Özkan: “Tedbiri elden bırakmayalım”




Tarih: 3 Ağustos 2020 Pazartesi 17:00




Covid-19 sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiğini söyleyen AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, “Tedbiri elden bırakmadan temas, mesafe ve izolasyona dikkat ederek geçmişte olduğu gibi bu zor günleri de birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza ederek, aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Haber-Barış Köksal

AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Covid-19 sürecinde alınan tedbirleri, destek ve paketleri hakkında gazetecilere konuştu. Covid-19 sürecinin başarılı bir şekilde yönetildiğini söyleyen Özkan, “Küresel tehditler gösteriyor ki, hepimiz güvende olmadıkça, hiçbirimiz güvende olmayacağız. Küresel salgın bir kez daha göstermiştir ki, hiçbir ülke bu savaşı tek başına verebilecek durumda değildir. Dünyanın neresinde olursa olsun, ayırt etmeden, en savunmasızı korumak, önceliğimiz olmalıdır. Yaşlılarımız, hastalarımız, ihtiyaç sahipleri ve yabancılarla ilgilendiğimizde, derinlerdeki insaniyetimizi hatırlamalı ve yüceltmeliyiz.  Eğer virüsü, bilim ve teknolojimizle olduğu kadar, hikmet, merhamet ve insanlığımızla da yenmeyi istiyorsak, bu derin insaniyet, her sokağa, her mahalleye, her şehre ve her ülkeye yayılmalıdır” dedi.

 

“KÜRESEL SALGIN TÜM DÜNYAYI ETKİLİYOR”

Covid 19 salgınına karşı Türkiye olarak, güçlü sağlık sistemi, sosyal yardımlardaki başarılar ve zamanında alınan tedbirler ile birçok ülkeye örnek teşkil ettiklerinin altını çizen Özkan, “Yaşanan küresel salgın tüm dünyayı etkiliyor. Elbette bizlerde bu süreçten olumsuz etkileniyoruz. Ancak tüm dünya ülkeleri içinde sağlık başta olmak üzere, süreci en iyi ve başarılı yöneten ülkenin Türkiye olduğunu herkes görüyor” ifadelerini kullandı.

 

“BU KRİZİ FIRSATA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”

Devletin sağladığı destek paketleri ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özkan, “Koronavirüs salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak ve özellikle esnafımız başta olmak üzere, ticari işletmelerimizin en az hasarla bu süreci atlatmaları için aldığımız tedbirler ve destek paketlerini milletimizle paylaştık. Mart ayının ortasında 100 milyar TL olarak açıklanan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ kapsamında atılan adımların tutarı bugün 200 milyar TL’ye ulaştı. Ayakta tuttuğumuz üretimimiz ile hızlı toparlanma gücüne sahip piyasalarımız ve sağlam ekonomik altyapımız ile koronavirüs sonrası için büyük bir potansiyelimiz olduğunu görüyoruz. İnşallah bu krizi fırsata dönüştürerek ülkemizin ekonomisini daha da büyüteceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“DESTEK PAKETLERİ ÜRETİM GÜCÜNE, ESNAFA VE İSTİHDAMA KORUMA KALKANI SAĞLADI”

“Büyüyen ekonomimizden de tüm vatandaşlarımızın faydalanacağını ve daha büyük bir pay alacağına kuşkum yok” diyerek sözlerine devam eden Özkan, “Esnaf Destek Paketi için başvuruda bulunan tam 448 bin 148 esnafımıza 8 milyar 390 milyon lira finansman tahsisi yapıldı. Paraf Ticari Kart için de başvuru yapan 303 bin 565 esnafımıza kartları tahsis edildi. Paraf kart ile beraber, esnafımıza sunduğumuz finansman desteği toplam 16 milyar 861 milyon liraya ulaştı. Yine Bu kapsamda 119 bin 804 firmamıza, 107 milyar 412 milyon lira finansman tahsis edildi. Finansman tahsis edilen firmalarımızın yüzde 96’sını KOBİ’lerimiz oluşturdu. Vergi ötelemeleri, ticari hayatın aksamaması için devreye alınan tüm tedbirler, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği ile bireysel, esnaf ve işletmelere yönelik destek paketlerinin üretim gücüne, esnafa ve istihdama koruma kalkanı sağladığına inanıyorum. Sosyal Koruma Kalkanı çerçevesinde 5,5 milyon aileye 1000’er TL nakdi yardım ile dar gelirli vatandaşımızın yanında olduk. Şehrimizde Limon üreticilerimizi önemli derecede etkileyen ihracat kısıtlaması konusu başta olmak üzere, tüm çiftçilerimizin sorunlarını yakından takip ederek, bu konularda gelen tüm talepleri gerek Tarım ve Orman Bakanımıza gerek Ticaret Bakanımızla sürekli istişarelerde bulunarak, 10 bin ton limon ihracatına izin verildi. Bu vesileyle Sayın Bakanımıza ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

“BU ZOR GÜNLERDE ÖNCÜLÜK EDEN BİR ÜLKE OLDUK”

Türkiye Cumhuriyeti’nin pandemi sürecinde kendi yaralarını sararken salgından ciddi oranda etkilenen diğer ülkelere de yardımda bulunarak sağlık alanındaki başarılı bir yol izlediğini sözlerine ekleyen Özkan, “Dinamik bir süreç yaşıyoruz. Her sorunu hızlı tespit ederek çözmeye çalışıyoruz. Bu zor günleri dayanışmamızı güçlendirerek atlatacağımıza inanıyorum. Sağlık Bakanımız tarafından her gün paylaşılan verilere baktığımızda;  virüs ile yapılan mücadelenin her geçen gün daha başarıya doğru ilerlediğini görüyoruz. İnşallah bu süreç tamamıyla başarıyla sonuçlandığında tüm alanlarda sıkıntılarımızı da gidererek ülkemizi daha ileriye hep birlikte taşıyacağımıza inanıyorum. Ayrıca yine Türkiye olarak, kendi içimizdeki yaraları sararken Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla; virüs salgınından etkilenen ABD, İtalya, İspanya, İngiltere'nin de olduğu 93’e yakın ülkenin yardımına koşan, süper güç ilan edilen ülkelere bile tıbbi destek sağlayarak bu zor günlerde öncülük eden bir ülke olduk. Bu konuda her zaman örnek ve öncü olan Büyük Türkiye’nin bir evladı olarak, ülkemizle gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Birçok ülkenin bu süreçte özellikle sağlık alanında adeta sınıfta kaldığını kaydeden Özkan, “83 milyona sahip, günlük 30 binin üzerinde test yapan, test ve tedavileri için aziz milletinden tek kuruş almayan, tüm dünyada örnek ülke seçilen Türkiye Cumhuriyeti devletimiz her türlü takdiri hak etmektedir.

Yeni bir döneme giriyoruz.  Allah’ın izniyle, milletimizin gayreti, devletimizin katkısıyla, bu süreçteki kayıplarımızı hızlı telafi ederek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Liderliğinde ülkemizi daha ileriye taşımak için, var gücümüzle çalışacağız. Tedbiri elden bırakmadan temas, mesafe ve izolasyona dikkat ederek geçmişte olduğu gibi bu zor günleri de birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi muhafaza ederek, aşacağımıza inanıyor, tüm hemşerilerimi muhabbetle selamlıyor, sağlıklı güzel günler diliyorum” diye sözlerini tamamladı.

 

 

 

 

 

 


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA