Gelecek Partisi, Mersin kadrosunu tanıttı




Tarih: 22 Temmuz 2020 Çarşamba 16:14




Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi, Mersin İl kadrosunu kamuoyuna tanıttı.

Haber-Uğur Özgür

Gelecek Partisi Mersin İl Teşkilatı, Genel Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Özdağ ve Hasan Hüseyin Bozok'un da katılımı ile Mersin Tenis Kulübü’nde basınla buluştu. Toplantıda konuşan Gelecek Partisi İl Başkanı Hamit Karış, Gelecek Partisi'nin temel ilkesinin 'insan' olduğunu ifade ederek, “Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek Partisi güzel bir gelecek umudu ile yola çıktı. Geleceğe yürürken, temel ilkemiz insandır. Ben ve arkadaşlarım bu ilkeler doğrultusunda mücadele edeceğiz. Bu yolda; beni bu göreve layık gören başta Sayın Genel Başkanım Ahmet Davutoğlu olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelecek Partisi ile temiz siyaset, bilge siyaset, adil siyaset, şeffaf siyaset gelecek!” dedi.

 

“HEDEFİMİZ, BÜYÜK KURULTAYLA BİRLİKTE 81 VİLAYETİ TAMAMLAMAK”

Ardından konuşan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ise 3,5 ay içerisinde 65 ilde teşkilatlanmalarını tamamladıklarını ifade etti. Hedeflerinin Eylül ayının ilk haftasında büyük kurultay yapmak olduğunu belirten Özdağ, “Hedefimiz, büyük kurultayla birlikte 81 vilayeti tamamlamak. En az 500 ilçede örgütlenmek. Kağıt üzerinde parti kurmadık. Her il, ilçede teşkilatlandık. Mutlaka binamız olacak, mutlaka tabelamız olacak. Bu şekilde siyaset sahnesinde yer almak istiyoruz. Türkiye 100 yıllık bir Cumhuriyet ve 1000 yıldır Anadolu topraklarındayız. Bu topraklara Kars'tan girdik. Kars kapı demektir. Girince de oraya küçük bir tekke yaptık. Orada şöyle bir söz vardır: 'Buraya gelenlerin ırkını, mezhebini sormayın. Buraya gelenleri yedirin, içirin, giydirin öyle gönderin.' Anadolu topraklarında bu şekilde neşet edebildik. Dünyanın en çetin topraklarında yaşıyoruz. Bu topraklardan büyük imparatorluklar geldi geçti. Roma, Bizans, Osmanlı, Selçuklu. Büyük ordular ve büyük kavimlerle ayakta kalabildiler. Ne zaman ki ordularının ekonomilerini kaybettiler, o zaman yıkıldılar. Bu dünyanın en büyük imparatorluğu olan Osmanlı için de geçerliydi. Osmanlı İmparatorluğu yıkılırken, Sakarya önlerinde Gazi Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları vardı. Bizim bir çınarımız kururken yanımızda bir çınarımız yeşeriyordu. İşte onun adına, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti' dedik. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Sonsuza kadar bağımsız ve özgür yaşayacak” diye konuştu.

 

“BİZ SADECE YANLIŞLARI SÖYLEMİYORUZ, YOL GÖSTERİYORUZ”

Gelecek Partisi olarak 7 ay içinde yapıcı muhalefet olarak siyaset sahnesinde olacaklarını sözlerine ekleyen Özdağ, “Biz sadece yanlışları söylemiyoruz, yol gösteriyoruz. Aynı şekilde inşa edici bir biçimde bunun örneklerini sunmak istiyoruz. Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'dur. Kendisi 7,5 yıl kadar başdanışmanlık, 5 yıl kadar dışişleri bakanlığı, 2 yıl kadar da başbakanlık yapmıştır. Eğer gözünü kapatsa, kulağını tıkasa ve ağzını açmamış olsaydı, belki bugün siyasete devam eder birinci yardımcı olarak Türkiye'nin en popüler siyasetçisi olabilirdi. Ben de aynı şekilde; Davutoğlu görevden alınırken sesimi çıkartmasaydım, genel başkan yardımcısıydım ve milletvekiliydim. Fakat mesele milletvekili olmak değil. Ben köylü çocuğuyum. Gecekondularda büyüdüm. Su satarak, ayakkabı boyayarak, hamallık yaparak bugünlere gelip akademisyen oldum. Her şey milletvekilliği değil, her şey insan kalabilmek.

 

MERSİN İL TEŞKİLATI KİMLERDEN OLUŞTU?

Yapılan konuşmaların ardından il, ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri tek tek tanıtıldı. Hamit Karış başkanlığında kurulan Mersin İl teşkilatı şu isimlerden oluştu: Hakan Laca, Ahmet Çil, Merve Vetem, Salih Bülbül, Ahmet Hilmi Terzi, Refik Yılmaz, Önder Yıldırım, Kübra Duman, Berk Akkurt, Uğur Can, Erdem Barlin, Selda Başdan, İbrahim Halil Çelik, Raşit Savcı, Serdal Akfırat, Dilara Kılıç, Onur Canbulat, Süleyman Konur, Nuri Aksu, Bülent Özüşen, Elanur Büyükhilal, Mustafa Peynirci, Şahan Tonğa, Kemal Çelik, Şefika İzoğlu, Seyfi Bozdoğan, Ebubekir Çetin, Mansur Canbolat, Sedat Everay, Dilan Vural, Rıdvan Ağtepe,  Erden Seyhmus, Tekin Kayaalp, Sait Emre Kalınlı, Metin Korkmaz, Mehmet Korahya, Ahmet Sezel. Anamur İlçe Başkanlığı'na Hasan Şahincileroğlu, Bozyazı İlçe Başkanlığı'na Yusuf Ünal, Erdemli İlçe Başkanlığı'na Osman Tezcan, Toroslar İlçe Başkanlığı'na Rukiye Keskin, Yenişehir İlçe Başkanlığı'na da Mustafa Barış atandı.


Etiket: gelecekpartisi, mersin, ilteşkilatı, tanıtım, ahmetdavutoğlu

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA