Büyükşehir’in kurs merkezleri yeni dönemin sayfasını açtı




Tarih: 15 Temmuz 2020 Çarşamba 15:06




Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, yaz dönemini “Hizmet İçi Eğitim” çalışmalarıyla değerlendiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğretmenleri, yaz dönemi “Hizmet İçi Eğitim” çalışmalarına başladı. 8 ilçede hizmet veren kurs merkezlerinde görevli 180 öğretmen, branşlar bazında sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nde 4 bin 334 öğrenciye hizmet veren Büyükşehir, donanımlı eğitim kadrosu ve Bozyazı’da açılacak yeni şubesiyle 2020-2021 dönemine hazırlanıyor. 9 branşta gerçekleştirilen “Hizmet İçi Eğitim” çalışmaları “Rehberlik Servisi” ile başladı. Büyükşehir’in psikolojik danışman ve rehber öğretmenleri, 6 Temmuz’da başlayan seminerleri, 2 hafta süresince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştiriyor. Türkçe, matematik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji ve felsefe gruplarını kapsayan 8 branşın öğretmenleri ise 13 Temmuz’dan başlayarak bir aylık süreyle Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri Merkez Şube’de zümreler bazında toplantılar gerçekleştiriyor.

 

“DERSLER KADAR REHBERLİK SERVİSİ DE ÇOK ÖNEMLİ”

Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden Aydıncık Şubesi Rehber Öğretmeni Mehlike Çalışkan Uzun, rehberlik hizmetinin üniversite öğrencilerinin sınava hazırlık süreci ve sonrasında büyük önem taşıdığını belirtti. Bu kapsamda 8 şubenin rehber öğretmenleri olarak bir araya gelip yeni dönem hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Uzun, “Sınav dendiğinde verilen dersler kadar rehberlik servisi de çok önemli. Ben 13 yıllık öğretmenim. Yaşadığım yerdeki öğrencilerle yaşadığım şeyler başkayken, burada daha farklı şeyler yaşanabiliyor. Bu çalışmalarla birbirimizden haberdar oluyoruz. Farklı sorunlarabirlikte çözüm bulabiliyoruz. Böylelikle farklı deneyimlerle karşılaştığımızda ne yapabileceğimizi öngörüyoruz” dedi.

 

“GELECEK DÖNEME ÇOK DAHA GÜÇLÜ VE VERİMLİ GİRELİM DİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinden Merkez Şube Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Tuğrul Kürekçi de bu tarz çalışmalarla sorunlar ve çözüm noktaları konusunda fikirleri çatıştırıp, sonuca vardıklarını vurgulayarak,“Bu sene ilçelerimizdeki öğretmenlerimizle, çok kalabalık bir topluluk olarak karşılaştığımız sorunları konuşuyoruz. Eğitim ve öğretimi ne güçleştirir ya da ne kolaylaştırır bunlar üzerine konuşuyoruz. Çünkü akıl akıldan üstündür. Biz bu görüşle bir araya geldik. Çok verimli toplantılar yapıyoruz. Geçen sene biz, bizden beklenenin daha iyisini yaptık. Fakat biz bununla yetinmiyoruz, gelecek döneme çok daha güçlü ve verimli girelim diyoruz” diye konuştu.

 

“EĞİTİMDE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan ise yeni döneme daha sosyal, bilimsel ve çağdaş bir eğitim modeliyle başlamayı hedeflediklerini vurgulayarak,“Başkanımız Vahap Seçer’in bizlere verdiği bu güçle eğitimde Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz. Hizmet içi eğitim modelimizde amacımız öğretmenlerimizin bu yaz sürecini iyi değerlendirmesi. Sosyal, dokunaklı bir eğitim sistemimiz var” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA