Haziran’da 27 kadın cinayeti, 23 şüpheli kadın ölümü!




Tarih: 4 Ağustos 2020 Salı 16:39




Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yayınlanan rapora göre; Haziran 2020’de erkekler tarafından 27 kadın öldürülürken, 23 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu.

Haber-Gencay OLCAN

Söz konusu rapora göre; Öldürülen 27 kadından 11’inin neden öldürüldüğü tespit edilemezken, 2’sinin ekonomik bahaneyle, 14’ünün de boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldüğü ifade edildi.

KADINLAR KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Haziran ayında öldürülen 27 kadının 3’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemezken, 11’inin evli oldukları erkek, 2’sinin birlikte olduğu erkek, 3’ünün tanıdık biri, 3’ünün akraba, 3’ünün baba, 1’inin eskiden birlikte olduğu erkek ve 1’inin de erkek kardeşi tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

 

KADINLAR EN ÇOK NEREDE ÖLDÜRÜLDÜ?

Kadınların 14’ünün evinde, 7’sinin sokak ortasında, 1’inin işyerinde, 1’inin de bir arazide öldürüldüğü ifade edilen rapora göre; 4 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi. Öte yandan geçtiğimiz aylara göre, bu ay kadınların sokakta öldürülme oranı da arttığı ifade edilerek, bu ay öldürülen kadınların yüzde 52’sinin evlerinde, yüzde 26’sının ise sokakta öldürüldüğü ortaya çıktı.

 

KADINLAR EN ÇOK ATEŞLİ SİLAHLARLA ÖLDÜRÜLDÜ

Kadınların, 15’inin ateşli silahlarla, 8’inin kesici aletle ve 3’ünün de boğularak öldürüldüğü söylenen raporda, 1 kadının nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

 

“EN ÇOK BAŞVURU ŞİDDETE UĞRAYAN KADINLARDAN GELİYOR”

Şu zamana dek kadın cinayetleri verilerinde, kadınların en çok boşanmak, ayrılmak, çalışmak gibi kendi hayatlarına dair karar alırken öldürüldüğü belirtilen raporda şu ifadeler kullanıldı: “Bu ay yayınladığımız Mayıs 2020 Başvuru Karşılama Raporu’na göre bir önceki aya göre başvuru hattımızı arayarak yardım isteyenlerde yüzde 78 artış yaşandı. Başvuru hattımızı arayan kadınların yüzde 26’sı başvurdukları kamu görevlilerince hak ihlali yaşadığını söylüyor. En çok başvuru yüzde 34 oranı ile evli oldukları erkekler tarafından şiddete uğrayan kadınlardan geliyor. Korona günlerinde kadınların haklarını; boşanmayı, ayrılmayı, şikayeti ertelemeleri ile karşı karşıya olduğumuz Karşılama Raporu’nda da ortaya çıktı.”


Etiket: Mersin, mersinhaber, mersingündem, akdeniz, mezitli, toroslar, tarsus, erdemli, anamur, silifke,

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA