CHP’li Gökçel: “Mersin’e hizmet değil, zehir!”




Tarih: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 16:07




CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’e yapılacağı vaat edilen ancak yılan hikâyesine dönen yatırımların peşini bırakmıyor. 11. Kalkınma Planı görüşmelerinden beri Konteyner Aktarma Limanının Mersin’den kaçırılmasını sık sık gündeme getiren CHP’li Vekil, son olarak verdiği soru önergesine gelen yanıtı Meclis gündemine taşıdı.

Verdiği soru önergesi ile Liman'ın akıbetini soran CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'e gelen yanıt, Liman'ın Mersin'den kaçırıldığının kanıtı niteliğinde oldu. 1/100.000'lik plana işlenmiş olmasına rağmen Liman'ın yerine henüz karar verilmediğinin ifade edildiği yanıtta Doğu Akdeniz'de alternatif yer arayışlarının sürdüğü belirtildi. Meclis’teki konuşmasında iktidarın Mersin’e verdiği sözlerden bir bir vazgeçtiğini ifade eden Gökçel, Onuncu Kalkınma Planına göre Mersin’e yapılması öngörülen Konteyner Aktarma Limanı için imar planlarının revize edildiğini hatırlattı.

 

MERSİN’E Mİ DEĞİL Mİ?

On birinci Kalkınma Planı Görüşmeleri sürerken Konteyner Limanının Mersin’den kaçırıldığının anlaşılması üzerine bu durumu kabul etmediklerini ifade eden Cengiz Gökçel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın limanın Mersin’e yapılacağı sözlerini hatırlattı. Bu gelişmelerin ardından Konteyner Aktarma Limanı’nın kara bağlantısının polipropilen tesisi inşa etmek üzere yandaşa verildiğini belirten CHP’li Vekil, “Fuat Oktay'a soru önergesiyle sordum. ‘Limanın yerine karar verilmedi. Alternatif yer arayışımız sürüyor.’ diye cevap geldi.” şeklinde konuştu.

 

MERSİN'E HİZMET DEĞİL, ZEHİR

Yapılsaydı Türkiye’nin en büyük limanlarından ve başta Akdeniz olmak üzere İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin dünyaya açılan kapısı olması beklenen Mersin Konteyner Aktarma Limanı’nın Mersin’den kaçırılmasını eleştiren CHP’li Cengiz Gökçel, “Mersinli hemşehrilerim görsün, planlara işlenen konteyner limanı projesi artık yok. İktidar, Mersin'e hizmet değil, zehir getirdi; binlerce kişiye istihdam sağlamak yerine, yandaşını kayırmayı seçti.” ifadelerini kullandı.

 

NE OLMUŞTU

Mersin Konteyner Ana Aktarma Limanı'nın Mersin'e yapılacağı 10. Kalkınma Planında açıkça yazılmıştı. Ancak 11. Kalkınma Planı görüşmeleri esnasında Liman'ın Mersin'den kaçırılması gündeme gelince itirazlar yükselmiş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Liman'ın Mersin'e yapılacağını sözlü olarak ifade etmişti. İlerleyen süreçte 1/100.000'lik planda Liman'ın kara bağlantısı ve Serbest Bölge'nin genişleme alanı olarak işaretlenen arazi, polipropilen tesisi kurulmak üzere yandaş bir firmaya tahsis edilmiş, böylece Konteyner Limanı'nın Mersin'e yapılması fiilen imkânsız hale gelmişti.(Haber Merkezi)

 


Etiket: chplivekil, cengizgökçel, mersin, mersinhaber, siyaset,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA