedi.

Haber-Barış Köksal

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 2008 yılında faaliyete geçen Yılbor Plastik Boru’nun Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldırım, tüm dünyada yaşanan pandemi süreci hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Pandemi sürecinde eleman çıkarmadıklarını ve çıkarmayı da düşünmediklerini ifade eden Yıldırım, “Sürecin ilk başladığı dönemde dünyada ve ülkemizde yaşanan kaoitik duygu durumunu geçersek, hemen ardından şirketimiz kısa bir değerlendirme sonucunda bu krizin kısa sürede geçmeyeceğini, ama üretmeden de yönetilemeyeceğini ön görerek, çalışanlarımızın bizlerin toplam birer değeri olduğunu, daralmaya gitmeyeceğimizi, hükümetimizin almış olduğu tedbirler kapsamında, üretim faaliyetlerimize devam etmeye karar verdik” dedi.

 

“İHRACATLARIMIZI SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İLGİLİ ÜLKELERE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Pandemi sürecinin ihracatlarında kısa süreli yavaşlamasına sebep olduğunun dile getiren Yıldırım, “Fakat biz bu krizi Yılbor Boru olarak, yurtdışındaki çözüm ortaklarımızla çok doğru yönettik. Bu süreçte ihracat yaptığımız ülkelerde bulunan çözüm ortaklarımızın ülkelerinde uygulanan kısıtlamalar, tedbirler, yasaklar vs. ile ilgili bize aktardıkları bilgiler doğrultusunda ihracatlarımızı sağlıklı bir şekilde İlgili ülkelere gerçekleştirdik. Bu süreçte ihracatlarımızı gerçekleştirdiğimiz ülkeler; Libya, Suriye, Irak, Cezayir, Nijerya, Etiyopya, Bahreyn ve Katar” diye konuştu.

 

“AR-GE ÇALIŞMALARI FİRMAMIZIN HER ALANINDA ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR”

Ar-Ge ve İnovasyon alanında çalışmalarınız hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Lider sektör olarak nitelenen kimya sanayinin plastik-kauçuk alt kolu olan plastik boru imalatı alanında faaliyet gösteren firmamız, katma değer üretimi, istihdam ve ihracat yapma kapasitesini geliştirerek  “Stratejik konumunu  ve  zengin  kaynaklarını değere  dönüştüren,  Doğu  Akdeniz’in  lider bölgesi  olmak” olarak belirlenen bölge vizyonuna katkı sağlamak amacıyla yatırımlarını planlamaktadır. Yılbor Boru,  üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik makine-ekipman yatırımlarının yanı sıra 2009’da üretim kalitesinin artırılması ile Ar-Ge çalışmalarının yoğunlaştırılması amacıyla, bölgenin en gelişmiş laboratuvarından birini kurmuştur. Fabrika bünyesinde kurulan laboratuvar 2015 yılında Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilerek saygınlık ve geçerliliği arttırılmıştır. Her yıl ek cihazlar almayı sürdüren firmamız böylece Ar-Ge altyapısında da gerekli iyileşmeyi sağlamayı hedeflemektedir.  Ar-Ge ve inovasyon günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir ve bu bağlamda firmamız Ar-Ge Merkezini Mart 2019’da 30 personel ile aktif hale getirmiştir. Kalitenin güvence altına alınması, kalite-kontrol sürecinin etkin bir biçimde işlemesi, firmamıza proje kültürü kazandırmak amacı ile  Ar-Ge çalışmaları firmamızın her alanında aralıksız sürdürülmektedir” şeklinde konuştu.

 

 

“AR-GE MERKEZİNİN AÇILMASI İHRACAT KAPASİTEMİZİN ARTIŞINI SAĞLAMAKTADIR”

Firmalarının en son teknoloji ile üretim yaptıklarını ifade eden Yıldırım, “Ülke ekonomisine destek sunmakta, gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları sonucunda bölgeye katma değeri yüksek ürünler kazandırmaktadır. 10. Kalkınma Planı’nda da artırılması öngörülen özel sektör Ar-Ge yatırımlarına katkı sağlamaktadır. Firmamızın mevcut tüm Ar-Ge faaliyetleri, Bölgesel-Ulusal ve Uluslararası Rekabet ve Yenilik amacında olup, bölge ekonomisinin ulusal/uluslararası pazarlarda rekabet gücünün yükseltilmesine doğrudan hizmet etmektedir. Bu açıdan sektörün hem ülke içinde hem de küresel piyasalarda rekabet gücünü artırabilmesi için katma  değeri  yüksek  nihai  ürünleri  üretmesi  ve Ar-Ge- inovasyona yönelmesi büyük önem taşımaktadır. Ar-Ge Merkezinin açılması ve aktif bir biçimde çalışması ile birlikte; firmamızın üretim kalitesi, verimliliği, ürün çeşitliliği, nitelikli insan kaynağı ve know-how konusundaki gelişimi, rekabet gücümüzün, ciromuzun, ihracat kapasitemizin artışını sağlamaktadır” şeklinde konuştu.

 

“TARIMSAL SULAMADA BU YIL DAMLAMA SULAMA ÜRETİMİ VE SATIŞINA BAŞLADIK”

Önümüzdeki dönemde yapmayı planladıkları yatırımların başında üst yapı ve tarımsal sulama ürünlerinin geldiğini sözlerine ekleyen Yıldırım, “Üretimini yaptığımız üst yapı grubu ürünlerin çeşitliliğini ve kapasitesini arttırmak, bununla birlikte yerden ısıtma ürünlerinin satışı konusunda yoğunluğumuzu arttırmayı planlıyoruz. Tarımsal sulamada bu yıl damlama sulama üretimi ve satışına başladık. Önümüzdeki dönemde kapasite artışı ve ürün çeşitliliği üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir. Müşterilerimize daha iyi ve daha hızlı hizmet vermek amacıyla kurumsal kaynak planlama yazılımı (SAP) üzerinde çalışmalarımız devam etmektedir” diye söyledi.

 

“HEDEFİMİZ 2023’TE, 50 ÜLKEYE İHRACAT YAPMAK”

2019 sonunda, 2020 satış bütçelerinin oluştururken önlerine 2020 ve 2021 hedefleri için yeni yatırım kararları aldıklarını ifade eden Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Buna göre, 2020 için tarımsal sulama alanında, gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarları için damlama sulama borusu üretimine başladık. Bunun yanında Mobil Sistem PERT-PEx üretimi için de planlarımızı yaptık. Hedefimiz 2020 son çeyreğinde üretime başlamak. Bu yatırımlarımıza ek olarak, Üst yapı ürün grubunda (Atık Su-PPRC vs) mevcut üretim kapasitemizi artıracak revizyonlar,  PVC Boru ve ek parçalarında reçete stabilizasyonu gibi çalışmalarımız devam etmektedir. Hedefimiz 2023’te, 50 ülkeye ihracat yapmak ve yurt içi pazarında 81 ilde bayii ağı oluşumunu tamamlamak.”

 

“YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERİ DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ”

Sektörde tecrübeli personel bulmakta oldukça zorlandıkları bu süreçte, Yılbor Boru olarak bir proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Yıldırım, “Projemizdeki asıl amacımız, ülkemizde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin iş dünyasına entegre edilmesi, staj desteği verilmesi ve sektördeki personel boşluğunun giderilmesidir. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ülkemizde kalmak isteyen yabancı uyruklu öğrencileri hedef pazarlarımız doğrultusunda değerlendirmek istiyoruz. Aynı zamanda, bu sosyal sorumluluk projesi ile istihdama katkıda bulunmuş olacağız. Yılbor Boru olarak, Üniversiteler ve MTOSB Müdürlüğü ile ortak bir çalışmaya öncülük etmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

 

YILBOR PLASTİK BORU’NUN KURULUŞ SÜRECİ

Son olarak Yılbor Plastik Boru’nun kuruluş sürecinden de söz eden Yıldırım, “Yılbor Boru, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 2008 yılında faaliyete geçmiştir. Toplam 150 çalışanımızla, firmamız 65 bin metrekarelik alanın 25 bin metrekarelik kapalı kısmında faaliyet göstermektedir.  2018 yılına baktığımızda ihracat satışları, toplam satışlarda yüzde 40’lık bir paya sahipken, 2019 yılında bu pay yüzde 60 civarına ulaşmıştır. Yıllık 60 bin ton üretim kapasitesine sahip olan firmamız; inşaat sektörüne yönelik ürünlerin üretimini gerçekleştirmektedir. Firmamızda inşaat sektörüne yönelik alt ve üst yapı gurubunda yer alan tüm ürünler giriş kontrolden başlayarak sevkiyata kadar tüm aşamalar EN ürün standartları ve ISO 9000 standartları göz önünde bulundurularak akredite laboratuvar gözetiminde faaliyetler gerçekleşmektedir. Üst yapı grubunda PVC Atık Su Boru ve Ek Parçaları, PPRC ve Kompozit Boru ve Ek Parçaları üretimi gerçekleştirmektedir. Bununla birlikte, alt yapı grubunda yer alanPE100 ve PVC Temiz Su Borusu imalatı gerçekleştirmektedir” diye sözlerini bitirdi.

 

 

HASAN YILDIRIM KİMDİR?
1975 yılında Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdum. Aslen Adıyamanlıyım. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. Çok erken yaşta ticarete atıldım. Dört Mevsim Şirketler Grububir aile şirketi olarak faaliyet göstermekteve 6 kardeşten oluşan bir yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir. 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren Yılbor Boru’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım. Yılbor Boru girişimci,6 kardeşin sanayicilik hayalinin gerçeğe dönüşmüş halidir.

 

 


Etiket: mtosb, yılbor, mersin, ihracat, boru, plastik, hasanyıldırım, mersinhaber, haberler

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA