Rektörlük, skandal atamaları yalanladı




Tarih: 21 Ağustos 2020 Cuma 12:57




Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın meclis gündemine taşıdığı üniversitedeki atama skandalı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada eş ve akraba atamalarını yalanlayan Rektörlük, haberlerin maksatlı olduğunu iddia etti.

Rektörlükten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Üniversitemiz kurumsal kimliğine ve yöneticilerine yönelik son dönemde basında doğru bilgiler içermeyen ve maksatlı olduğu düşünülen haberler yer almıştır. Bu haberlerin doğru olmayan içerik barındırmasının yanı sıra, Üniversitemizde yapılan bütün atamalar 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun bütün gerekliliklerine uyularak (ALES, yabancı dil, lisans not ortalaması, KPSS puanları dikkate alınarak) yapılmıştır. Habere konu olan atamaların tamamında yüzlerce müracaat olduğu gibi, yapılan atamalar sonrası Üniversitemize karşı herhangi bir hukuki itiraz da yöneltilmemiştir. Tüm bunlarla birlikte basına konu olan önergenin sahibi Mersin Milletvekili Sayın Ali Mahir BAŞARIR konu ile ilgili bilgilendirilmiştir. Yapılan bu bilgilendirme sonrasında verilen önergeyle ilgili yeniden değerlendirme yapılacağı bilgisi verilmiştir. Bu hususu da kamuoyuyla saygıyla paylaşmak isteriz. Üniversitemiz, üniversitelerarası yapılan bilimsel sıralamalarda son altı yılda akademik çalışma ve projelerle her geçen yıl üst sıralara tırmanmıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere akademik kadrolarımız hem yasal mevzuat çerçevesinde hem de liyakat ilkeleri doğrultusunda güçlendirilmiştir. Bundan sonraki süreçte de Üniversitemiz, ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz için lokomotif kurum olma özelliğini sürdürecek, kaliteli eğitim öğretim, ar-ge faaliyetleri ve projeleriyle yükselişini sürdürmeye devam edecektir.” (Haber Merkezi)

 

 


Etiket: meü, alimahirbaşarır, skandal, atamalar, mersin, mersinüniversitesi

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA