“Herkes bu belgeyi alırsa mantığı kalmaz”




Tarih: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:42




Kaçak emlakçılığın önünü tıkamak için yıllarca mücadele verdiklerini söyleyen Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Emlak sektöründe 1 Eylül’de başlayacak yeni düzenlemeyi eleştirerek, “Mesleki Yeterlilik Belgesi çıksın diye canımızı ortaya koyduk. Aylarca Ankara’lara gidip geldik. Şimdi herkes belge alabiliyorsa belgenin de mantığı kalmadı” dedi.

Haber-Gencay OLCAN

Emlak sektöründe 1 Eylül'de başlayacak yeni dönemle, yetki belgesi olmayan emlak işletmelerine ruhsat verilmeyecek. Emlakçılık yapmak için en az lise mezunu olma şartı aranacak. Söz konusu düzenleme hakkında gazetecilere konuşan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, “Biz, Emlakçılık Belgesi ve Meslekli Yeterlilik Belgesinin getirilmesini istedik. Bu belgelerin sadece Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Odası tarafından verilmesini istedik ki bu belgeleri herkes alamasın. Türkiye’de devlet fabrikaları dahi satılıp özelleştirilirken nedense emlakçılar devletleştirildiler.  Emlakçı işyerini kendisi açıyor, maliye kaydını yaptırıp vergisini veriyor, dükkan kirası, elektrik ve su paralarını cebinden karşılıyor ama onayını devlet veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Yani bizim düzgün olsun diye yaptığımız her şey bir şekilde bozuluyor. Peki, kaçak emlakçıya verilen ceza nedir? Bir kere Oda olarak biz kaçak emlakçıları denetleyemiyoruz. O yetki yasaya konulmamış. Sevindirici bir haber yok.  Mutlaka emlakçılık yasası çıkmalı. Bu yasanın önderi Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Odası ve Ticaret ve Sanayi Bakanlığı olmalı ama güzel bir yasa taslağı hazırlanmalı. Bu yasa meclise giderken Ticaret Bakanlığı tarafından maddeleri değiştirilmemelidir. Öz ve has olmalıdır ve emlakçıların devletleştirilmesi engellenmelidir. Emlakçılara belgeyi federasyonun vermesi ve denetlemeyi de onun yapması gerek. Emlakçılık sektörü can çekişiyor. Nüfusa göre şehirlerde emlakçı sayıları belirlenmeli. Biz 30 yıl bu meslek için mücadele verdik. Mesleki Yeterlilik Belgesi çıksın diye canımızı ortaya koyduk. Aylarca Ankara’lara gidip geldik. Şimdi herkes belge alabiliyorsa belgenin de mantığı kalmadı” dedi.

 

 


Etiket: mersin, emlakçılar, odası, başkanı, yavuz, selim, madenli, mersin, emlak, piyasa

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA