Mezitli Belediyesinin hücrelerinde iyilik var




Tarih: 6 Eylül 2020 Pazar 16:33




Mezitli Belediyesinin destekleriyle Kızılay Mersin Şubesi, Kızkalesi, Akdeniz, Erdemli Rotary Kulüpleri iş birliği ile ‘Hücrelerimiz de İyilik Var’ kampanyası gerçekleştirildi. Mezitli Belediyesi Hizmet Binasında gerçekleştirilen kampanyaya yoğun katılım gösteren gönüllüler kök hücre bağışında bulundu.

Gün boyu kan ve kök hücre bağışı toplanan kampanya ihtiyaç sahibi hastalar için umut oldu. Kampanya öncesi gerçekleştirilen açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Türk Kızılayı Mezitli Şube Başkanı Bekir Özarslan, Kızkalesi Rotary Kulübü başkanı Zehra Korkmaz, Akdeniz Rotary Kulübü Başkanı Melike Yılmaz, Erdemli Rotary Kulübü Başkanı Haşim Gazi Hız, Rotaryanlar, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kızılay Başkanı Bekir Özarslan, Başkan Neşet Tarhan’a verdiği katkılar nedeniyle teşekkür belgesi sundu. Kızılay yeleği giyen Başkan Tarhan, standları ziyaret ederek, kan veren vatandaşlara çikolata ikram etti.

‘İNSANLARIN HAYATINA DOKUNMAK İSTİYORUZ’

Konuşmasında verdiği destekler nedeniyle Başkan Tarhan’a teşekkür eden Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, “Başkanımız Neşet Tarhan, tüm sivil toplum kuruluşlarının projelerine destek veriyor, bizzat kendisi katılarak onurlandırıyor. Bugün çok anlamlı ve özel bir etkinliğe imza atıyoruz. Hepimizin bildiği gibi dünyada kök hücreye büyük ihtiyaç duyuluyor. Biz de bugün insanların hayatına dokunmak, belki de hayatlarını kurtarmak amacıyla kök hücre bağış kampanyası düzenledik. Burada yapılacak kan bağışı ve kök hücre bağışı ile belki bir annenin, babanın, çocuğumuzun hayatını kurtaracağız. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere böylesi özel ve hayati bir amaç için buraya gelen, bağışta bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

‘MEZİTLİ AİLESİNİ BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Mezitli’nin çok özel bir ilçe olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli ailesini büyütmek için çalışıyoruz. Bu ailenin içerisine herkesin girmesini istiyoruz. Bir şekilde belediyemizin çalışmalarında görev almasını, destek vermelerini istiyoruz. Bugüne kadar pek çok benzer projede yer aldık. Rotary kulüpleriyle de ortak çok özel projelerde yer aldık. Bugün ailemize iki yeni Rotary kulübü daha katıldı. Akdeniz Rotary Kulübümüzün yanında Kızkalesi ve Erdemli Rotary Kulüplerimiz de katıldı. Bunları genişletmek gerekiyor. Tüm sivil toplum kuruluşlarını, kentimizin, halkımızın yararına olacak projelerde buluşturmak gerekiyor. Bu iletişimi ne kadar büyütürsek bu faaliyetler daha verimli olacaktır. Dar alanda yapılan işlerde başarı kazanılması imkânsızdır. Belediyeler bile tek başlarına bir şey yapamıyor. Yeni belediyecilik anlayışı da bu şekilde zaten. Bu da ancak halkın ve sivil toplum katılımları ile mümkündür” diye konuştu.

‘VİRÜSE KARŞI TEDBİR ALMAK TOPLUMSAL BİR GÖREVDİR’

Dünya genelinde sağlığın en önemli görüldüğü bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Türkiye ve dünya virüs döneminden geçiyor. Son dönemde Mersin’de artmış durumda. Bunları yasaklarla çözmek zor oluyor. Denetlemek de zor. Karantinada olmaları gerekenler dışarda alışverişte olabiliyor. Bu da potansiyel tehlikenin aramızda gezdiğinin en önemli işareti demek. Toplumun sağlığından her birimiz birey olarak sorumluyuz. Sağlıklı bir kent olmak zorundayız. Biz bu konuda yoğun çaba içerisindeyiz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği üyesiyiz ve Dünya Sağlıklı Kentler Birliği üyeliği içinde son fazdayız” şeklinde konuştu.

‘BİR İNSANIN BİLE HAYATINI KURTARABİLİRSEK ÇOK ÖNEMLİ’

Kök hücre bağışına gösterilen ilgiye de teşekkür eden Başkan Tarhan, “Bugün Kızılay ve üç Rotary kulübümüzün işbirliğinde belediye binamızda kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenledik. 18-55 yaş arasında vatandaşlarımız kan veriyor. Can kurtarmak önemli. Bugün verilen kanlarla bir kişinin bile hayatını kurtarabiliyorsak çok değerli. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de insan sağlığının ne denli önemli olduğu anlaşılmaya başlandı. Virüs salgını da bize bir ders oldu. İstiyoruz ki bu değişim iyi yönde olsun. Kötü yönde olmasın. Bugün ki bağışımız yaşanan değişime iyi yönde yol açar” dedi. (Haber Merkezi)

 


Etiket: mezitli, belediyesi, hücre, kızılay

 
  GÜNCEL
 
 
  SOSYAL MEDYA

 
  GAZETEMİZ

 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. cukurovagazetesi.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. cukurovagazetesi.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA