Ekinci: “Hala depreme hazırlıklı değiliz”




Tarih: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 15:01




Türkiye’de büyük yıkıma yol açan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21’nci yıldönümü nedeniyle açıklamada bulunan MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, “Topraklarının büyük çoğunluğu deprem kuşağında bulunan ülkemizde maalesef hala depreme hazırlıklı değiliz. Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu unutmamalıyız” dedi.

Türkiye’de büyük yıkıma yol açan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 21’inci yıldönümünde MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, hayata geçirilen düzenlenmelere rağmen Türkiye’nin de Mersin’in de hala depreme tam anlamıyla hazırlıklı olmadığını belirtti. Bugün Türkiye genelinde milyonlarca konutta halen binaların gücünü zayıflatan korozyona karşı su yalıtımı uygulamasının bulunmadığını belirten Nesim Ekinci, açıklamalarına şöyle devam etti:  “Güvenli, kaliteli yapılaşma anlayışıyla hareket etmeli ve kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirmeliyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülkemizdeki toplam 20 milyon konutun risk alanı içindeki 6,5 milyonunun dönüşmesi gerektiğini, acil öncelikli 1,5 milyon konutun ise 2023’e kadar dönüştürüleceğini açıkladı. Dolayısıyla hiç zaman kaybetmeden bu sorunu el birliğiyle çözmemiz gerekiyor. Şehirlerimizi, talep ve ihtiyaçlara göre planlayıp geliştirmeli, değiştirmeli ve dönüştürmeliyiz.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜME KATKI VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ”

Öte yandan otoyolu, havalimanı, şehir hastaneleri gibi imkânları ile son yıllarda Türkiye’nin herhangi bir afet durumunda güçlü bir altyapıya kavuştuğunu da belirten MERYAP Başkanı Ekinci, bina güvenliğinde de bu seviye gelinmesi gerektiğinin altını çizdi. Son 15 yıldır Mersin’de yaşanabilir şehir hedefine dönük olarak; afetlere karşı güvenli, altyapısı tam, çevre dostu konutların üretildiğine dikkati çeken Nesim Ekinci, dönüşümün inşaat sektörüne de ivme kazandıracağını belirterek, “MERYAP olarak, kentsel dönüşüm çalışmalarına katkı vermeye her zaman hazırız” dedi. (Haber Merkezi)


Etiket: ekinci, deprem

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA