MHP’li Kılavuz’un, özel güvenlik görevlileri için kadro talep eden kanun teklifi komisyonda




Tarih: 23 Temmuz 2020 Perşembe 16:09




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un, kamu kurumlarında geçici işçi statüsünde çalışan özel güvenlik görevlisi personelin tamamının sürekli işçi statüsüne geçirilmesini isteyen kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na geldi.

MHP’li Kılavuz, sözleşmeli Özel Güvenlik Personeli için kadro çağrısında bulunarak, “5620 sayılı kanuna eklenen ek madde gereği 696 sayılı KHK ile Mili Eğitim Bakanlığı’na bağlı Geçici İşçi statüsü ile ve İŞKUR tarafından yönlendirilmekle Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında ‘geçici işçi’ statüsünde çalışan Özel Güvenlik Görevlisi Personelinin tamamının ve kanunun yayımından sonra bu amaçla işe alınacak olanların ‘sürekli işçi’ statüsüne kavuşturulması amaçlanmaktadır” dedi. 4/4/2007 Tarih ve 5620 Sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi.  21 Temmuz tarihinde komisyona gelen teklif önümüzdeki günlerde görüşülecek. Söz konusu kanun teklifinin özeti ise şöyle: “Teklif ile kamu kurumlarında geçici işçi statüsünde çalışan özel güvenlik görevlisi personelin tamamının ve kanunun yayımından sonra bu amaçla işe alınacak olanların sürekli işçi statüsüne geçirilmesi amaçlanmaktadır.” (Haber Merkezi)

 


Etiket: kılavuz, mhp, olcay, mersin, mersinhaber

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA