Büyükşehir, bayramda 8 ilçede 61 konser düzenledi




Tarih: 4 Ağustos 2020 Salı 16:02




Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca Mersinlileri müzikle buluşturdu. Kentin 8 ilçesinde 10’u akustik, toplam 61 sosyal mesafeli konser düzenlendi. Mersinli sanatçılar, zorlu günlerin ardından Büyükşehir’in konserlerinde dinleyicileriyle bir araya geldi. Yaylalardaki vatandaşlar da, plajlardaki yazlıkçılar da bayramda müziğin ortak paydasında buluştu.

Tarsus’tan Anamur’a kentin 8 ilçesinde düzenlenen 61 konserin 16’sı Yenişehir İlçesi’nde gerçekleşti. Kültür Park’ta bayram gezmesi yapan Mersinliler, sahilin 3 farklı noktasındaki konserlerde soluklanma imkanı buldu. Mersin İdmanyurdu ve Galatasaray Meydanları’nda bayram boyunca 10 akustik konser gerçekleşirken, Marina civarındaki büyük sahnede ise 6 sanatçı sahne aldı. Ayrıca, Kültür Park Amfi Tiyatro’da bayramın ikinci ve son günü Çocuk Etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde çocuklar için Türkçe ve İngilizce oyunlar, sosis balon atölyeleri ve mini disko aktiviteleri yapıldı. Mersin sahil şeridinde bayram festival havasında kutlandı.

MERSİN’İN YAZLIK BÖLGELERİNDE 33 KONSER GERÇEKLEŞTİ

Konserlerin bir diğer durağı Silifke, Erdemli ve Anamur ilçeleri oldu. Bayramı yazlıklarda ve plajlarda geçiren Mersinliler müziğe doydu. Bayram boyunca Erdemli’de 20, Silifke’de 12 ve Anamur’da 1 olmak üzere toplam 33 konser gerçekleşti. Tatilcilerin yoğun olduğu Silifke’nin Susanoğlu Sahili, Taşucu Limanı, Erdemli’ninYemişkumu, Kızkalesi ve Limonlu Sahili ile Anamur’un Dragon Parkı gibi çok sayıda noktada farklı tarzlarda müzik sesleri yankılandı.

KONSERLERİN BİR ADRESİ DE MERSİN’İN YAYLALARI OLDU

Büyükşehir, bayramı yaylalarda geçiren vatandaşları da müzikle buluşturdu. Çamlıyayla ve Toroslar İlçeleri’nde toplam 4 konser gerçekleşti. Türk Halk Müziği’nden Türk Sanat Müziği ve popüler müziğe farklı tarzlardaki konserler, her yaştan Mersinli’yi bir araya getirdi.

KONSERLER, AKDENİZ VE TARSUS’UN MAHALLELERİNE DE TAŞINDI

Akdeniz ve Tarsus İlçeleri’ndeki vatandaşlar da bayram coşkusunu mahallelerinde yaşadı. Akdeniz İlçesi’nin Güneş, Çilek, Karaduvar ve Kazanlı Mahalleleri’nde 4 gün boyunca 4 farklı konser gerçekleşti. Tarsuslular ise ilçe merkezindeki Kültür Park’ta gerçekleşen 3 konserde bayram coşkusuna ortak oldu.

SANATÇILAR, BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR ETTİ

Büyükşehir’in konserlerinde TamayÖzaltun, Haluk Şaş, Batuhan Şaraplı, Nil, Grup Kozmos, Grup Yazı Tura, A.G Band, Grup Gece Görüşü ve Ertan İşbilir’in aralarında yer aldığı Mersinli müzisyenler sahne aldı. D&S Dans Akademisi ve Sanat Merkezi’nden dansçılar da Yenişehir İlçesi Marina civarındaki konserlerde performans gösterileri sergiledi. Akustik Park Konserlerinde de Kilikya Band& Naciye Çakmak, İlker Zorer ve Tuncay Kes, Grup Blueburst& Gülden’in aralarında bulunduğu grup ve sanatçılar sahne aldı. Salgın sürecinde maddi ve manevi zorluklar atlattıklarını dile getiren müzisyenler, yeni normalleşme sürecinde yeniden sahne almanın ve dinleyicileriyle bir araya gelmenin kendilerine moral verdiğini söyledi. Müzisyenler, kentindeki sanatçıları önemsediği ve destek olduğu için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e sahneden teşekkür etti.

“HER TARZDAN MÜZİK VAR”

Yenişehir İlçesi Galatasaray Meydanı’ndaki konserlere katılan öğretmen Ebru Köçer, Şanlıurfa’da görev yaptığını ancak salgın nedeniyle son 5 aydır Mersin’de bulunduğunu söyledi. Ailesiyle birlikte 35 yıldır Mersin’de yaşadığını dile getiren Köçer, sahili seneler sonra ilk defa bu kadar canlı gördüğünü belirterek, “Bu tarz etkinlikler güzel oluyor, çok keyif alıyoruz. Her tarzdan müzik var. Marina’nın karşısına gençler sandalye atmışlar. Ben orayı hep boş görürdüm. Kordon havasını hissettim. Asgari ücretle çalışan da bir şekilde konsere ulaşıyor, iyi şartlarda yaşayan aileler de ulaşıyor. Çeşitliliğin olması güzel bir şey” diye konuştu.

“KONSERLERİN BAYRAMDA DA OLMASI BİZİ FAZLASIYLA MOTİVE ETTİ”

Buse Kalkanlar ise Marina civarındaki konserlerin coşkusunu Mersinliler’le paylaştı. Gaziantep’te inşaat mühendisliği okuyan Kalkanlar, yaz aylarını memleketi Mersin’de geçirdiğini söyledi. Kalkanlar, “20 yıldır Mersin’de bu tarz bir etkinlik hiçbir zaman olmadı. Bunun bayramda da olması bizi fazlasıyla motive etti. Stresimizi azalttık. Bizi çok mutlu ediyor. Şu dönemde bize böyle motive edici şeyler yaptığı için Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“BURADA YAPILAN KONSERİN BAŞKA NOKTALARDA YAPILMASI ÇOK GÜZEL”

Veysel Yankılıç adlı diş hekimliği öğrencisi de konserlerin her kesime ulaşmasının önemli olduğunu belirterek, “Gördüğüm kadarıyla burada herkes eğleniyor, sosyal mesafeyi korumaya çalışıyor. Güzel bir etkinlik yapılıyor. İnsanların aradığı, rahatlamak istediği ortamı Mersin Büyükşehir Belediyesi sağlıyor. Bu yüzden mutluyuz. Burada yapılan konserin başka noktalarda yapılması da çok güzel” dedi.(Haber Merkezi)

 


Etiket: mbb, müzik, belediye

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA