“CHP tabanı çok adaylı bir kurultay istiyor”




Tarih: 13 Temmuz 2020 Pazartesi 18:33




CHP 37. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için aday olduğunu açıklayan ve bu kapsamda tüm Türkiye’de çalışmalar yürüten Aytuğ Atıcı, şimdiye kadar 57 ile giderek 1000’in üzerinde kurultay delegesiyle temas ettiğini ve hedefinin tüm delegelere ulaşmak olduğunu belirtti.

Şu ana kadar CHP Genel Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan tek isim olan CHP Mersin Önceki Dönem Milletvekili Aytuğ Atıcı “Kurultay delegeleri ile bir araya geldiğimde, CHP Genel Başkanlığına neden aday olduğumu ve genel başkan olmam halinde partimizi iktidara taşımak için ne gibi projeler gerçekleştireceğimi anlatıyorum. Kurultay delegesi arkadaşlarımız da bizim bu söylemlerimizi dikkatle dinliyor ve önemli katkılar yapıyorlar. Bir kısmı da bize güvenerek genel başkanlık yarışına girmemiz için imzalarını bizlerden esirgemiyorlar” dedi.

“CHP’NİN SİSTEMSEL SORUNLARI VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 70 yıldır ‘tek başına iktidar’ özlemi içinde olduğunu söyleyen Atıcı, “Genel başkan seçilmem halinde parti içi demokrasi alanında ve CHP’yi iktidara götürecek projeler alanında önemli reformlar yapmamız gerekiyor” dedi. 1950’den bugüne birçok değerli ismin CHP Genel Başkanlığı makamına oturduğuna ve bütün bu liderlerin çok değerli işlere imza attığına dikkat çeken Atıcı, “Peki, CHP Genel Başkanlığı makamına bu kadar değerli isimler oturmuşken neden 70 yıldır tek başımıza iktidar olamadık? İktidarı lider değişikliğinde değil, sistem değişikliğinde aramamız gerekiyor. Partimiz tabandan tavana, her kademesinde değişikliğe ve reforma ihtiyaç duyuyor. İktidar başarısı ancak ve ancak sistem değişikliği ile sağlanabilir” diye konuştu.

 

“KURTARICI BİR LİDER ARAMAKTAN VAZGEÇMELİYİZ”

CHP’nin artık kurtarıcı bir lider aramaktan vazgeçmesi ve öz gücüne yani parti üyelerine güvenmesi gerektiğine vurgu yapan Atıcı, “İlk olarak CHP üyesinin tanımlanması gerekmektedir. Bu tanımı yine CHP’nin öz gücü olan parti üyelerimiz yapmalıdır. Üye tanımının gerçekleştirilmesinin ardından bütün adaylarımız üyelerimiz tarafından belirlenmelidir. Hatta Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik önererek, il ve ilçe başkanları hatta genel başkan dâhil tüm parti yöneticilerinin üyeler tarafından seçilmesi sağlanmalıdır. Bir kişinin nasıl ve hangi yollarla milletvekili veya belediye başkanı olacağı önceden belirlenmelidir” diye konuştu.

 

İKTİDAR, “SOKAK ÖRGÜTLENMESİ” YOLUNDAN GEÇİYOR

Partiler arası sağlanan ittifakların kırılgan olduğuna ve sadece ittifaklara güvenerek iktidar planı yapılmaması gerektiğine değinen Atıcı, “Partiler arası ittifaklar çok değerlidir ve bizim birlikte yaşama kültürümüzün gelişmesi açısından da çok önemlidir. Ancak farklı siyasi görüşler nasıl bugün yan yana ise, yarın karşı karşıya olabilirler ve pek çok yeni ittifak gelişebilir, dengeler değişebilir, hatta seçim barajının düşürülmesi veya parlamenter sisteme geri dönülmesi durumunda ittifaklara gerek bile kalmayabilir. CHP’nin A planı öz gücüne güvenerek iktidarı hedefleyen Sokak Örgütlenmesi Projesi ve Komşuluk Temeline Dayalı Çalışma Modeli olmalıdır” dedi.  Genel başkan olması durumunda Sokak Örgütlenmesi Modelini uygulamak istediğini dile getiren Atıcı, şöyle konuştu: “Bütün Türkiye’yi sokak sokak örgütleyeceğiz, 400 seçmenden oluşan öbekler yaratıp bu öbeklere birer gönüllü atayacağız ve halkla iç içe olacağız. Toplamda 200 bin öbek oluşturmamız gerektiğini hesapladık. Öbek sorumluları; ‘Komşunu tanı, onu dinle ve bir iyilik yap’ felsefesi ile çalışmalar yürütecek. Bu çalışma modeli sayesinde oyumuzun artacağına ve iktidar olacağımıza eminiz.”

 

“BAŞARISIZLIK KRİTERİ BELİRLENMELİDİR”

CHP’de yöneticiler için herhangi bir başarısızlık kriterinin olmadığını söyleyen Atıcı, “Partimizde il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin, bunun yanında genel başkan ve Parti Meclisi üyelerinin hangi durumlarda başarısız olduğunu belirleyen bir ilke yoktur. Partimizde başarısızlık kriteri belirlenmelidir ve bu kritere göre başarısız sayılan yöneticilerin istifa etmesi sağlanmalıdır. Benim önerim, bir yıldan fazla görev yaptığı halde, kendi seçim bölgesinde partimizin bir önceki seçime göre oy oranının binde bir dahi düşmesi durumunda yöneticiler başarısız sayılmalıdır. CHP üyeleri kurultay delegelerine bir imza ve bir oy emanet etmiştir. Delegelerimiz genel başkanlık yarışına girmeye layık gördükleri kişilere imza vererek demokratik kanalları açacak ve çok adaylı bir yarışın olmasını sağlayacaklardır. Ayrıca yarışa girenler arasından da, yeni şeyler söyleyerek partimizi iktidara taşıyacak projeleri hazırlayan kişiyi genel başkan olarak seçeceklerine hiç kuşkum yoktur. (Haber Merkezi)


Etiket: chp, mersin, kurultay, genelbaşkanadayı, aytuğatıcı, profdr.olağan

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA