HUKUKÇULAR POLİS ENGELİNE TAKILDI!




Tarih: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 18:04




Adil yargılanma talebiyle başlattığı açlık grevinin 238. gününde kaybettikleri meslektaşları Ebru Timtik’i anmak ve aynı taleple açlık grevine devam eden Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebini dile getirmek için bir araya gelerek basın açıklaması yapmak isteyen hukukçular, polis engeline takıldı.

 

Haber-Gencay OLCAN

Mersin’de Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin Şubesi ve Çağdaş Hukukçular Derneği, adil yargılanma talebiyle başlattığı açlık grevinin 238. gününde kaybettikleri meslektaşları Ebru Timtik’i anmak ve aynı taleple açlık grevine devam eden Aytaç Ünsal’ın adil yargılanma talebini dile getirmek için Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri ile Mersin Adliyesi önünde bir araya geldi. Burada basın açıklaması yapmak isteyen hukukçular, polis engeline takıldı. Polisler, adliye önünde basın açıklaması yapmanın yasak olduğunu ifade ederken, hukukçular ise yasal haklarını kullanmak istediklerin ifade etti. Hukukçular, basın açıklamasını yapmakta ısrar etmesi üzerine polisler açıklama yapmaları halinde müdahale edeceği ikazında bulundu. Yapılan tartışmalar sonrasında hukukçular, polis engelini protesto ederek, 2 dakikalık oturma eylemi yaptı. Oturma eyleminin ardından hukukçular, olaysız bir şekilde dağıldı.

 

 


Etiket: polis, hukukçular, ebrutimtik, aytaçünsal, avukat, mersinadliyesi, protesto, basınaçıklaması, eylem

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
 
  GAZETEMİZ

 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA